Rețete pentru o baie relaxantă: cele 10 ingrediente de care ai nevoie

Rețete pentru o baie relaxantă: cele 10 ingrediente de care ai nevoie

Redactor Andreea Baluteanu

După o zi stresantă, în care simți că ți-ai depășit limitele, dar nu întotdeauna într-un mod care să fie benefic corpului și minții tale, o baie caldă este tot ceea ce mai poate face minuni pentru tine. Du ecuația beatitudinii și mai departe și bucură-te de momente sublime cu aceste rețete pentru o baie relaxantă!

Avem pentru tine sugestii de uleiuri esențiale, de plante pe care să le adaugi în apa parfumată și de rețete naturiste cu potențial de succes! Ia seama la recomandările noastre din rândurile de mai jos!

3 mixuri de uleiuri relaxante pentru baie: cum să folosești corect uleiurile esențiale

Imaginează-ți un decor somptuos, o cadă de marmură plină cu petale de trandafiri și o încăpere scăldată romantic în lumina lunii. Îți spunem cu sinceritate, însă, dacă de aici lipsesc uleiurile esențiale, pentru noi scenariul nu are nimic în comun cu rețetele pentru o baie relaxantă.

femeie in baie

Însă nu orice ulei esențial se potrivește pentru baia ta, și nici nu îl poți folosi la întâmplare. Dacă pur și simplu alegi mireasma ta preferată și o picuri în apa de baie, este posibil ca uleiul, nedizolvat, să îți irite pielea și să ajungi să suferi arsuri. Și cine și-ar dori să iasă roșie ca racul și plină de bubițe din baia cea relaxantă?

Cea mai bună modalitate de a folosi uleiurile esențiale pentru o experiență ca la spa este să le dizolvi într-un ulei hidratant. Uleiul de cocos, de floarea soarelui sau de jojoba sunt idei minunate. Pur și simplu picură 8-12 picături de ulei esențial într-o lingură de ulei „carrier” („ulei mesager”), precum cele recomandate mai sus. După ce le-ai amestecat, toarnă în apa din cada, dar doar după ce aceasta s-a umplut, și va mirosi divin.

În ceea ce privește cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru baie relaxantă, iată ce recomandăm:

  • ulei de lavandă;
  • ulei de trandafir;
  • ulei de mușețel.

Evită însă uleiurile esențiale de scorțișoară, oregano, mentă, cuișoare sau cimbru.

Mai vrei rețete pentru o baie relaxantă care par desprinse din Rai? Iată 3 mixuri ce pot face furori!

Cea mai relaxantă baie din viața ta

  • 5 picături de ulei esențial de lavandă;
  • 4 picături de ulei esențial de mușețel;
  • 3 picături de ulei esențial de tămâie.

Baie care îți transformă dispoziția:

  • 5 picături de ulei esențial de lămâie;
  • 3 picături de ulei esențial de rozmarin;
  • 2 picături de ulei esențial de cimbru linalol.

femeie isi face baie in apa cu flori

Băi relaxante cu plante: 6 sugestii pentru baia vieții tale

Atunci când adaugi plante în apa băii, pur și simplu îi multiplici efectele. Utilizate fie pentru calmare, pentru relaxare sau pentru reducerea nivelului de stres, sugestiile de mai jos îți pot schimba viața.

De ce trebuie să ții cont? Fie poți prepara o infuzie din aceste plante, pe care să o strecori și să o torni apoi în apa din cadă, fie poți integra plantele direct, dar într-un săculeț.

Iată care sunt cele mai bune opțiuni de plante pentru rețete de baie relaxantă!

Mușețel. Miroase divin și are proprietăți calmante, fiind de asemenea inofensiv pentru pielea delicată a celor mici.

Eucalipt. Ai sinusurile înfundate sau ești răcită? O baie relaxantă cu eucalipt va face minuni. Despre eucalipt se crede că poate înlătura și răul sau situațiile stresante din viața ta.

Fenicul. Ai probleme cu coșurile sau suferi de forme severe de acnee? Fă o baie cu fenicul, care va transforma pur și simplu pielea și va trezi simțurile.

