Acum 17 ani am vrut să-mi închei socotelile cu viața. Ce mi-aș fi dorit să aud de la cineva atunci

Acum 17 ani am vrut să-mi închei socotelile cu viața. Ce mi-aș fi dorit să aud de la cineva atunci

Redactor Divahair.ro

În urmă cu 17 ani am vrut să mă sinucid și nimeni nu a știut asta. Din exterior totul părea să meargă bine, lumea avea impresia că duc o viață perfectă. Chiar și cei mai apropiați oameni ai mei credeau că existența mea este lipsită de cusur. Din păcate, lucrurile nu erau deloc așa.

Aveam o afacere de succes în domeniul chiropracticii, locuiam în Santa Barbara, California, eram logodită cu o persoană despre care alții credeau că îmi este suflet pereche. Sigur, dacă luam în calcul toate aceste lucruri, ar fi trebuit să fiu o persoană împlinită. Dar nu eram. În fiecare dimineață, după ce logodnicul meu pleca la muncă, fugeam în dormitor și plângeam. Așa îmi petreceam mare parte din zi.

Conform cercetărilor și sondajelor făcute până la momentul actual, există o mulțime de oameni care trec printr-o experiență similară cu a mea. Depresia, lipsa de speranță și singurătatea sunt în floare acum, iar numărul celor care se confruntă cu așa ceva este în creștere. Și, la fel ca mine, mulți dintre oamenii care sunt pe punctul de a-și lua adio de la viață par să fie bine din exterior.

Când am fost în cel mai de jos punct al meu, am luat o decizie. Am vrut să pun capăt suferinței. Am stabilit chiar și data la care o voi face. La 6 luni de la data deciziei mele, dacă nu se schimba ceva semnificativ, plecam de aici. Dar lucrurile s-au schimbat treptat. Am descoperit instrumente care mi-au permis să trec peste depresie și gândurile de sinucidere și să mă bucur de o viață împlinitoare și plină de aventuri.

Am decis să rămân aici până la urmă, iar acum sunt fericită în fiecare zi. Am avut un moment de cumpănă și mi-am dorit, totuși, să dispar și tocmai de aceea vreau să prezint 5 lucruri importante pentru toți cei care se confruntă cu depresia sau au gânduri de suicid.

1. Este în regulă să vorbești despre asta

Filmele, televiziunea și social media prezintă, în general, oameni fericiți care pretind că sunt perfecți și că viața lor este perfectă. Mesajul care se transmite astfel este acela că, dacă viața ta, ca om, nu este perfectă, înseamnă că este ceva în neregulă cu tine. Și tocmai pentru că nu dorești ca alții să afle că ai probleme, încerci să le ascunzi și nu vorbești niciodată despre ele.

Însă este perfect normal să le spui altora ce se întâmplă cu tine. Alege-ți o persoană amabilă, care nu te judecă și spune-i ce ai pe suflet. Să discuți cu altcineva despre ceea ce te frământă poate fi eliberator. În felul acesta, ți-ai putea vindeca trauma.

2. Fă mișcare.

Sportul, mișcarea, în general, te ajută să te simți mai bine. Endorfinele sunt eliberate și astfel se poate schimba în totalitate modul în care te simți. Timp de 20-30 de minute pe zi, în fiecare zi, încearcă să te miști. Tu alegi dacă faci jogging, dacă dansezi sau mergi la o plimbare. Nu contează ce faci, atât timp cât îți miști corpul și ai o activitate.

3. Nu prelua sentimentele altora.

Lucrul care mi-a schimbat radical viața, de la dorința de a muri la a trăi fericit, a fost să îmi răspund la întrebarea aceasta: "Cui aparține asta?". Mai exact, "cui îi aparține acest sentiment?". Dacă ne înconjurăm cu oameni triști, deprimați, suntem predispuși la a le prelua starea. Dacă și tu începi să te simți depresiv/ă sau singur/ă în preajma altora, întreabă-te, înainte de toate, cui îi aparține acea stare. Este foarte posibil ca sentimentul pe care îl ai să îi fi preluat de la altcineva. Conștientizează asta pentru a te putea elibera!

4. Fă terapie Theta Healing

Uneori este dificil să te oprești din gândit. Gândurile pot fi zgomotoase, crude și cu greu reușești să le faci față. Uneori, din păcate, nu poți face asta și ai putea risca să nu îți mai găsești pacea. Chiar și așa, există un proces terapeutic care te va face să te simți mai bine. Este vorba despre Theta Healing, care constă în accesarea celor 32 de puncte de energie pe cap, care, atunci când sunt atinse, încep să elibereze limitările legate de diferite aspecte ale vieții tale.

5. Nu renunța niciodată

Te rog să nu renunți, chiar dacă simți că lumea ta se destramă. Indiferent de ceea ce se întâmplă acum în viața ta, lucrurile nu vor fi așa pentru totdeauna. Lumea va fi un loc mai puțin minunat dacă tu o vei părăsi. Faptul că ești aici face diferența, crede-mă. Continuă să speri, continuă să te zbați, căci existența ta se va îmbunătăți treptat. Poți face atât de multe lucruri mărețe, lucruri de care încă nici nu ești conștient/ă!

Ești mult prea valoros/valoroasă pentru această lume. În urmă cu 17 ani, am făcut alegerea de a rămâne și a fost cea mai bună alegere pe care aș fi putut-o face vreodată. Sper să decizi și tu asta!

*Articolul este o adaptare a celui de pe Thoughtcatalog.

Citește și: Învață să iubești să petreci timpul doar tu cu tine!

Surse foto: iStock

Surse articol: Thoughtcatalog

Articolul urmator
Un bărbat care avea 2 joburi pentru a întreține casa află că partenera lui de viață de 10 ani este milionară
Un bărbat care avea 2 joburi pentru a întreține casa află că partenera lui de viață de 10 ani este milionară
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!
Incepe quiz
Cum va fi viața ta amoroasă în următorii 3 ani? Răspunde întrebărilor testului și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.