Masti cu lamaie pentru fata: top 5

Masti cu lamaie pentru fata: top 5

Roxana Pana

Măștile cu lămâie pentru ten au un efect extrem de benefic asupra tenului. Acestea exfoliază pielea feței, curățând tenul și îndepartând celulele moarte. În plus, măștile cu lămâie revitalizează tenul, în timp ce îi oferă luminozitate și fermitate. Nu trebuie omis nici faptul că lămâia este ideală pentru tenul gras și pe post de tratament pentru un ten acneic. Citește acest articol și vezi cât de bună este lămâia pentru ten, care sunt contraindicațiile sale și descoperă cele mai bune 5 rețete de măști cu lămâie pentru față! Bucură-te de o piele frumoasă și tânără cât mai mult timp!


masca de fata cu lamaie beneficii

Lămâia pentru ten: beneficii și contraindicații

Lămâia are un conținut ridicat de acid citric și vitamina C, ceea ce o face să fie un agent detoxifiant extrem de eficient. Are o mulțime de efecte benefice asupra tenului, însă dacă nu este folosită corect, poate provoca mai multe daune.

Iată care sunt principalele beneficii ale fructului de lămâie pentru ten:

  • Poate fi eficientă în tratarea acneei. Sucul de lămâie poate fi de folos la scăderea inflamației și a uleiului care contribuie la formarea acneei. Totodată, acidul citric poate ajuta la descompunerea celulelor moarte ale pielii care duc la apariția punctelor negre.
  • Poate îndepărta petele întunecate de pe față. Datorită acidității, lămâia lumineață fața, estompând petele întunecate.
  • Poate fi o soluție potrivită pentru tratarea psoriazis-ului. Acidul citric, care este un tip de alfa hidroxiacid, are un efect exfoliant asupra pielii, iar acest lucru îi determină pe specialiști să considere că lămâia poate fi eficientă împotriva psoriazis-ului.
  • Deschide nuanța pielii. Acest beneficiu se datorează tot acidului citric din compoziția lămâii.
  • Are efect antibaterian. Cercetările au demonstrat că sucul de lămâie are proprietăți antifungice, ceea ce înseamnă că ajută la tratarea infecțiilor fungice, precum erupțiile cutanate fungice Candida.

Deși lămâia reprezintă un remediu vechi pentru diferite probleme ale pielii, ea poate  provoca și efecte secundare, mai ales în cazul tenului sensibil.

Dacă este aplicată în cantități prea mari, pot apărea următoarele probleme:

  • Iritație pe piele. Uscăciunea, roșeața și descuamarea sunt printre cele mai frecvente efecte adverse provocate de lămâie pe ten. 
  • Sensibilitatea pielii la expunerea la soare. Dacă te expui la soare imediat după ce aplici un extract de citrice pe piele, te poți trezi cu arsuri, umflături, roșeață și pete. Acest lucru este posibil deoarece lămâia ajută razele solare să pătrundă mai bine în epidermă, crescând sensibilitatea. Acest tip de reacție a pielii sub influența dăunătoare a razelor UV este cunoscută sub denumirea de Fito-fotodermatită.
  • Risc crescut de leucodermie. Această afecțiune a pielii se caracterizează prin apariția unor pete albe mari.

Așadar, având în vedere posibilele reacții negative ale sucului de lămâie pentru ten, este recomandat să faci un test înainte de aplicarea sa direct pe față. Pentru asta, aplică câteva picături de suc de lămâie pe porțiune mică pe dosul mâinii sau pe partea interioară a cotului. Dacă nu apare nicio umflătură sau iritație pe piele în câteva ore și sucul de lămâie se absoarbe fără nicio problemă, atunci poți continua să-l folosești. De asemenea, pentru o siguranță mai mare, consultă medicul dermatolog înainte de a include lămâia în regimul tău de îngrijire a pielii.

Lămâia pentru riduri: cât este de eficientă?

Unii specialiști spun că acidul ascorbic poate ajuta la refacerea colagenului în pielea feței. Colagenul este o proteină care se descompune în mod natural pe măsura înaintării în vârstă, ceea ce determină apariția liniilor fine și a ridurilor.

În plus, vitamina C este un puternic antioxidant, ceea ce înseamnă că poate combate radicalii liberi, principalii responsabili pentru deteriorarea colagenului.

Mască pentru față cu zahăr și lămâie

Aceasta este una dintre cel mai des întâlnite măști faciale cu lămâie. Lămâia exfoliază pielea în profunzime, iar zahărul deschide porii, curățând astfel pielea de toate impuritățile. Poți folosi masca cu zahăr și lămâie pentru față de 2-3 ori pe săptămână pentru a obține rezultate optime.

Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu o linguriță de zahăr, apoi aplică masca pe față și gât. Este indicat ca la început să masezi ușor pielea feței prin mișcări circulare. Lasă apoi masca să acționeze 10 minute, după care îndeparteaz-o cu apă rece. Dacă dorești să obții o mască intensiv hidratantă, adaugă câteva picături de ulei de măsline.

Mască pentru ten cu ulei de măsline și lămâie

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai hidratante ingrediente naturale, care face minuni pentru față. Acesta conține vitaminele C, D și E, antioxidanți și fier, toate acestea ajutând la regenerarea și hidratarea pielii. În plus, atunci când uleiul de măsline este combinat cu zeama de lămâie, ridurile și punctele negre sunt diminuate considerabil.
 
