Ceaiul - remediu eficient pentru o piele frumoasa

Ceaiul - remediu eficient pentru o piele frumoasa

Gabriela David, redactor Divahair.ro

Vine vara si nu pot sa-mi imaginez altceva decat o terasa plina de verdeata, un scaun comod, si un pahar urias de ceai cu gheata in arome fructate si proaspete. Ceaiul este cel mai consumat lichid de pe planeta, dupa apa. Numai britanicii consuma aproximativ 165 de milioane de cesti de ceai in fiecare zi.

Insa, ceaiul, dupa cum bine stim nu este numai o racoritoare aromata pe timp de vara sau cea mai eficienta metoda de a te incalzi in timpul iernii. Ceaiul are proprietati extraordinare, esentiale pentru sanatatea noastra. Un studiu a demonstrat ca substantele care se gasesc in ceai ajuta in cresterea capacitatii sistemului imunitar de a se lupta cu infectiile, alt studiu dovedeste ca ceaiul are o mare importanta in regenerarea celulara, scade riscul dezvoltarii cancerului de stomac si a bolilor de inima.

Noi ne vom opri asupra capacitatii ceaiului de a se ingriji de pielea si parul nostru, trecand in revista tipurile de ceai recomandate dar si retete si trucuri eficiente si ieftine, care pot fi preparate in confortul casei tale. Foloseste intotdeauna ceaiuri fara aditivi, cat mai simple si mai naturale, mai ales atunci cand le folosesti in ingrijirea pielii.

CEAIUL ROSU (ROOIBOS)

Ceaiul rosu apartine de Africa de Sud si este folosit in multe tratamente si produse cosmetice. Acesta nu contine cafeina, insa contine tanina, un ingredient care ofera energie. Ceaiul rosu lupta eficient impotriva crampelor, astmului, bolilor de inima si chiar impotriva cancerului. O enzima din ceaiul rosu se lupta cu radicalii liberi, ceea ce inseamna ca ceaiul rosu incetineste procesul de imbatranire. Este bogat in minerale, calciu, potasiu, cupru, magneziu si zinc.

Trucuri si Retete:

• Toner: dupa ce ai preparat ceaiul si s-a racit, aplica-l pe fata ca si un toner, cu un disc de bumbac, tamponand usor pielea.
• Dezinfectant: daca ti-au aparut pe piele eczema, aplica o compresa cu ceai rosu.
• Exfoliant: fa o baie de abur cu ceai rosu timp de 5-10 minute, ata cat rezisti.
• Hidratant: amesteca o ceasca de ulei de masline cu o treime de ceasca de ulei de cocos si un sfert de ceasca de miere. Incalzeste amestecul, lasa-l sa se raceasca apoi adauga 2 cesti de ceai rosu, un sfert de ceasca de gel de aloe vera si un varf de lingurita de vitamine E. Aplica dupa ce ai exfoliat pielea.
• Tratament pentru piele: adauga 4 pliculete de ceai rosu in cada, in apa fierbinte. Lasa-le 5 minute, apoi adauga apa rece, pana ce apa devine suportabila. Relaxeaza-te! Este un remediue excelent pentru pielea arsa de soare.

CEAIUL VERDE

Consumul de ceai verde are un efect pozitiv asupra organismului, imbunatatind functiile inimii, prevenind cancerul, in special pe cel de piele si ajutand chiar si in reducere greutatii corporale si incetinirii procesului de imbatranire. Ceaiul verde are capacitatea de a proteja piele de razele UV si de a reduce inflamatiile.

Trucuri si Retete:

• Anticelulitic: Inmoaie in ceai verde comprese sterile mari si tamponeaza zonele cu probleme. Pielea va deveni matasoasa si intinsa.
• Toner: Amesteca un pliculet de ceai verde cu o ceasca de apa minerala fierbinte. Lasa la racit. Depoziteaza in frigider intr-o sticluta cu pulverizator si aplica de fiecare data dupa ce exfoliezi tenul.
• Masca pentru fata: 1 jumatate de ceasca de ceai verde, un sfert de ceasca de apa si 1 galbenus de ou (daca ai ten uscat), sau 1 lingura de miere (daca ai ten deshidratat), sau 1 lingura de salvie (daca ai ten gras), sau 1 lingura de apa de trandafiri (daca ai ten sensibil) sau un albus de ou (daca ai ten matur). Amsteca cele trei ingrediente bine, aplica pe fata si lasa sa actioneze 15-20 de minute. Clateste bine.

