Ce este Ellanse și ce beneficii are pentru frumuseţea ta?
Ne tresaltă inima de fiecare dată când auzim despre un nou fenomen în frumusețe, palpitând cu un amestec de nerăbdare, emoție și entuziasm pe care abia putem să le strunim. Și, dacă până acum regele absolut în beauty era acidul hialuronic, acum steaua începe să strălucească la fel de ispititor pentru o altă vedetă în skincare și în estetica antiaging.
Azi îți povestim despre Ellanse, un ingredient inovator, inclus în cele mai dorite tratamente ale momentului. Află ce este, cu ce se deosebește de acidul hialuronic, ce beneficii îți aduce și ce contraindicații poate presupune.
Ce este Ellanse și de ce ne-a entuziasmat atât de tare?
Până acum ceva vreme, aplaudam la scară deschisă acidul hialuronic, și deși această substanță nu e nici pe departe uitată în beauty, sunt voci care afirmă că viitorul în industria de prevenire a îmbătrânirii stă sub semnul Ellanse.
Dar despre ce vorba? Partea cea mai bună e că Ellanse nu e nici pe departe nou! Dimpotrivă, este vorba despre o substanță pe bază de policaprolactonă, un material folosit de mai bine de 40 de ani pentru firele de sutură din chirurgie. Astfel, e de la sine înțeles că policaprolactona e 100% biocompatibilă cu pielea, 100% resorbabilă, 100% tolerată. Materialul nu provoacă reacții alergice și este astfel recomandat inclusiv pentru acele puține persoane care au o relație „complicată” cu acidul hialuronic.
În compoziția Ellanse, policaprolactona este folosită sub formă de microsfere aflate în suspensie într-un gel cu carboximetilceluloză. Iar efectele sunt formidabile: nu numai că Ellanse ridică și sculptează trăsăturile, reface volumul feței și corectează ridurile și cutele, dar stimulează și producția de colagen, o veste extraordinară. Proteină de bază a pielii, colagenul dăruiește fermitatea, elasticitatea și tinerețea dermului, iar scăderea producției sale naturale, fenomen care se acutizează odată cu înaintarea în vârstă, determină apariția ridurilor, denaturarea prospețimii, modificarea conturului facial sau „adâncirea” tâmplelor și a frunții. Într-un cuvânt, îmbătrânirea.
Cum funcționează Ellanse?
Am înțeles, această substanță conține un material folosit în chirurgie, dar care este practic modalitatea sa de funcționare? Fără a ne adânci în concepte de biochimie, îți spunem că noua vedetă din skincare funcționează practic în doi pași. Astfel, mai întâi va intra în acțiune gelul ce ridică și sculptează trăsăturile. În a doua etapă, microsferele de policaprolactonă declanșează producția de colagen, demarând astfel procesul de întinerire.
O altă particularitate a acestui filler dermic este aceea că microsferele sale se degradează în mod diferit, progresiv, păstrându-și practic volumul original aproape până ce toate moleculele sunt dizolvate. Este unul dintre motivele pentru care efectele Ellanse sunt vizibile imediat, dar se îmbunătățesc în timp: rezultatele sunt maxime după 4-6 săptămâni, menținându-se până la 1-4 ani în corp.
„Superioritatea” Ellanse: care sunt proprietățile sale unice?
Așa cum am spus, Ellanse se remarcă grație stimulării producției de colagen, dar ceea ce îl individualizează între alte fillere de gen este capacitatea de a determina creșterea nivelurilor de colagen I, respectiv cel asociat pielii tinere.
Care sunt alte motive pentru care specialiștii îl adoră? Iată-le mai jos:
- e 100% biodegradabil;
- poate fi utilizat în toate procedurile estetice și fizioterapeutice, indiferent de vârstă;
- efectele sunt imediate, dar se propagă și în timp.
Ellanse versus acidul hialuronic: ce alegi?
La prima vedere, se vehiculează deja o luptă între Ellanse și acidul hialuronic, dar specialiștii sunt de părere că ambele fillere au propriile atuuri.
