Află care sunt cele mai des întâlnite greșeli în aplicarea ojei semipermanente

Află care sunt cele mai des întâlnite greșeli în aplicarea ojei semipermanente
Andreea Constantin
Luni, 31.10.2022

Manichiura cu ojă semipermanentă este din ce în ce mai populară în rândul femeilor! Să ai tot timpul unghiile cu un luciu perfect, indiferent de treburile casnice, sau de munca prestată zilnic, să nu se deterioreze, zgârâie sau să aibe o formă perfectă timp de câteva săptămâni la rând, este WOW!

Multe persoane din jurul nostru privesc mâinile inițial, iar faptul că manichiura ta primește numai laude, înseamnă că s-au folosit produsele potrivite și tehnica ta, sau a manichiuristei la care mergi de regulă, este una corect aplicată.

Dar, hai să dezbatem pe larg, cum să aplici oja semipermanentă corect, pentru un rezultat cu adevărat remarcabil!

Nu se pune accent pe curățarea unghiilor

Primul pas este să cureți unghiile cu un degresant, sau chiar alcool sanitar, pentru a elimina orice urmă de grăsimi ce ar putea afecta aderența lacului de unghii. Împinge cuticulele cu ajutorul unor bețișoare de portocal, utilizează un buffer ori o pilă profesională pentru a asigura puritatea unghiei, iar marginile sau colțurile mai mici nu sunt nici ele de neglijat.

Nu uita de bază înainte de aplicarea ojei semipermanente!

Unii tehnicieni nu acordă o importanță așa de mare acestei etape! Stratul de bază aplicat înainte de ojă, de regula transparent, dă unghiei o formă netedă și ușor lipicioasă, pentru ca lacul de unghii să se prindă cât mai bine și să reziste mai mult timp. Te sfătuim să nu lași niciodată unghiile fără un strat de base coat, de preferat tratament, chiar daca aplici sau nu oja semipermanentă!

Nu aplica stratul de ojă pe toate unghiile!

Conform specialiștilor, dar și tehnicienilor care predau cursuri de manichiură, este absolut esențial ca în prima fază, aplicarea gelului să aibă loc pe toate unghiile, cu excepția degetelor mari. Fiind vorba de un produs cu o textura lichidă, poate curge, iar mâna trebuie ținută orizontal sub lampă pentru o durată de cel puțin trei minute. Pentru a evita una dintre cele mai frecvente greșeli, te sfătuim să lași degetul mare spre final.

Cum să obții o curbură C impecabilă?

Nivelarea suprafețelor este o etapă mai complicată, dar nu imposibilă. Cu răbdare și perseverență, vei prinde mișcarea! Iată de ce trebuie să ții cont, pentru atingerea unui rezultat dorit: aplică oja chiar în mijlocul unghiei, iar câteva secunde mai tarziu, cu ajutorul unor mișcări circulare, formează curba C! În timp, vei observa diferența!

Nu te opri la primul strat de ojă semipermanentă!

Chiar dacă uneori ți se pare că arată bine deja după primul strat, aplică cel puțin două straturi subțiri de ojă. Nu te zgârci! Finalul trebuie să fie la superlativ!

Prin multă practică, vei ajunge să stăpânești o tehnică din ce în ce mai bună, spre perfecțiune! Dar, pe lângă aceste sfaturi, trebuie sa folosești și produse de calitate,  iar pe site-ul nostru găsești lacuri de unghii variate, la prețuri competitive!

Articolul urmator »
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Fațete dentare: indicații, avantaje și dezavantaje
Raluca Margean | Joi, 14.12.2023
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 27.12.2023

Ne găsești pe