8 gesturi pe care le faci în baie și care dăunează grav sănătății tale. Renunță la ele!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Microbii pândesc chiar și în cea mai curată și igenizată din baie. Aceste încăperi sunt mediul perfect unde se pot dezvolta bacteriile și germenii și de unde te poți îmbolnăvi fără să te aștepți. Spre exemplu, un obiecei negativ de care trebuie să scapi este să mergi desculță către baia din vestiarul de la sala de forță. Chiar și propria baie te poate pune în pericol, mai ales dacă practici fără intenție o serie de obiceiuri.

Iată câteva dintre lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când ești la baie și care sunt obiceiurile la care trebuie să renunți cât mai repede!

Nu cureți toată pielea

Nu cureți toată pielea

Apa și săpunul vor curăța pielea și vor preveni apariția acneei și a problemelor dermatologice, însă doar dacă vei curăța toată pielea. Mai exact, există o zonă pe care, recunoaște, o cam neglijezi, fără să îți dai seama: spatele. Există porțiuni ale spatelui care sunt, într-adevăr mai greu de atins, cum ar fi zona dintre omoplați. Acolo se acumulează mult sebum, transpirație și praf, care pot duce la apariția problemelor. Pentru a curăța bine tot spatele folosește un burețel de baie sau o perie moale, specială pentru duș.

Nu depozitezi corect crema cu protecție solară

Nu depozitezi corect crema cu protecție solară

Baia nu este doar un mediu în care bacteriile se dezvoltă mai repede, ci și un loc greșit unde să îți depozitezi cremele. Multe produse se degradează mai repede dacă sunt ținute în spații cu umezeală și căldură. Spre exemplu, crema cu protecție solară trebuie depozitată într-un dulap, protejată de lumină și căldură. Crema cu protecție solară trebuie să fie încă în termen de valabilitate atunci când este folosită pentru că altfel nu își mai îndeplinește funcțiile.

Nu te cureți corect

Nu te cureți corect

După ce folosești toaleta, asigură-te că te cureți în mod corect în acea zonă sensibilă, mai exact din față în spate și nu invers. Bacteriile nu trebuie să migreze dintr-o parte în alte deoarece pot apărea infecții urinare serioase. Acest obicei poate provoca, de asemenea, apariția vulvovaginitei, o infecție în care apar măncărimile și iritațiile în acea zonă.

Îți lași periuța de dinți pe chiuvetă

Îți lași periuța de dinți pe chiuvetă

S-ar putea să ți se pară perfect normal să îți lași periuța într-un recipient de pe chiuvetă, însă doar dacă te gândești la ce se întâmplă în baie s-ar putea să îți reconsideri obiceiul. Când tragi apa la vasul de WC vaporii de apă se împrăștie în toată încăperea, inclusiv pe periuța ta de dinți. Vai, nu vrei asta cu siguranță! Cel mai bine, acoper-o cu un capac de plastic și ai mereu grijă ca atunci când tragi apa la toaletă capacul să fie tras.

Surse foto: IStock

Articolul urmator 5 obiceiuri toxice care îți pot afecta personalitatea. Renunță la ele urgent sau îi vei îndepărta pe toți

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.