Hidratarea pielii in 3 pasi simpli

Hidratarea pielii in 3 pasi simpli
Geanina Ichim
Miercuri, 24.07.2013

Cuprins

Pielea hidratata este o piele fericita si sanatoasa. Nu exista nimic mai rau decat sa ne simtim tenul uscat, mai ales in timpul lunilor toride de vara. Desi aparent cu totii stim aceste lucruri, nu toata lumea constientizeaza ce inseamna cu adevarat sa avem o piele deshidratata.

Toate femeile isi doresc sa aiba un ten curat si stralucitor. Din pacate, pentru foarte multe dintre noi realitatea poate fi diferita, intrucat fiecare tip de piele reactioneaza in mod diferit la conditiile de mediu la care este expus. Asadar, e important sa stim ca o piele frumoasa si sanatoasa nu se obtine foarte usor, ea trebuie intretinuta in permanenta, iar hidratarea pielii este, poate, cea mai buna metoda prin care ne putem mentine frumoase mereu.

Pentru a veni in ajutorul tau in ceea ce priveste cele mai bune metode naturale de hidratare a pielii, iti oferim cateva sfaturi care iti vor fi de folos in intretinerea zilnica a tenului tau.

Iata o lista cu 3 pasi simpli prin intermediul carora vei reusi sa ai mereu o piele sanatoasa, hidratata si stralucitoare!

  

1. Foloseste creme si masti pentru hidratare

Rutina noastra de ingrijire zilnica nu trebuie sa se reduca doar la machiere si demachiere. Este extrem de important sa folosim produse de calitate, cat mai naturale, care sa ne protejeze tenul de praf, impuritati si alte conditii de mediu la care este expus zi de zi.

De aceea se recomanda folosirea unei creme cu rol hidratant dimineata, pe care trebuie sa o aplicam inainte de a ne machia. Astfel, ea va constitui un strat de protectie intre ten si machiaj, permitand pielii sa respire si oferindu-i substantele necesare pentru a se mentine hidratata pe tot parcursul zilei. Seara trebuie din nou sa ai un ritual de ingrijire care consta in demachiere, curatarea porilor si aplicarea unei masti/lotiuni care are acelasi rol de hidratare. Astfel vei avea mereu un ten stralucitor si curat.

2. Exfoliaza-ti pielea

Prin exfolierea pielii vei elimina celulele moarte si vei reduce pericolul descuamarii porilor. Exista mai multe retete cu ajutorul carora poti prepara diverse paste de curatare, cea mai simpla fiind bazata pe doua ingrediente: miere si zahar. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cantitati aproximativ egale de miere si zahar si sa le aplici pe piele inainte de a face dus. Particulele de zahar au rol abraziv si curata pielea in profunzime, iar mierea o va hidrata, lasand-o moale si catifelata.

  

3. Acorda o atentie deosebita zonelor extrem de uscate

Daca pe corpul tau exista anumite zone mai sensibile, uscate sau iritate, trateaza-le zilnic folosind un unguent pe baza de ulei, pe care poti sa-l cumperi de la o farmacie, de unde vei primi si indicatii legate de utilizarea lui. Nu trebuie sa folosesti foarte mult unguent, insa e bine sa aplici zilnic un strat subtire pe zonele cu probleme, pana cand porii se vor inchide si aspectul pielii se va imbunatati.

Pielea este cel mai mare organ din corp, alcatuit in mare parte din apa. Asadar, putem spune ca lipsa unei cantitati suficiente de apa este principalul factor ce cauzeaza deshidratarea pielii. Studiile cercetatorilor din domeniu arata ca pierderea a 2% din volumul zilnic de apa din corp duce la aparitia deshidratarii si a afectiunilor aferente. Urmeaza in fiecare zi acesti trei pasi simpli de hidratare a pielii pentru a elimina riscurile. 

Vezi si
Lifting facial lichid: ce este și ce beneficii are
Lifting facial lichid: ce este și ce beneficii are
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2013
Retinoizi topici: ce sunt și ce beneficii au
Retinoizi topici: ce sunt și ce beneficii au
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2013
Articolul urmator »
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Raluca Margean | Joi, 16.05.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Acid tranexamic: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Sâmbătă, 28.12.2024

Ne găsești pe