Ingrijirea buzelor in sezonul rece

Orice femeie isi doreste buze cat mai senzuale cu putinta, dar inainte de a vorbi de aspect este necesar sa vorbim despre sanatatea buzelor noastre.
Produse speciale pentru ingrijirea buzelor
In prezent, pe piata exista o multime de produse specifice de ingijire, bazate pe nenumarate formule, unele concepute chiar pentru anotimpul rece. Am facut pentru tine o mica analiza a ofertei si iata ce am gasit:
![]() Balsam de buze Nivea Sooth&Protect, pret aproximativ 12 lei |
![]() Balsam de buze Lip Care Repair Garnier, pret aproximativ 12 lei |
![]() Balsam de buze Avene Cold Cream stick, pret aproximativ 30 lei |
![]() Balsam de buze Neutrogena, pret aproximativ 16 lei |
Balsam de buze Eucerin Lip Aktiv, pret aproximativ 12 lei |
![]() Unt de buze The Body Shop, pret aproximativ 30 lei |
![]() Crema pentru buze uscate Vichy Nutrilogie, pret aproximativ 30 lei |
![]() Balsam Stick pentru buze L'Occitane, pret aproximativ 25 lei |
Reteta pentru balsam de buze natural
Daca pana acum niciun produs din comert nu te-a multumit, nu uita ca exista intotdeauna si varianta "do it yourself", respectiv cosmeticele facute in casa.
Pentru un balsam de buze hranitor si eficient, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingurita de vaselina, jumatate de lingurita de vitamina E (daca nu gasesti lichida poti folosi si capsule pe care le spargi), o lingurita de ceara de albine, jumatate de lingurita de esenta (vanilie, migdale, portocale etc.), o lingurita de miere si, la final, un recipient in care sa pastrezi balsamul. Iti recomand sa alegi unul de sticla sau de plastic.
Reteta propriu-zisa este destul de simpla: Se incepe prin amestecarea vaselinei cu ceara. Va trebui sa le pui in cuptorul cu microunde pentru 3-5 minute, pentru a se topi. Apoi, adauga mierea si amesteca bine, pana cand textura devine foarte fina. La sfarsit se adauga si celelalte ingrediente.
Trucuri pentru sanatatea buzelor in sezonul rece
Orice varianta de produs cosmetic pentru buze ai alege, din comert sau facut in casa, nu uita ca ingrijirea buzelor inseamna mai mult decat simpla aplicare a balsamului hidratant.
Pentru ca produsele cosmetice sa fie cat mai eficiente, chiar si in cazul buzelor se recomanda exfolierea. Aceasta se va face cu o periuta de dinti moale sau cu un burete si va fi primul pas in procesul de ingrijire. Exfolierea are ca principal scop indepartarea celulelor moarte de la suprafara pielii, iar in cazul de fata te va ajuta la obtinerea senzatiei de catifelare. Abia dupa ce trecem de aceasta faza, putem vorbi de hidratare.
Remedii pentru buzele uscate sau crapate
Daca ai deja buzele uscate sau crapate, iar senzatia de disconfort iti da batai de cap, e bine sa stii ca exista multe remedii care te pot scapa de aceasta problema, destul de repede.
In primul rand, remediile naturale - mierea face minuni pentru buzele uscate, la fel cum feliile de castravete aplicate local iti rehidrateaza in profunzime buzele. Uleiul de masline si uleiul de catina repara buzele crapate rapid, iar laptele cald sau ceaiul de musetel calmeaza orice durere provocata de crapaturi.
Poti apela cu incredere si la vitamina E sau la crema de galbenele, ori un gel pe baza de aloe vera. Acestea sunt cele mai utilizate remedii in cazul buzelor uscate si crapate, si pot fi gasite cu usurinta in orice farmacie.


