Au fost abandonați, peste noapte, de mama lor. Șapte ani mai târziu, femeia se întoarce în viețile lor

Au fost abandonați, peste noapte, de mama lor. Șapte ani mai târziu, femeia se întoarce în viețile lor

Redactor Divahair.ro

Care este cea mai clară amintire din copilăria ta? În general, majoritatea persoanelor își amintesc mult mai concis experiențele traumatizante din copilărie, ci nu pe acelea frumoase sau liniștitoare. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când cineva sau ceva te rănește cumplit, tu prinzi tendința de a te gândi constant la acel fapt și chiar de a te învinui. Daisy și Kris au trecut printr-o experință similară atunci când au fost părăsiți de mama lor...

Viața celor doi frați, Daisy și Kris, a fost absolut minunată... până în ziua în care părinții lor s-au despărțit. La vremea aceea, fata avea 9 ani, iar băiatul 6. Erau mult prea mici pentru a experimenta o astfel de suferință, dar soarta nu a fost de partea lor.

Copiii s-au trezit într-o dimineață, pur și simplu, strigându-și mama. Însă femeia care le-a dat viață, Misty, era de negăsit. Îi părăsise. Erau confuzi. Ce se întâmplase, unde era mama? Micuții și-au căutat alinarea în brațele tatălui lor, Jim, și, din păcate, au aflat că ea... nu avea să se mai întoarcă niciodată.

Imagine cu Kris și Daisy în anul 2007

Daisy și Kris au suferit enorm trăind cu gândul că i-a abandonat și, oricât de mult s-au chinuit să uite despre existența ei, inima lor nu s-a vindecat niciodată. Tatăl a încercat să compenseze și dragostea femeii, însă eforturile sale au fost în zadar.

Treptat, cei doi copii au început să se învinovățească de plecarea mamei lor, iar viața acestora a devenit chiar mai complicată. Daisy a fost nevoită să învețe să ducă grija fratelui său mai mic, chiar dacă și ea, la rândul ei, era tot o copilă. În loc să se joace cu alte fete și băieți de vârsta ei, micuța nu făcea decât să-l păzească pe fratele său, să-l hrănească, să-l curețe. Și așa s-a scurs toată copilăria ei...

În anul 2007, totuși, ceva avea să se schimbe. Jim, care era în continuare extrem de afectat de ce li se întâmplase, a contactat-o pe Oprah Winfrey și i-a cerut ajutorul. Aceasta i-a invitat pe cei trei în emisiunea sa, sperând că-i va putea liniști pe copii într-un fel sau altul.

În acel episod de-a dreptul sfâșietor, copiii au plâns isteric în timp ce citeau cu voce tare scrisorile pe care le pregătiseră pentru mama lor, în urma unor discuții cu psihoterapeutul M. Gary Neuman.

"Dragă mamă, mi-e atât de dor de tine... Mi-e dor să coacem prăjituri în familie și să ne ajuți să ne facem temele. Încă te iubesc, mamă, dar ceea ce ai făcut în trecut mă face să nu te mai iubesc atât de mult ca înainte.", a scris Daisy în scrisoarea sa.

Imagine cu Daisy plângând în anul 2007

Psihoterapeutul a menționat că micuții s-au învinovățit constant pentru dispariția mamei lor și au încercat în diverse moduri și de nenumărate ori să o aducă înapoi. La un moment dat, Kris a mărturisit că i-a cumpărat un inel fals mamei sale cu economiile lui, însă ea nu și l-a dorit. Daisy, de asemenea, s-a îmbrăcat frumos crezând că mama sa se va întoarce și o va găsi așa.

"Când mă gândesc că tu și tata nu locuiți împreună, mă simt atât de trist. Nu înțeleg de ce ați divorțat. Uneori îl visez pe tata trist. Mă doare că nu ești lângă el. Îmi doresc să nu fi divorțat", a scris Kris în scrisoarea sa.

