Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Berbec
Anul 2024

Berbec

Continui să te reinventezi pe tot parcursul anului 2024, un punct de cotitură în viața ta cu atât mai mult cu cât Nodul Nord, guvernator al destinului, petrece întreaga perioadă în semnul tău, o raritate astrologică ce se petrece numai o dată la circa două decade. Așadar, de reținut: 2024 e oricum, numai întâmplător nu.

Începem cu horoscopul tău general. Lucrurile se mișcă, deși nu neapărat în direcția bună, din aprilie, când Mercur retrograd și Eclipsa solară în semnul tău (8 aprilie) aduc frustrări, obstacole și iritare, dar și ocazia de a da și de a-ți da o nouă șansă. E ceva la care ai dori să revii? Acum e momentul oportun.

Câteva luni mai târziu, Luna Plină în semnul tău, de pe 17 octombrie, aduce rezultate, dar și emoții intense. Realizezi ca într-un flashback că tot ce ai făcut până acum în viața ta te-a adus aici, în acest punct. Îți exprimi mai ușor sentimentele, iar ceilalți îți vor oferi atenția lor nealterată. Berbecii născuți pe 11 și pe 16 martie sunt cel mai afectați de acest eveniment astrologic.

Anul se încheie cu retrogradul lui Marte, de pe 6 decembrie. Planeta ta guvernantă te va afecta întotdeauna mai profund decât pe celelalte zodii, așa că fii cât mai blând/ă și mai flexibil/ă la această răscruce astrologică.

Dragoste

An bun în amor

Luna Plină de pe 25 ianuarie întărește conexiunile deja existente, dar îți poate stârni inima și să caute un partener căruia să i se dăruiască. Eclipsa de Lună de pe 25 martie te face un/o iubit/ă mai dedicat/ă și mai implicat/ă, dar, pe de altă parte, poate să te ajute și să spui adio atunci când nu mai e loc de alte cuvinte.

Luna Plină de pe 23 aprilie, din sectorul intimității, te susține să înlături blocaje, iar Luna Nouă de pe 4 august e prielnică pentru nativii single ce își pot găsi perechea. A doua jumătate a lui august aduce însă probleme în dragoste, cu Mercur retrograd: ceri mai multe de la partener și poți deveni ușor paranoic/ă sau nevolnic/ă. 

Eclipsa solară de pe 2 octombrie reîntărește însă parteneriatele și îți intensifică șarmul. Pe 3 noiembrie, Marte, planeta ta dominantă, intră în sectorul dragostei, dăruind pasiune și entuziasm: aici se anunță artificii în 2024. Anul se încheie însă pe o notă problematică cu Marte în retrograd, scoțând la suprafață vechi probleme și surse de conflicte.

Carieră și bani

Multe provocări

E ultimul an pe care Pluto îl petrece în sectorul carierei tale; se află aici de mai bine de o decadă, așa că vei pune punct la numeroase proiecte, vei încheia etape și îți vei pune semnătura pe realizări. Nu uita însă că mai ai și 2024 la dispoziție ca să te asiguri că rezultatele sunt palpabile și transformările atât de iubite de Pluto sunt pozitive.

Altfel, Marte se află și el în sectorul ambiției și al carierei, între 4 ianuarie și 13 februarie, dăruindu-ți determinare și energie. O să împlinești câteva obiective și o să te bucuri de recunoașterea eforturilor tale atât de Luna Nouă de pe 11 ianuarie, dar și de cea Plină de pe 22 februarie.

Ceres intră în sectorul carierei de pe 7 februarie și persistă până în 7 decembrie. E planeta susținerii și a resurselor, așa că va aduce un sprijin însemnat. Nu uita însă că o bună parte din această perioadă o petrece în retrograd (14 mai - 25 august), timp în care plouă cu blocaje. Va fi necesar să îți ajustezi planurile și să fii adaptabil/ă. Două Luni Pline au loc în acest interval, una pe 21 iunie, cealaltă pe 21 iulie: ți se pare că Universul e împotriva ta, dar de fapt scopul său e să te provoace să desfășori schimbări inteligente.

Și Mercur se amestecă în retrogradul lui Ceres, tot cu un retrograd (5-14 august) și iată-te în situația de a mai da piept cu un obstacol. Dacă nu te opui însă acestor mișcări, poți constata că e un prilej ideal să reiei un vechi proiect sau să lucrezi din nou cu un client sau cu un angajator din trecut.

Uranus se află și el în sectorul banilor, inovând modul în care îi faci (și în care îi cheltuiești), și Jupiter îi ține și el companie până pe 25 mai, rezervându-ți energie bună ca să bifezi oportunități geniale. Pune fonduri deoparte acum ca să te pregătești pentru retrogradul lui Ceres.

Planeta ta Marte stă în sectorul banilor în perioada iunie-iulie. E profitabil acum să monetizezi un hobby sau să începi o afacere ori să îți iei un job part-time.

Anul se încheie cu o Lună Nouă pe 30 decembrie în sectorul carierei. Reiei oportunități cu entuziasm și revii pe calea cea bună pentru 2025.

Casă și familie

Nicăieri nu e ca acasă

Marte se află în acest sector între 4 septembrie și 3 noiembrie. O să vrei să petreci mai mult timp în cămin, să faci renovări, să te muți, dacă e cazul, să dai orice pentru ca „acasă să se simtă ca acasă”. Îmbunătățești conexiunile emoționale cu familia de sânge și cu acea aleasă, oferi sprijin și primești ajutor. 

Luna Nouă de pe 5 iulie se află în sectorul familiei, oferindu-ți ocazia de a desfășura activități entuziasmante alături de rude sau prieteni pe care îi iubești ca pe cei cu același sânge.

Sănătate

Probleme cu sănătatea emoțională

Momentan e în Pești, dar Saturn intră în 2025 în semnul tău, și te va pregăti pentru marea transformare din 2024. Câteva probleme de sănătate, cu precădere emoțională, se produc acum. Va fi necesar să imprimi un echilibru între muncă și viața personală.

Teme recurente pentru 2024

  • Fii mai responsabil/ă în relațiile tale;
  • Caută noi modalități de a investi și de a face economii;
  • Socializează, dar axează-te pe oamenii cu care ești cu adevărat compatibil/ă;
  • Pune preț pe vindecare emoțională;
  • Nu te sfii să devii un lider!

Planete care se află în Berbec în 2024: Soare (19 martie - 19 apilie), Mercur (9 martie - 15 mai și 1-25 aprilie retrograd), Venus (5-29 aprilie), Marte (30 aprilie - 9 iunie), Chiron (17 aprilie 2018 - 14 aprilie 2027, retrograd în perioada 26 iulie - 29 decembrie).

Bani

Bine

Sanatate

Asa si asa

Dragoste

Foarte bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.