Astfel, Ellanse se departajează grație capacității de stimulare a producției de colagen I, menținându-se în piele pe o durată mai mare decât acidul hialuronic (astfel, investiția este și mai profitabilă). De asemenea, sunt minimizate efectele de hipersensibilizare ce pot apărea, deși rar, în cazul acidului hialuronic, iar aplicabilitatea tratamentului vizează și zone mai delicate, precum nasul, bărbia și fruntea.
De partea cealaltă, și acidul hialuronic își păstrează punctele forte: fillerele se pot dizolva cu hialuronidază, ceea ce constituie un atu esențial, iar capacitatea de hidratare și de reținere a apei este net superioară Ellanse.
Care sunt beneficiile Ellanse?
Am discutat despre Ellanse și l-am invitat să își prezinte avantajele în fața acidului hialuronic, nu mai rămâne decât să îți povestim ce minuni face pentru pielea ta. Iată cele mai importante efecte pozitive ale sale:
- reducerea, corectarea și eliminarea ridurilor;
- lifting facial și corecție a conturului pierdut;
- refacerea volumului facial fără alterarea trăsăturilor;
- rejuvenare;
- stimularea producției de colagen;
- revitalizarea pielii;
- îmbunătăţirea elasticității și a fermității;
- modelarea pomeților;
- corectarea formei nasului;
- întinerirea pielii mâinilor, a gâtului sau a decolteului;
- rezultate naturale, de lungă durată ți 100% sigure.
Ellanse: există contraindicații sau efecte adverse?
Ca în cazul oricărui tratament cosmetic, vor exista și câteva contraindicații sau potențiale efecte adverse ale Ellanse. Dată fiind utilizarea sa în firele de sutură din chirurgie, e clar că avem de-a face cu o substanță sigură, cu potențial testat.
Există însă cazuri în care nu e recomandat tratamentul cu Ellanse. Descoperă-le mai jos:
- eventuale implanturi în zona de injectare;
- cancer sau tumori;
- boli infecțioase acute;
- boli autoimune;
- sarcină sau alăptare;
- administrarea anticoagulantelor pe bază de aspirină;
- administrarea de hormoni steroizi;
- hipersensibilitate la compoziția produsului;
- cicatrice cheloide sau predispoziția spre ele.
În ceea ce privește efectele adverse, acestea sunt extrem de ușoare și dispar rapid. Poți experimenta umflarea, înroșirea sau sensibilizarea zonei, poți suferi de mâncărimi sau de echimoze la 24-48 de ore după tratament. Toate aceste nedorite urmări sunt însă puțin frecvente și dispar în câteva zile.
În majoritatea cazurilor, recuperarea e imediată și îți poți relua fără probleme activitățile. Fiind folosite creme topice sau anestezice locale, fii liniștită: injecțiile cu Ellanse nu dor.
Cât durează un tratament cu Ellanse și de câte ai nevoie?
Un alt atu al Ellanse este că, fiind absorbit atât de bine, ai nevoie de o singură ședință per zona de tratament, cu rezultate imediate. Sesiunea durează între 30 și 60 de minute, în funcție de regiune, și poate fi repetată la 2-4 ani, după recomandările specialistului.
Cât costă tratamentul cu Ellanse?
Firește că nu putem uita de acest aspect! Deși Ellanse este un aliat formidabil al tinereții și frumuseții tale, ține cont că la fel de esențial este cine anume realizează tratamentul.
Știi deja cât de încântate suntem de profesioniștii desăvârșiți de la SKiN MedSpa, pe care ți-i recomandăm cu căldură și acum. Prețul fillerelor Ellanse în această clinică este de 250 euro pentru 1 ml Ellanse M și de 450 euro 2 ml Ellanse M. Te poți programa la numărul de telefon 0729740704: tinerețea și frumusețea proaspătă și radioasă nu au mai fost demult atât de aproape!
Surse foto: iStock