9 beneficii oferite de Aloe Vera pentru piele si fata

9 beneficii oferite de Aloe Vera pentru piele si fata

Cristina Gherghina

Aloe Vera, planta ce poate fi gasita in numeroase case, este o minune, chiar daca foarte multe persoane nu stiu mai nimic despre beneficiile sale. Aloe Vera este folosita ca planta medicinala si are rolul de a hrani organismul fiind bogata in nutrienti. Aloe ajuta la imbunatatirea digestiei si creste imunitatea.

Planta poate sa fie folosita si topic, iar gelul este utilizat pentru ingrijirea pielii si parului. Cu toate acestea, inainte de a prezenta motivele esentiale si beneficiile pentru sanatate oferite de Aloe Vera, este important sa stii cum sa scoti gelul din planta.

aloe vera

Sursă foto: Pixabay

Daca ai acasa o planta de Aloe Vera, selecteaza frunzele sau tulpinile mai groase si taie-le de la baza, sau poti incerca sa le smulgi cu mana. Se recomanda atentie deoarece planta are spini.

In continuare, foloseste un cutit ascutit pentru a taia spinii de pe marginea fiecarei frunze. Apoi taie tulpina pe jumatate si tine partea din care se scurge gelul in sus. Acelasi lucru este valabil si pentru frunze. Foloseste o lingura pentru a determina gelul sa se scurga in recpient. Cand tot gelul este extras, vasul va fi introdus in frigider.

Daca acest proces ti se pare foarte obositor si nu reusesti sa extragi gelul de Aloe Vera, poti cumpara gel gata facut din orice magazin naturist, sau de la farmacie.

Avantajele gelului de Aloe Vera pentru fata si par

Ajuta la calmarea arsurilor solare

Gelul de Aloe Vera are proprietati de racire si este antiinflamator. Prin urmare, este unul dintre cele mai naturale remedii pentru arsurile solare sau pielea arsa. Aplicarea acestui gel ofera un strat protector pentru piele si, de asemenea, ajuta la retinerea umiditatii. Este bogat in antioxidanti si minerale care stimuleaza procesul de vindecare. Este recomandat ca acest gel sa fie aplicat imediat dupa o zi de stat la plaja pentru a evita disconfortul ulterior.

Ajuta la hidratarea pielii

Spre deosebire de hidratantele obisnuite, cumparate de la piata, gelul de Aloe Vera atunci cand este folosit ca gel hidratant nu lasa o pelicula grasa pe fata si piele. De fapt, face exact opusul - decupleaza porii si inmoaie pielea.
Poate fi utilizat ca tratament dupa ras. Acest lucru se datoreaza faptului ca gelul de Aloe Vera ajuta la mentinerea pielii hidratata si vindeca zgarieturile si iritatia cauzate de aparatul de ras. De asemenea, ajuta la tratarea pielii uscate.

Ajuta la vindecarea ranilor

Dupa cum am spus mai sus, Aloe Vera este o planta extrem de benefica pentru arsuri, taieturi si alte rani. Acest lucru se datoreaza faptului ca Aloe Vera stimuleaza vindecarea ranilor, adica reduce timpul vindecarii. Acest lucru este valabil mai ales in cazul arsurilor de gradul I si gradul II. De asemenea, ajuta la accelerarea reproducerii celulelor pielii de cel mult opt ​​ori. Aloe Vera este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatea sa de a patrunde in epiderma, adica, stratul exterior al pielii, mai repede decat apa.

Combate imbatranirea pielii

Gelul de Aloe Vera contine vitamine C si E, beta-caroten. Prin urmare, are proprietati anti-imbatranire. De asemenea, are si proprietati antimicrobiene si este antiinflamator. Acest gel ajuta la eradicarea defectelor pielii si la diminuarea ridurilor generate de varsta. In plus, ajuta la cresterea productiei de colagen in corp si ofera o buna elasticitate a pielii.

Reduce infectiile si acneea

Persoanele care au acnee vor gasi un tratament foarte eficient in gelul de Aloe Vera. Acesta ajuta la curatarea blanda, iar proprietatile sale antimicrobiene trateaza cosurile fara a provoca daune pielii. Este un antiseptic care permite protectia impotriva bacteriilor. Aloe Vera contine polizaharide si giberereline. Acestea ajuta la cresterea celulelor noi si, in acelasi timp, reduc inflamatia si roseata. De asemenea, functioneaza ca un astringent care reduce dimensiunea porilor, eliminand excesul de sebum, microbi si murdarie.

Elimina petele de pe fata

Dupa cum stim deja, Aloe Vera are proprietatea de a stimula reproducerea celulelor pielii, reduce roseata si combate inflamatia pielii, este un tratament natural pentru vergeturi si urme de acnee. Pentru a trata pistruii si pentru a atenua petele aparute din diverse motive, este necesar sa fie adaugat putin suc de lamaie in gel inainte de aplicare.

Ajuta la cresterea parului

Acest efect functioneaza in mod similar cu stimularea regenerarii tegumentului, pentru ca gelul de Aloe Vera ajuta la activarea cresterii parului, deoarece creste circulatia sangelui la nivelul scalpului. De asemenea, ofera minerale si vitamine esentiale. Aloe Vera contine enzime proteolitice care ajuta la regenerarea celulelor existente pe scalp.

Elimina matreata

Aloe Vera ajuta la vindecarea pielii uscate, a infectiilor fungice si a pielii excesiv de uleioase. Toate acestea sunt cauze semnificative ale matretii. Aplicarea gelului pe scalp sau utilizarea anumitor produse care contin Aloe Vera destinate ingrijirii parului vor ajuta la eliminarea matretii.

Actioneaza ca un balsam pentru par si scalp

La fel cum hidrateaza pielea, Aloe Vera ajuta la conditionarea parului si la inmuierea lui. Aplicarea regulata a gelului de Aloe pe par si scalp ajuta la mentinerea vitalitatii parului si a stralucirii acestuia. Adauagand la acest avantaj si faptul ca Aloe Vera este solutia optima pentru a reduce matreata, rezulta ca gelul este una dintre cele mai bune solutii de ingrijire pentru par.

Toate aceste avantaje oferite de gelul de Aloe Vera au facut ca acesta sa fie un tratament cautat de numeroase persoane, care vor sa obtina o piele sanatoasa, tanara si elastica prin metode naturale si care au un efect garantat. Gelul de Aloe Vera este disponibil in magazinele naturiste, fiind produs din ingrediente atent selectionate.

Surse foto: PixaBay; Istock

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.