Beneficiile masajului capilar

Beneficiile masajului capilar

Roxana Turcitu

Atunci cand mergi la salon si cineva iti spala parul iar apoi iti maseaza scalpul, te simti de parca ai fi beneficiat de un mini tratament spa. Masajul capilar nu doar ca te ajuta sa te simti minunat, dar reprezinta si un tratament esential in pastrarea frumusetii si sanatatii acestora. Iata ce trebuie sa stii despre masajul capilar.

 

Beneficiile masajului:

- Ajuta la indepartarea mai usoara a uleiurilor, reziduurilor si bacteriilor;
- Lubrifiaza scalpul, ii mentine sanatatea si incurajeaza cresterea parului;
- Stimuleaza circulatia sangelui, oferind un plus de vitalitate parului si minimizand caderea acestuia;
- Ajuta in lupta impotriva matretii, a eczemelor si a psoriazisului sau previne aparitia acestora;
- Calmeaza mancarimile scalpului iritat si sensibil;
- In timp, ajuta la obtinerea unui par mai moale, mai usor de aranjat si mai stralucitor;
- Creste rezistenta parului si capacitatea acestuia de a se proteja impotriva factorilor de mediu, razelor UV, tratamentelor chimice sau excesului de produse de styling;
- Unii specialisti sustin ca, in afara de beneficiile pe care masajul le are asupra parului si scalpului, acesta ajuta si in cazul durerilor de cap, contractiilor si spasmurilor musculare, depresiei, etc.

Cum iti masezi scalpul si parul

Nu trebuie neaparat sa intri intr-un salon ca sa poti beneficia de masajul capilar. Il poti face singura, acasa, de fiecare data cand aplici balsamul pe par. Este mai bine iti masezi parul atunci, deoarece datorita balsamului parul are sanse mai mici sa se incalceasca si procedura ti se va parea mai usoara. Daca iti este teama ca datorita balsamului aplicat si pe radacini, parul ti se va ingrasa, maseaza-te inainte de spalarea propriu-zisa. Uda-ti parul, foloseste balsam, maseaza scalpul, iar apoi spala-te normal si aplica balsam doar pe lungimea parului.

O alta varianta este sa iti faci masajul atunci cand utilizezi un tratament pentru par, eventual unul cu ulei cald.

Foloseste-ti buricele degetelor si aplica presiune pe pielea capului, frictionand energic. „Piaptana-ti" parul cu degetele, apoi schimba ritmul, miscandu-ti degetele mai usor pe scalp. Nu iti masa pielea capului la repezeala, incercand sa acoperi cat mai repede o zona cat ma mare. Incepe de la frunte si coboara treptat catre ceafa, acordand indeajuns de mult timp si atentie fiecarui centimetru de piele. Alterneaza ritmul masajului, pentru a stimula circulatia sangelui.

Desi nu exista efecte negative, daca nu esti sigura ca faci bine masajul, incearca una dintre urmatoarele tehnici mai cunoscute:

Masaj prin frictiune: Foloseste-te de buricele degetelor de la ambele maini pentru a face miscari rapide, circulare pe scalp, incepand de la frunte si mergand pana la ceafa. Apoi, repeta actiunea, dar incepe de aceasta data de la ceafa si avanseaza, incet, catre frunte. La final iti vei simti pielea perfect relaxata.

Masajul prin framantare: Pozitioneaza-ti buricele degetelor pe scalp, la distanta unele de altele. Apasa degetele pe piele si maseaza. De data aceasta, nu te axa pe miscarea degetelor, ci pe cea a pielii si incearca sa o „framanti" cat mai mult. Continua pana cand tot scalpul a fost masat in acest fel.

Acest tip de masaj te va ajuta sa te simti plina de energie.

 

Ce uleiuri poti folosi in masajul scalpului

Uleiurile esentiale sunt ajutorul perfect atunci cand vine vorba de masaj. Iata care sunt cele mai folosite uleiuri si care sunt principalele beneficii pe care le aduc:

- Uleiul de cocos ajuta la cresterea rezistentei parului, ii ofera un aspect mai plin si mai matasos si incurajeaza cresterea mai rapida a acestuia. De asemenea, ofera un plus de hidratare pielii si parului si amelioreaza diferite probleme dermatologice.

- Uleiul din arbore de ceai este arma perfecta in lupta contra matretii, dermatitelor si a altor afectiuni ale pielii. Acesta este utilizat intr-o multime de tratamente pentru piele si par, avand proprietati antiseptice, anti-inflamatoare, cicatrizante si analgezice. Uleiul de ceai penetreaza stratul superior al pielii, astfel incat efectele sale sunt amplificate.

 

- Uleiul de masline reprezinta tratamentul ideal in cazul parului uscat si fragil, iar beneficiile acestuia nu se opresc aici. Uleiul de masline este recunoscut ca fiind unul dintre tratamentele naturiste minune, iar folosirea periodica iti asigura un par sanatos si frumos. Doar daca parul are tendinte de ingrasare este posibil ca uleiul de masline sa nu fie potrivit pentru tine. Reactiile difera, insa, de la persoana la persoana, asa ca nu il elimina din start, ci incearca sa il folosesti cel putin o data pentru a testa modul in care scalpul si parul tau reactioneaza la masajul cu ulei de masline.

- Uleiul de eucalipt ofera un boost de minerale firului de par si scalpului si este util impotriva matretii. Ai grija totusi la folosirea acestuia, deoarece utilizarea in exces poate irita pielea persoanelor mai sensibile. Este mai bine sa il folosesti in combinatie cu alte uleiuri esentiale.  

- Uleiul de lavanda calmeaza pielea si reduce incordarea. Are proprietati antiseptice si antifungice si este adesea utilizat in cazul afectiunilor pielii. Este, de asemenea, benefic in cazul in care suferi de dureri de cap si deste un stimulent al circulatiei sangvine. Nu folosi prea multe picaturi de ulei de lavanda, pentru ca depasirea cantitatii recomandate poate duce la iritarea scalpului.

Masajul capilar este usor, ieftin si face minuni daca il practici periodic. Transforma-l intr-un obicei si vei observa, in scurt timp, schimbarile in bine.

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Esti multumita de job-ul tau?
Incepe quiz
Esti multumita de job-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.