A trăit în durere cumplită și suferință de când a venit pe lume și a decis să plece din această lume, dar nu înainte de a merge la balul de absolvire, alături de mama ei

A trăit în durere cumplită și suferință de când a venit pe lume și a decis să plece din această lume, dar nu înainte de a merge la balul de absolvire, alături de mama ei

Redactor Divahair.ro

A trăit în durere cumplită și suferință de când a venit pe lume, iar la vârsta de 14 ani a decis că nu mai poate duce boala cu care a fost pedepsită de soartă. Jerika Bolen, o tânără din Wisconsin, i-a frânt inima mamei sale atunci când i-a spus că, pur și simplu, vrea să moară, însă a avut parte de un ultim moment sublim cu ea înainte de a-și da ultima suflare, în anul 2016. Femeia care a adus-o pe lume a însoțit-o la balul ei de absolvire...

Durerea și suferința ne schimbă în cele mai neașteptate moduri, însă o tânără din Statele Unite ale Americii a uimit publicul larg cu decizia sa, în urmă cu câțiva ani. Chiar dacă nu mai este printre noi acum, povestea sa emoționantă rămâne, în continuare, o sursă de inspirație pentru toată lumea.

Jerika Bolen locuia cu mama ei, Jen Bolen, în Appleton, Wisconsin și avea mulți prieteni care o îndrăgeau. Trupa sa preferată era "My Chemical Romance" și obișnuia chiar să-i urmărească pe artiștii ei favoriți pe Youtube, la fel ca orice alt adolescent de vârsta sa.

În plus de asta, își vopsise părul mov, îi plăcea să poarte ruj verde și să meargă la mall. Părea, într-adevăr, că duce o viață normală și fericită, însă realitatea era cruntă. Nu mulți sunt cei care știau ce durere ascunde în spatele zâmbetului pe care obișnuia să îl afișeze atât în mediul online, cât și în viața de zi cu zi.

La doar opt luni, Jerika a fost diagnosticată cu atrofie musculară spinală de tip 2, o boală incurabilă, care, din păcate, a țintuit-o într-un scaun cu rotile. Creierul ei funcționa normal, însă mișcările obișnuite, de zi cu zi, cum ar fi respiratul și înghițitul, îi creau un disconfort îngrozitor.

Adolescenta putea să vorbească, însă nu a avut niciodată privilegiul de a merge, de a călca pe propriile tălpi. Putea să își miște doar capul și mâinile, însă fiecare mică mișcare venea la pachet cu dureri incredibile. Până să împlinească opt anișori, situația lui Jerika devenise deja insuportabilă.

Imagine cu Jerika Bolen și mama sa în timpul unui interviu

În ciuda numeroaselor intervenții chirurgicale pe care le-a suferit pentru a i se ușura controlul și mișcarea mușchilor, durerea ei era, în continuare, mult prea puternică. Au fost numeroase momente în care, pur și simplu, simțea că nu mai poate duce această suferință, iar asta a și determinat-o să ia o decizie cumplită mai târziu.

Atunci când Jerika a împlinit cinci ani, mama sa a început să studieze școala de asistente medicale pentru a putea avea mai multă grijă de fiica sa, dar și din motive financiare. Pentru o lungă perioadă, fetița de altă dată a încercat din răsputeri să lupte cu condiția sa și pentru femeia care i-a dat viață, însă nu s-a putut chinui la nesfârșit.

După cea de-a 38-a operație, Jerika a decis că a îndurat destul și i-a dat mamei sale vestea cu ajutorul consilierului ei. Da, la doar 14 ani, adolescenta, atât de bolnavă, a hotărât că a sosit momentul să plece într-o altă lume, unde nu există durere.

Imagine cu Jerika și un prieten de la balul de absolvire

După ce a aflat că fetița sa vrea să renunțe la aparatul care o menținea în viață, Jen a simțit cum pământul îi fuge de sub picioare. Însă nu avea ce face, căci suferința sa nu se compara cu cea a fiicei sale.

"Jerika, te iubesc atât de mult încât nu am de gând să te fac să suferi mai mult decât poți suporta. Dacă într-adevăr este atât de greu, atunci nu te voi face să rămâi aici doar pentru mine", i-a spus ea atunci fetei sale.

De asemenea, bunica adolescentei, Sue Bolen, știa că Jerika a luptat cât de mult și cât de bine a putut.