CEAIUL ALB

Ceaiul alb este considerat elixirul tineretii. Cercetatorii au descoperit ca ceaiul alb protejeaza eficient pielea de razele UV, astfel incat pielea nu imbatraneste atat de repede. De asemenea, contine substante care se lupta cu bolile cardiovasculare si cancerul de piele, dar ajuta si in elasticitatea si stralucirea pielii., inhiband activitatea enzimelor care distrug elastina si colagenul din organism, prevenind in acelasi timp aparitia ridurilor. Este un ceai mai concentrat decat ceaiul verde si are proprietati anti-bacteriene.

Trucuri si Retete:

SPF pentru par: clateste parul cu ceai alb. Este cea mai eficienta si mai estetica metoda de a-ti proteja parul de razele UV in timpul verii, mai ales ca iti lasa parul stralucitor si hidratat.
Pentru picioare: Fierbe o oala mare cu apa, pune in apa fierbinte 4-5 pliculete de ceai alb si lasa picioarele la inmuiat 20 de minute. Proprietatile anit-bacteriene ale ceaiului iti vor curata picioarele si vor preveni aparitia ciupercilor si a eczmelor.

Articolul urmator
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Ești frumoasă sau deșteaptă?
Incepe quiz
Ești frumoasă sau deșteaptă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (100)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    veronica (anonim)
    11 ianuarie 2011 01:01

    Navigand prin Marile Netului am descoperit,la un moment dat ,un comentariu despre o ceainarie proaspat deschisa .Mi-am luat inima in dinti si-am admirat iarna in toata splendoarea ei colindand pe cochetele stradute din cartierul Cotroceni . A fost o plimbare foarte frumoasa , dar inghetasem si doar la un ceai cald imi statea gandul . Cand am ajuns pe dr Staicovici nici nu-mi mai simteam degetele , in sfarsit am intrat si tare m-am mai bucurat cand m-am lipit de delicioasa soba arzatoare.Dupa 10 minute , cand m-am incalzit de-a binelea am inceput sa ma uit in jur si, dupa cum se spunea,chiar este de poveste.Zane si pitici ies din pereti, miros de busuioc si rozmarin , au jocuri de sah si de tintar ,au niste masute tare dragute facute chiar de ei (dupa cum aflat mai tarziu) ,un baiat sculpta in lemn o lingurita. Ceaiul este servit in ceainice lucrate intr-un ceantru de olarit , tavite din lemn cu poezii pe ele , cam totul este lucrat de mana si cu bun gust. Ce m-a surprins cel mai tare este faptul ca au roata olarului chiar acolo, cum cobori scarile de la intrare ;prima data am crezut ca e asa ,de decor ,dar mare mi-a fost mirarea cand cineva s-a asezat la roata si-a inceput sa modeleze in lut o vaza pt flori.M-au lasat si pe mine sa incerc , ce-i drept nu prea mi-a iesit mare lucru , dar este o experienta uimitoare sa lucrezi in lut. Baietii sunt de nota 10 , atmosfera este de basm , dupa cum se zicea in acel comentariu , recomand din suflet aceasta ce

    Anca (anonim)
    30 aprilie 2010 08:08

    Articolul e bun, insa la Ceaiul alb, ati scris asa: "Cercetatorii au descoperit ca ceaiul verde ..."

    Oana.Zidaru
    30 aprilie 2010 10:10

    Multumesc Anca pentru observatie.

    Iulia (anonim)
    29 aprilie 2010 22:10

    ADOR ceaiul! Ma rasfat zilnic cu ceai alb cu portocale si seara o cana mare de ceai rosu Cred ca este cel mai aromat si parfumat ceai..parca ar fi ceai de fructe Genial !

    ramoniq (anonim)
    29 aprilie 2010 19:07

    de ce nu faceti un articol si despre ceaiul de soc,sau menta?..am auzit ca sunt f bune pentru slabit..dar nu mai stiu in ce cantitate trebuie consumate:(

    mady (anonim)
    29 aprilie 2010 13:01

    F.bun articol!!!!

    anness (anonim)
    29 aprilie 2010 11:11

    super interesant articolul vostru,chiar nu stiam k ceaiul verde poate avea astfel de intrebuintari...o sa pun si eu in aplicare sfaturile voastre...va pup...

    magda (anonim)
    29 aprilie 2010 09:09

    M+e sincer mi-a placut articolul:)....si eu beau ceai verde in fiecare zi cred ca de vreo 5 ani si vr sa spun ca ma simt ff bn:)

    alina (anonim)
    29 aprilie 2010 00:12

    Un articol foarte slab, cu multe greseli si informatii putine

    laura (anonim)
    28 aprilie 2010 23:11

    Ceaiurile nu contin cafeina si , ele contin tanini. Ceaiul rosu african Rooibos este singurul ceai care nu contine tanini si de aceea poate fi baut si seara pentru ca nu te va tine treaz.