Pentru prepararea măștii, trebuie să amesteci 1 linguriță de ulei de măsline cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie. Aplică amestecul obținut pe față și gât, apoi lasă-l să acționeze timp de 20-30 de minute. La final, clătește-ți fața cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască de față cu lămâie pentru coșuri

Mierea este un ingredient natural extrem de sănătos pentru ten, deoarece are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, în timp ce curăță pielea feței de impurități. Combinată cu lămâia, care la rândul ei oferă luminozitate pielii și este bogată în vitamina C, această mască este extrem de benefică pentru tenul acneic, deoarece usucă coșurile și diminuează cicatricile lăsate de acestea.

Amestecă zeama de la jumătate de lămâie cu 2 lingurițe de miere până obții o compoziție semi-lichidă. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, dupa care îndepărteaz-o cu apă călduță. Folosește această mască cu miere și lămâie pentru ten de 3 ori pe săptămână și bucură-te de o piele luminoasă și catifelată.

Mască pentru față cu sare de mare și lămâie

Lămâia în combinație cu sarea de mare te poate ajuta să diminuezi ridurile, să echilibrezi producția de sebum și să vindeci acneea. În timp ce lămâia exfoliază tenul, sarea de mare are proprietăți antibacteriene, ceea ce face ca acest ingredient să fie perfect pentru tenul cu probleme.

Iată cum să prepari o mască cu sare de mare și lămâie pentru ten: amestecă zeama de la o jumătate de lămâie cu o linguriță de sare de mare și aplică pasta obținută pe față și pe gât. Lasă masca pe față timp de aproximativ 10 minute, după care îndepărteaz-o cu apă rece. Dacă dorești, poți folosi această mască pe post de exfoliant natural, deoarece ingredientele folosite curăță fața în profunzime și îndepărtează stratul de celule moarte.

Zeamă de lămâie pentru ten pătat

Zeama de lămâie o poți utiliza cu succes pentru a trata excesul de sebum și petele care apar pe față. Însă mare atenție! Nu trebuie să exagerezi cu acest tratament naturist, deoarece pielea ta o să devină sensibilă.

Seara, înainte de culcare, aplică suc de lămâie pe ten, cu ajutorul unui disc demachiant. Lasă-l să acționeze 1-2 minute, apoi clătește-te cu apă.

Mască de față cu lămâie și bicarbonat

Poți fi frumoasă și fără multitudinea de produse cosmetice. Iată o rețetă simplă pe care o poți prepara acasă. Tot ce ai nevoie este o jumătate de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Spală-te cu apă călduță pe față, apoi ia puțin bicarbonat de sodiu pe degete și freacă ușor pielea umedă de pe față. După ce lași 5-10 minute bicarbonatul să acționeze, clătește cu apă călduță.

Cu sucul de lămâie stors, înmoaie un disc demachiant și tamponează ușor fața. Vei simți furnicături și o senzație ușoară de arsură. După ce lași din nou 10 minute, te poți curăța cu un disc de bumbac înmuiat în prealabil în ulei de măsline.

masca de fata cu lamaie

Mască pentru ten cu iaurt și lamaie

Iaurtul hidratează intensiv tenul datorită proprietăților nutritive pe care le conține. În plus, împreună cu lămâia formează o combinație ideală pentru revitalizarea pielii feței. Prin urmare, dacă ai avut o zi grea, nu ezita să apelezi la această mască cu lămâie pentru tenul tău obosit. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Amestecă 2 linguri de iaurt cu 2-3 linguri de zeamă de lămâie. Aplică masca obținută pe față și gât, apoi masează pielea prin mișcări circulare ușoare timp de 1 minut. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și la final, spală-te pe față cu apă călduță.

Acestea au fost cele mai eficiente rețete de măști cu lămâie pentru ten, pe care le poți încerca în confortul propriei case. Lămâia este un ingredient minune pentru pielea feței, având în vedere faptul că îndepărtează celulele moarte, curăță tenul de impurități și usucă acneea, în timp ce oferă luminozitate și fermitate pielii.

Citește și: Bei apă cu lămâie dimineața? Iată greșeala pe care o fac milioane de oameni în fiecare zi

Truc pentru când folosești lămâia pentru ten

Femeie care taie o lămâie pe jumătate

Trebuie să mergi la o zi de naștere? Prepară o mască facială cu lămâie cu o seară înainte de eveniment pentru revigorarea tenului. A doua zi, înainte de întâlnire, aplică un machiaj care să reziste pe tot parcursul zilei. Fardul nu aderă bine pe piele dacă aceasta nu a fost împrospătată prin stimularea circulației sanguine, de aceea o mască facială și un masaj sunt necesare înainte de machiaj. Pentru un efect garantat, aplică produsele în urmatoarea ordine: baza de machiaj, fondul de ten, anticearcănul și fardul. Să nu uiți să folosești o pudră matifiantă în zona T pentru a fixa machiajul. 
 
Acum trebuie doar să găsești ținuta potrivită. Îți place combinația de culoare galben și negru? Îmbracă-te cu o bluză galbenă, o fustă neagră tip creion sau o pereche de pantaloni scurți negri, și încalță-te cu pantofii tări stiletto preferați. Alege ca accesoriu o geantă elegantă, în culoarea lămâii.
 

Dasha - 140 lei 

Dasha - 310 lei 

Surse articol: Healthline.com

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?
Incepe quiz
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (62)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.