Metode de tratament pentru pori deschisi

Cuprins
- Remedii naturiste pentru reducerea porilor deschisi
- Metode profesionale pentru reducerea porilor deschisi
Cauzele unui ten cu pori deschisi sunt diverse: stresul, genetica, productia excesiva de sebum si bineinteles, o ingrijire necorespunzatoare. Ce trebuie sa stii este ca poti minimaliza aspectul porilor deschisi, insa nu poti scapa definitiv de aceasta problema.
Important este sa o tii sub control, asa ca noi iti propunem cativa pasi simpli pe care sa-i urmezi ca sa schimbi in bine aspectul unui ten cu pori deschisi!
Remedii naturiste pentru reducerea porilor deschisi
- Exfolierea pielii este foarte importanta pentru un ten cu pori deschisi. Cand porii sunt blocati de puncte negre, dimensiunea lor creste. O curatare si o ingrijire corecta curata eficient porii si totodata ii reduce. Poti alege un scrub din comert sau poti sa-ti faci tu singura un scrub cu ingrediente naturale. Facuta in mod regulat, exfolierea nu doar ajuta porii deschisi sa-si schimbe aspectul, dar creste eficienta produselor de ingrijire, intrucat celulele moarte se indeparteaza si ingredientele patrund mult mai eficient in piele.
- Sucul de lamaie ajuta la inchiderea porilor deschisi. Prin proprietatile sale astringente, lamaia micsoreaza porii, purifica si ofera pielii un luciu sanatos. Poti incerca urmatoarea metoda: amesteca o lingura de suc de lamaie cu cateva linguri de apa de trandafir si suc de castravete. Aplica pe zona cu pori deschisi, lasa sa actioneze 5 minute si clateste cu apa.
- Foloseste cuburi de gheata. Inainte sa te machiezi, treci cubul de gheata pe zona cu pori deschisi. Gheata ii inchide instant si lasa pielea neteda si ferma. De asemenea, un alt truc este sa clatesti fata cu apa rece dupa ce ti-ai spalat fata. Apa rece pastreaza fermitatea pielii, inchide porii si previne acumularea de praf ce duce la puncte negre, dar si infectiile.
- Glicerina este si ea de mare folos cand vine vorba de pori deschisi. Adauga glicerina in ulei de vitamina E si aplica pe fata. Acest procedeu reduce dimensiunea porilor si ofera tenului hidratarea de care are nevoie pentru un aspect sanatos.
- Rosia este un alt ingredient natural foarte bun pentru a reduce porii deschisi. Si nu doar ii reduce, ci ii si curata eficient. Rosia are proprietati astringente - elimina uleiul in exces al pielii, inchide porii si ofera stralucire. Incearca urmatoarea lotiune: amesteca o lingura de suc de rosii proaspete cu 4 picaturi de suc proaspat de lime si aplica pe zona cu pori deschisi. Daca incerci acest tratament in mod regulat, vei observa nu doar o reducere a porilor ci si eliminarea petelor de pe fata.
Metode profesionale pentru reducerea porilor deschisi
- Microdermabraziune. Este o metoda de indepartare a straturilor superficiale ale pielii pentru a imbunatati aspectul si textura sa. Rezultatele sunt vizibile chiar de la o prima sedinta. Pe langa curatarea profunda si reducerea porilor, microdermabraziunea reda luminozitate tenului, trateaza acneea, elimina petele si punctele negre, reduce cicatricile superficiale, accelereaza productia de colagen si elastina si regenereaza in totalitatea tesutul pielii.
- Laser. Este o metoda extrem de buna pentru reducerea porilor sau chiar inchiderea lor completa. Patrunde in derm profund, unde scoate o parte din glandele sebacee in exces, astfel porul dispare de tot sau isi reduce vizibil dimensiunea.
- Fotoregenerare SPL. Aceasta metoda trateaza nu doar porii deschisi ci si cuperoza, ridurile fine, acneea, rozaceea, pistruii. Numarul sedintelor depinde de necesitatea tenului tau.
Daca porii deschisi iti dau batai de cap, atunci e cazul sa schimbi ceva in rutina ta de frumusete. Cauzele dilatarii porilor sunt diverse, insa cele mai frecvente includ o ingrijire incorecta, machiajul excesiv, expunerea inadecvata la soare si productia de sebum, specifica tenului gras si acneic.
Ca sa minimalizezi aspectul porilor deschisi ai la indemana atat metode naturiste, cat si metode profesionale. Alege varianta care ti se potriveste si te avantajeaza si bucura-te de un ten sanatos, stralucitor si neted, fara pori deschisi.