Imagine cu Jim, Kris și Daisy în emisiunea lui Oprah în anul 2007

La cinci ani după ce au apărut pentru prima dată în emisiunea lui Oprah, cei doi micuți au revenit în direct, după ce producătorii au primit o informație despre locul în care s-ar fi putut ascunde Misty. Femeia se afla în închisoare, chiar în apropierea orașului în care locuise alături de copiii săi. Aceasta nu plătise pensie alimentară pentru fiul și fiica sa și prezentase documente financiare false. Mămica dispărută i-a trimis fostului ei soț o scrisoare, în care i-a povestit ce s-a întâmplat.

Între timp, Oprah a stabilit o întâlnire cu întreaga familie. Înainte de a-i duce pe copii într-un loc sigur din interiorul închisorii, vedeta a întrebat-o pe Daisy ce așteptări are de la acea întâlnire.

"Vreau să știu de ce a făcut ceea ce a făcut și să primesc scuze, pentru că le merit", a zis ea.

În plus de asta, a mai menționat că va avea nevoie de mult timp pentru a-și ierta mama. La vremea aceea, avea doar 16 ani și își aducea aminte cât de mult a suferit în copilărie fiindcă nu avea o figură maternă în preajma sa.

"Sunt singura fată din această casă. Cum ar trebui să trăiesc așa?", a mai adăugat ea.

Kris a povestit, de asemenea, că nu o mai consideră pe femeie mama sa și că nu știe cine este ea cu adevărat. Renunțase să se mai gândească la ea cu mult timp în urmă.

După ce a vorbit cu copiii, Oprah s-a dus să o vadă și pe Misty, neștiind că mama va prezenta o cu totul altă poveste. Femeia a susținut că nu și-a abandonat copiii niciodată și că fostul ei soț nu i-a permis să-i mai vadă. A încercat să ia legătura cu ei în tot acest timp, însă nu a reușit să o facă.

"Am vrut să-i văd în toți acești ani...", a spus ea.

Atunci când și-a văzut mama pentru prima oară în șapte ani, Daisy a fost copleșită de emoții. Fratele acesteia, în schimb, a decis să nu participe la întâlnire, deoarece evenimentul era mult prea dureros pentru el.

"Toate amintirile mele despre tine sunt îngrozitoare!", i-a spus tânăra cu ochii în lacrimi mamei sale.

Imagine cu Misty, Daisy și Oprah de la prima întâlnire din 2012

Adolescenta a început să se descarce și să îi reproșeze mamei sale dispărute toate greutățile și suferințele sale. În plus de asta, i-a mărturisit că a văzut-o "înșelându-i tatăl". După ce a terminat, femeia a izbucnit în lacrimi și și-a cerut scuze pentru tot ceea ce a făcut. Ea a mai zis că s-a gândit constant la copiii ei, chiar dacă a renunțat să mai lupte pentru ei mult prea devreme.

Spre finalul întâlnirii, Misty a promis că nu-și va mai dezamăgi copiii și că va face tot posibilul să îi păstreze în viața ei.

Imagine cu Misty în timp ce plânge în emisiunea lui Oprah, 2012

Această poveste vine în întâmpinarea părinților cu o lecție prețioasă de pareting. Ca părinte, orice ar fi, este foarte important să le vorbim frumos copiilor noștri despre mama sau tatăl lor, indiferent de relația pe care o avem cu aceștia. Adulții nu ar trebui să-i traumatizeze niciodată pe micuții lor cu minciuni oribile despre foștii parteneri.

Tu ce părere ai despre această întâmplare tristă?

Citește și: "Nu-mi vine să cred că te-am găsit!" Mama naturală se reunește cu fiul, după 33 de ani de separare

Surse foto: Youtube, Youtube, Youtube

Surse articol: Amomama, Camille-Atebe, Oprah

Articolul urmator
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (61)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.