Nu Skin

Ulei de parafina: beneficii pentru sanatate si frumusete

Alexa Galgau

Uleiul de parafina este un produs pe care il poti gasi la orice farmacie si care poate fi folosit atat in scop cosmetic, cat si in scop medical. Desi nu are o reputatie tocmai stralucita in comparatie cu alte tipuri de uleiuri, cel de parafina este o varianta ieftina de produs de ingrijire, iar multe dintre miturile formate in jurul lui nu sunt adevarate.

Citeste mai multe despre beneficiile uleiului de parafina, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete!

Beneficiile uleiului de parafina

Cunoscut si sub denumirea de ulei mineral, acest produs este foarte accesibil si poate fi folosit pentru ingrijirea pielii. Exista multe persoane care, din cauza ca nu se informeaza cum trebuie, se feresc de uleiul de parafina din cauza ca ar declansa acnee. Aceasta informatie s-a dovedit a fi falsa - el nu blocheaza porii si nu conduce la aparitia punctelor negre si de grasime. In plus, este o substanta inerta, adica nu interactioneaza cu niciun alt produs ai mai folosi, ceea ce este iarasi un castig. 

Pentru ca moleculele uleiului de parafina sunt mari, ele nu patrund prin piele, ci creeaza un strat protector la suprafata acesteia. De altfel, datorita acestui fapt, el poate fi aplicat pentru a hidrata (pe unghii, par, piele), deoarece retine umezeala. Asadar, acest produs este indicat in special persoanelor care au tenul uscat sau celor care se confrunta cu problema parului degradat si deshidratat. 

In ritualul tau de frumusete, uleiul mineral poate fi folosit in primul rand pentru a hidrata pielea. Ca sa ai parte de rezultate maxime, da-te cu el dupa ce faci un dus. Acest produs hidrateaza atat de bine, incat poate fi folosit de persoane carora li se cojeste pielea din cauza anumitor afectiuni (de exemplu, psoriazis). La fel cum pielea beneficiaza de pe urma folosirii uleiului de parafina, firul de par poate fi hranit cu acesta. Prin crearea unui strat protector in jurul cuticulei, umezeala este retinuta la nivelul firului de par si acesta capata un aspect matasos si stralucitor. Un avantaj major este faptul ca uleiul mineral are o textura fina si nu este gras, ceea ce inseamna ca nu ii da parului un aspect uleios sau incarcat.  

Desigur, nu trebuie sa folosesti decat o cantitate foarte mica si, daca vrei sa mergi la sigur, ia doar cateva picaturi in palme, intinde-le pe suprafata acestora si aplica uleiul doar pe varfuri, pentru a-i da o forma. 

Din punct de vedere medical, uleiul de parafina este folosit in tratarea constipatiei, deoarece are un efect laxativ. El poate fi administrat oral sau rectal si principalul efect este acela de lubrifiere a intestinului prin crearea unei pelicule apoase pe peretii acestuia. 

Uleiul de parafina este un produs cosmetic si medical foarte accesibil din punctul de vedere al pretului si, daca este folosit cum trebuie, el iti poate fi un aliat in lupta impotriva pielii uscate. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (78)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!