Horoscop
Înapoi la

Astrologie Berbec

Berbec

Berbecul este un semn de foc guvernat de planeta Marte, numită și planeta Războiului. Aceasta are o energie pur masculină și îi oferă nativului o intensitate emoțională deosebită, motiv pentru care Berbecul este considerat una dintre cele mai pasionale zodii. Marte îl determină pe Berbec să aibă o personalitate veșnic progresistă, ceea ce îi aduce multe beneficii și câștiguri, dar poate să îi și dăuneze, pentru că impulsivitatea sa nu este deloc echilibrată de rațiune. Dacă și-a propus ceva, nativul sau nativa se aruncă cu capul înainte, fără a calcula. Iar dacă greșește cu ceva, nu învață prea multe, pentru că nu are timp să se evalueze. Planeta Marte îl face să fie cam certăreț și adesea vede roșu în fața ochilor dacă se enervează. Ca primă zodie, Berbecul este copilul horoscopului, plin de energie și dornic de nou, dar mult prea rar înțelept.

Zile norocoase: marțea, pentru că este ziua dedicată planetei Marte

Piatra norocoasă: rubinul

Compatibilitatea și incompatbilitatea cu alte zodii

Berbecul face o pereche foarte bună cu celelalte două zodii de foc: Săgetătorul și Leul. Acestea pot ține pasul cu el și îi înțeleg impulsivitatea. Săgetătorul îl va lăsa să preia conducerea, ceea ce Berbecului îi convine de minune, iar Leul va fi mereu pe aceeași lungime de undă cu el, chiar dacă, din când în când, va exista o „bătălie pentru supremație”.

Cea mai scăzută compatibilitate există între Berbec și Pești, o pereche care nu are cum să funcționeze: primul este dornic de aventură și entuziast, al doilea vrea să fie în lumea lui și are tendințe depresive. O altă zodie cu care Berbecul nu se poate înțelege este Taurul, care are valori și dorințe opuse față de el, iar singura trăsătură aproape indentică a amândurora este încăpățânarea.

Calități: curaj, generozitate, pragmatism, ambiție, pasiune, creativitate, leadership, orientare către soluții, energie, optimism.

Defecte: nerăbdare, repezeală, tendință către egoism, impulsivitate, încăpățânare, tendință către violență.

arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.