"Este o fetiță foarte altruistă și este mai puternică decât orice altă persoană pe care am cunoscut-o vreodată.", a menționat și ea.

În cele din urmă, Jen a fost nevoită să își lase fiica într-un ospiciu, căci durerile ei au devenit tot mai greu de îndurat. Era deja stabilit că micuța sa va renunța la aparatele care o mențin în viață. Totuși, înainte de a-și da ultima suflare, a încercat să-i facă și o ultimă bucurie.

La fel ca orice alt adolescent de vârsta sa, și Jerika și-ar fi dorit să participe la balul de absolvire al liceului, în ciuda durerilor pe care era nevoită să le suporte. Tocmai de aceea, pentru a-i îndeplini visul, Jen a înființat o campanie de strângere de fonduri GoFundMe și a planificat balul de absolvire al fiicei sale. Evenimentul a fost intitulat "J's Last Dance" și a fost realizat cu ajutorul altor oameni sufletiști.

Și uite așa, în ziua de 22 iulie 2016, în sala Grand Meridian din Appleton, Wisconsin, adolescenta a fost, cu adevărat, o regină a balului, îmbrăcată într-o rochie superbă și cu o coroniță pe cap. Prietenii săi și familia i-au fost aproape și i-au admirat cu toții ultima apariție.

Imagine cu Jerika Bolen la balul de absolvire

În plus de asta, YouTuberul ei preferat, Richie Giese, a fost prezent la eveniment și s-a asigurat că tânăra are parte de o petrecere de neuitat. Însă cel mai special moment al serii a fost dansul mamă-fiică, ultimul dans al lui Jen și Jerika.

Ulterior, povestea fetei a devenit virală și a adunat aprecierea și admirația internauților din întreaga lume. Totuși, odată ce balul de absolvire a luat sfârșit, momentul despărțirii începuse să se apropie cu pași repezi. Pentru mămică a fost de-a dreptul sfâșietor să realizeze că trebuie să-și ia adio de la fiica sa.

"Acum că balul s-a terminat, știu că se apropie momentul. Doar așa voi putea să-mi continui viața - știind că o las să scape de această suferință", a povestit ea.

După ce a fost vizitată de bunicii ei, după ce a vizionat focuri de artificii și filme și s-a bucurat de petreceri în pijamale și de o noapte de bal de neuitat cu mama ei, Jerika a murit, liniștită și împăcată, la Sharon S. Richardson Community Hospice din Sheboygan Falls, în septembrie 2016.

Înainte de a pleca, adolescenta a lăsat bilețele cu mesaje pentru întreaga sa familie și pentru toți prietenii ei. Mamei sale i-a transmis că: "Bună, mamă, te iubesc. Mi-e dor de tine, dar am scăpat de durere și acum pot face sărituri pe spate. Ar fi bine să fugi!".

La trei săptămâni după moartea fiicei sale, Jen a dezvăluit că a avut un vis frumos în care Jerika era într-un scaun cu rotile, iar ea o urmărea atentă. După un timp, fata, cu un zâmbet larg pe față, a făcut câțiva pași, iar apoi a început să facă și piruete.

După ce s-a trezit, mămica s-a simțit mulțumită să știe că fetița ei este bine și că a scăpat de orice durere și suferință. Într-adevăr, nici pentru ea nu a fost ușor să-și ia adio de la omul pe care l-a iubit cel mai mult, dar, din păcate, soarta nu i-a oferit și alte alternative. Părinții sunt întotdeauna dispuși să-și sacrifice fericirea pentru copiii lor, chiar dacă asta ar putea însemna, în astfel de contexte, să îi lase să moară.

Tu ce părere ai despre acestă poveste emoționantă?

Citește și: I-a promis regretatei lui mame că va avea grijă de casă. Află la 60 de ani că, de fapt, a fost adoptat

Surse foto: Youtube, Youtube, Facebook, Youtube

Surse articol: Amomama, Post.crescent, Sbs

Articolul urmator
O femeie a văzut că soțul își scotea verigheta zilnic, înainte de a pleca la birou. Ce a descoperit într-o zi, când l-a urmărit
O femeie a văzut că soțul își scotea verigheta zilnic, înainte de a pleca la birou. Ce a descoperit într-o zi, când l-a urmărit
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.