5 uleiuri antiîmbătrânire pe care să le foloseşti

5 uleiuri antiîmbătrânire pe care să le foloseşti

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

De când s-a descoperit cât de eficiente sunt uleiurile esențiale în rutina de beauty a oricărei femei, popularitatea lor a crescut vertiginos. Și pe drept cuvânt, având în vedere faptul că lucrează împotriva celui mai de temut dușman al oricărei persoane, din punctul de vedere al aspectului fizic: îmbătrânirea pielii.

femeie foloseste ser din uleiuri esentiale

Și cum tendința generală în ultima vreme este de a renunța la chimicale și a ne folosi, pe cât de mult posibil, de ceea ce ne oferă natura, tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, profită de beneficiile uleiurilor esențiale pentru a încetini procesul de îmbătrânire a tenului și pentru a avea un aspect proaspăt și sănătos în mod constant.

Află din rândurile de mai jos care sunt uleiurile naturale – unele poate deja se găsesc în gospodăria ta sau la cel mai apropiat plafar – de care te poți folosi în lupta împotriva ridurilor.

Cele mai bune uleiuri pentru ten ridat, uscat, lipsit de vitalitate

  1. Uleiul de jojoba

În ciuda faptului că i se spune ulei, acest produs miraculos are mai degrabă o consistență vâscoasă, ca de ceară lichidă. Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai hidratante uleiuri din lume, care pătrunde în piele extrem de ușor, datorită structurii sale nonuleioase.

Este noncomedogenic (nu astupă porii), nu irită tenul, nu declanșează alergii. Are în componența sa nenumărate ingrediente folositoare, precum vitamina E, complex de vitamina B, siliciu, crom, cupru și zinc.

Datorită efectului său antiinflamator, uleiul de jojoba aplicat cu regularitate ajută la elasticizarea țesutului pielii și la întârzierea și reducerea ridurilor fine și a liniilor de expresie, acționând până în profunzime.

Odată cu înaintarea în vârstă, glandele sebacee produc tot mai puțin sebum, de aceea observăm o uscare treptată a tenului și a părului, de la un an la altul. Din fericire, uleiul de jojoba poate prelua cu succes rolul sebumului în corpul nostru, atunci când acesta nu mai face față în mod natural, datorită faptului că texturile lor sunt extrem de asemănătoare.

De asemenea, uleiul de jojoba este și un foarte bun tratament pentru eczeme și acnee, deoarece echilibreazaănivelul pH-ului din corp. Deoarece este nontoxic și nonalergenic, poate fi folosit cu succes la demachierea tenului – inclusiv a ochilor  și pe post de balsam hidratant pentru păr.

  1. Uleiul din semințe de rodie

Menționat chiar și în biblie ca aliment vindecător, datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul din semințe de rodie poate reprezenta un tratament natural extrem de eficient împotriva cancerului de piele.

În mod special, rodiile sunt direct asociate cu încetinirea procesului de îmbătrânire, cel mai de folos fiind sub formă de ulei. Uleiul de rodii – obținut prin presarea la rece – abundă în flavonoide, vitamina K, vitamina C, vitamina B6, postasiu, fosfor, acid punicic și acid gras Omega 5.

Bioflavonoidele și acizii grași din uleiul din semințe de rodie protejează pielea de efectele negative ale soarelui, făcându-l un ingredient ideal pentru produsele destinate protecției solare.

  1. Uleiul de tămâie

Cu toate că noi îl asociem automat practicilor religioase, uleiul de tămâie este – pe lângă un bun odorizant, datorită parfumului său aromat și dulceag – foarte eficient și în îngrijirea tenului.

Pentru început, uleiul de tămâie, aplicat local, reduce apariția petelor pigmentare declanșate de expunerea la soare și de înaintarea în vârstă. Dacă ai o nuanță neuniformă a pielii sau zone depigmentate ori hiperpigmentate, aplică ulei de tămâie.

Acesta este și un bun astringent, fiind folosit cu succes pentru reducerea urmelor lăsate de acnee, micșorarea porilor și diminuarea ridurilor. Uleiul de tămâie poate fi aplicat oriunde pe corp – abdomen, sub ochi sau în zona gușei. Se folosește simplu, combinând 6 picături de ulei de tămâie cu circa 30 ml ulei inodor – precum acela de jojoba – și aplicând direct pe zona vizată.

Uleiul de tămâie redă fermitatea și elasticitatea pielii și o hrănește în profunzime, întârziind apariția liniilor fine. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, el ajută la reducerea și chiar la eliminarea cicatricelor și a vergeturilor.

  1. Uleiul de lavandă

Considerar uleiul universal bun la absolut orice și folosit ca vindecător al diferitor probleme ale pielii – răni, tăieturi, arsuri etc. -, uleiul de lavandă este extrem de eficient în lupta contra ridurilor.

Pentru a ține piept cu brio radicalilor liberi, corpul omenesc are nevoie de cât de mulți antioxidanți. Iar uleiul de lavandă ajută corpul omenesc să producă 3 dintre cei mai puternici antioxidanți naturali: enzima glutation peroxidază (GSH-Px), catalasa (CAT) şi superoxid dismutaza (SOD).

În combinație cu aloe vera sau ulei de cocos, uleiul de lavandă are un impact pozitiv uriaș asupra pielii, întinerind-o și ajutând la revigorarea tenului tern.

Uleiuri esentiale de lavanda si jojoba

Vrei să reduci petele cauzate de înaintarea în vârstă? Combină uleiul de lavandă cu acela de tămâie și unge-te pe acele zone, înainte de culcare.

  1. Uleiul de măceșe

Uleiul din semințe de măceșe este unul dintre cele mai eficiente uleiuri pentru eliminarea ridurilor și a petelor de bătrânețe, datorită formulei sale extrem de concentrate și bogate în substanțe nutritive care îmbunătățesc și regenerează structura pielii.

Acest ulei este o importantă sursă de acizi esențiali Omega 3 (acid linolenic), Omega 6 (acid linoleic), Omega 9 (acid oleic), care rezolvă problema tenului uscat și ridat și întârzie apariția ridurilor de expresie.

Măceșele sunt unele dintre plantele cele mai bogate în vitamina C, despre care se știe că activează producția de colagen – care scade, natural, în timp ce îmbătrânim - a corpului și estompează liniile fine.

Rețetă homemade de ser anti-age din uleiuri esențiale

  • Pregătește o sticluță mică dotată cu pipetă sau una cu roll-on.
  • Toarnă în recipient câteva picături de vitamina E (bogată în antioxidanți și substanțe antiîmbătrânire).
  • Apoi adaugă aceeași cantitate din fiecare ulei în parte: jojoba (baza în extrem de multe alte combinații de seruri antiîmbătrânire), lavandă, rodie, tămâie și măceșe. Amestecă ușor.
  • În fiecare seară, înainte de culcare, toarnă în palme 4-5 picături din acest ser și dă-te, cu mișcări ușoare, pe zonele-problemă. Poate fi folosit, dacă o cere tenul, și dimineața.

Beneficiile acestui ser:

  • o să îți ajute pielea să arate mai tânără și mai sănătoasă ca oricând, într-un timp scurt
  • o să îți hidrateze și protejeze pielea
  • o să inverseze procesul de îmbătrânire

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?
Incepe quiz
Ce spune oja pe care o folosesti despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.