Lavandă. Cea mai puternică și mai recomandată dintre plantele pentru rețete pentru o baie relaxantă, lavanda te va ajuta să dormi precum un prunc.

Gălbenele. Nu numai că au un efect calmant pur și simplu extraordinar, dar gălbenelele sunt ideale și dacă suferi de piele uscată, dacă ai eczeme sau mușcături. Vor dispărea cât ai zice „baie relaxantă”.

Petale de trandafiri. Nu numai că vor catifela pielea, dar îți vor da și acea senzație de baie luxuriantă și relaxantă demnă de o prințesă. În plus, petalele de trandafiri sunt considerate de către specialiștii în energii drept o modalitate excelentă de a îndepărta blestemele din viața amoroasă.

baie cu petale de trandafir

Baie relaxantă cu bicarbonat: cea mai bună soluție de detox

Vrei o baie relaxantă, dar care să și vindece? Atunci încearcă un mix de bicarbonat de sodiu! Amestecă ½ ceașcă de bicarbonat de sodiu cu ½ ceașcă de săruri Epsom și apoi adaugă în apa caldă.

Conform specialiștilor, baia relaxantă cu bicarbonat poate avea următoarele efecte pozitive:

  • combate și previne candidoza;
  • previne infecțiile fungice;
  • calmează eczemele și psoriazisul;
  • poate alina o infecție urinară;
  • calmează iritațiile provocate de scutece;
  • calmează vulva iritată;
  • diminuează simptomele neplăcute ale constipației și hemoroizilor.

Aromaterapie în baie: cum să ai cea mai relaxantă baie din viața ta

Care este rețeta cele mai relaxante băi din viața ta? Dincolo de sugestiile de mai sus, există un adevărat ritual care îți va lua stresul și durerea cu mâna. Iată ce pași îți recomandăm!

  • Adună-ți arsenalul de bătaie. Fă curat în baie, adună câteva lumânări și dă drumul la apă în cadă. Nu strică nici o carte sau revistele preferate.
  • Asigură-te că apa e la temperatura potrivită. Dacă e prea rece, nu te vei relaxa, dacă e prea fierbinte, îți va provoca amețeală și iritații.
  • După ce s-a umplut casa, adaugă sarea Epsom, uleiurile esențiale și/sau plantele. Dacă folosești spumant de baie (ceea ce descurajăm, dat fiind potențialul său iritant), poți picura câteva doze exact sub jetul de apă.
  • Alege o melodie relaxantă și aprinde lumânările. Poți opta inclusiv pentru playlist-uri anume create ca să te relaxeze. Iată mai jos o recomandare care nouă ne-a salvat de multe ori dispoziția!

  • Pune-ți și „burta la cale”. O rețetă pentru o baie relaxantă nu putea fi completă fără o ceașcă de ceai de mușețel, un pahar de vin sau o ciocolată caldă. Firește că și șampania, ciocolata sau căpșunile merg de minune.
  • Leagă-ți părul și aplică o mască pe față. Vezi aici o rețetă de mască de întinerire din doar două ingrediente!
  • Așează un suport pentru cap sau un prosop pe care să te relaxezi. Nu e cazul să depui presiune asupra zonei gâtului.
  • Bucură-te de baia ta! Închide ochii și relaxează-te!
  • Folosește prosoape moi și un halat de baie pufos. Nici nu știi ce diferență enormă pot face niște prosoape moi și un halat decadent de pufos. Le meriți!
  • Hidratează pielea cu un lapte de corp luxuriant. Uleiul de cocos face de asemenea minuni.
  • Relaxează-te și după baie. Bea un ceai bun, citește sau ascultă muzică ori trage un pui de somn cu gâtul înfășurat într-un prosop fierbinte dacă ai făcut baia la prânz.

Acestea sunt cele mai bune rețete pentru o baie relaxantă! Transformă acest prilej într-unul de detensionare, care să te scape de stres, tensiune sau anxietate! La polul opus, vezi și care sunt gesturile pe care le faci în baie și care pot dăuna sănătății tale!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce fel de costum de baie ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de costum de baie ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.