Vopsitul parului acasa: afla ce pasi trebuie sa urmezi
Cuprins
- 1. Decide ce nuanta ti se potriveste
- 2. Acorda atentie ingredientelor vopselei
- 3. Alege ustensilele adecvate pentru vopsitul parului acasa
- 4. Aplica vopseaua corect
- 5. Scapa de petele de vopsea de pe fata
- 5. Dupa vopsirea parului acasa, ingrijeste-te corect
Vopsitul parului acasa poate prezenta multe provocari, insa cu putina indemanare si cu ajutorul sfaturilor prezentate mai jos vei putea obtine rezultate excelente, chiar la tine acasa.
1. Decide ce nuanta ti se potriveste
In primul rand, daca preferi vopsirea parului acasa, trebuie sa stii cum sa alegi culoarea potrivita. Atunci cand achizitionezi vopseaua, opteaza pentru o nuanta care va fi in armonie cu nuanta tenului si a ochilor tai. Asadar, fie ca alegi sa iti deschizi sau sa iti inchizi culoarea parului, este foarte important sa optezi pentru o vopsea care este cu doua sau cel mult trei tonuri mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea naturala a parului tau.
Este indicat ca, in cazul in care ai pielea in tonuri reci, sa optezi pentru nuante de ciocolatiu, saten, blond cenusiu sau negru intens. Daca pielea ta se afla in categoria tonurilor calde, atunci alege sa-ti colorezi parul in nuante de blond auriu, saten deschis, castaniu sau roscat.
De multe ori exista si exceptii, de aceea, inainte sa iti achizitionezi vopseaua, este bine sa stii cu siguranta daca nuanta cu care doresti sa iti colorezi parul ti se potriveste sau nu. Ca sa scapi de indoieli, iti poti vopsi o sectiune foarte mica a parului (deasupra urechii), care poate fi acoperita cu usurinta de restul parului, ca sa vezi daca nuanta ti se potriveste sau nu.
2. Acorda atentie ingredientelor vopselei
Vopsitul parului acasa presupune o atentie sporita acordata ingredientelor pe care trebuie sa le contina o vopsea buna. Atunci cand nu ai un specialist la indemana, care sa iti indice produsul potrivit, trebuie sa alegi o vopsea cu o formula care sa iti protejeze parul in timpul procesului de vopsire. Asadar, incearca sa optezi pentru o vopsea care sa contina uleiuri hranitoare, keratina, vitamina C si filtre UV. Aceste ingrediente iti vor proteja si hrani firul de par, in timp ce il vor proteja impotriva radiatiilor solare.
3. Alege ustensilele adecvate pentru vopsitul parului acasa
Atunci cand te vopsesti singura acasa este bine sa iti creezi propria trusa de ustensile, care sa contina o pensula pentru aplicarea vopselei, un bol in care sa amesteci vopseaua, un pieptene cu coada, care sa te ajute sa-ti imparti parul in sectiuni, o pereche de manusi de unica folosinta si doua prosoape inchise la culoare - pe unul il vei aseza pe umeri, iar pe celalalt il vei folosi ca sa stergi picaturile de vopsea de pe fata sau de pe gat. 4. Aplica vopseaua corect
Este indicat sa aplici vopseaua pe parul gras, deoarece sebumul iti va proteja scalpul de efectele daunatoare ale chimicalelor aflate in vopsea, precum amoniacul si perhidrolul.
Dupa ce imparti parul in sectiuni, cu ajutorul pieptanului cu coada, incepe sa aplici vopseaua de la radacina spre varfuri, apoi maseaza-ti scalpul cu degetele ca sa distribui vopseaua cat mai uniform la radacina. In acest fel te asiguri ca nicio portiune nu va ramane nevopsita.
Daca doresti sa iti inchizi parul, incepe intotdeauna cu sectiunile din fata, unde parul este de obicei mai deschis. In schimb, daca iti vopsesti parul intr-o nuanta mai deschisa, incepe automat cu sectiunile din spate, unde parul este cel mai inchis. Astfel, vopseaua va putea sa actioneze mai mult timp pe sectiunile colorate la inceput, pentru ca tu sa te bucuri de o nuanta uniforma.
Vopsitul parului acasa necesita mai multa atentie decat vopsitul la salon, de aceea este foarte important sa urmezi toate instructiunile de pe cutie si sa lasi vopseaua sa actioneze exact atat cat recomanda producatorul.
5. Scapa de petele de vopsea de pe fata
Ca sa eviti petele de vopsea de pe fata sau de pe gat, poti folosi vaselina cosmetica. Daca aplici vaselina de-a lungul liniei parului, aceasta va functiona ca o bariera intre piele si vopsea.
Insa, daca nu doresti sa folosesti acest produs, petele de vopsea de pe fata pot fi indepartate si cu ajutorul unor discuri demachiante imbibate in tonic hidratant.
5. Dupa vopsirea parului acasa, ingrijeste-te corect
Parul vopsit necesita foarte multa ingrijire, deoarece chimicalele din vopsea il usuca si il deshidrateaza. De aceea, de fiecare data cand iti speli parul, foloseste un balsam hidratant, special pentru parul vopsit.
Mastile din ingrediente naturale fac minuni pentru parul vopsit, deoarece il hidrateaza si ii redau stralucirea, ajutandu-l astfel sa capete un aspect sanatos. De aceea, aplica o masca din ulei de masline sau ulei de ricin cel putin o data pe saptamana, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Daca iti place sa-ti vopsesti parul in nuante puternice, cu siguranta intampini multe probleme atunci cand iti cumperi haine. Pierzi minute in sir gandindu-te daca te-ai asortat corect, de aceea este mult mai simplu sa achizitionezi accesorii nude. Te salveaza din orice situatie si se pastreaza mult timp in tendinte.
Toate ne dorim sa avem un par frumos si sanatos, vopsit intr-o nuanta care sa ne scoata in evidenta trasaturile. Desi vopsitul parului acasa poate fi un proces destul de dificil, daca urmezi pasii corecti, vei reusi sa obtii rezultate foarte bune pe cont propriu si cu efort minim.