Bebelușul este furat din pătuț în toiul nopții, mama muribundă îi lasă un mesaj, 30 de ani mai târziu

Bebelușul este furat din pătuț în toiul nopții, mama muribundă îi lasă un mesaj, 30 de ani mai târziu

Redactor Divahair.ro

Viața de părinte este, într-adevăr, o extraordinară călătorie, care poate schimba existența oricui în mod iremediabil. Uneori, cuplurile duc lupte grele și aparent nesfârșite, trec prin numeroase momente de cumpănă doar pentru a-și putea vedea micuții zâmbind. Iar alteori, mămicile îndurerate sunt în stare să străbată lumea-ntreagă doar pentru a-și mai privi o dată puiul în ochi.

O femeie din Colorado Springs, din păcate, a trăit o experință similară atunci când fiul ei de doar șapte luni i-a fost furat. Totul se întâmpla în seara zilei de 14 iulie 1986...

Imagine cu Bernice în timp ce îl îmbrățișează pe Christopher 

Christopher Abeyta s-a născut în ziua de 28 noiembrie 1985 într-o familie cu alți șase copii. Părinții săi, Bernice și Gil Abeyta l-au descris drept un copil inteligent și vesel, căruia îi plăcea să-și facă familia să râdă.

"Era cu adevărat o păpușă. Era foarte amuzant. Făcea lucruri amuzante, iar dacă râdeam, le făcea din nou, pentru că știa că primește atenție", a declarat mămica sa.

Din păcate, băiețelului nu îi era scris să petreacă prea mult timp în sânul familiei, alături de frații și surorile sale, căci o persoană misterioasă voia cu orice preț să-i fure această fericire. În dimineața de 15 iulie, în jurul orei cinci, casa familiei Abeyta răsuna de suspine și urlete de disperare. Unde dispăruse micuțul Christopher?

Sora mai mare a băiatului a povestit cum s-a trezit dimineața devreme, atunci când mama ei a început să alerge prin casă, plângând incontrolabil. În acel moment, Alves și-a dat seama că ceva teribil s-a întâmplat, însă niciodată nu ar fi putut crede că fratele ei mai mic dispăruse din propriul său pătuț.

În acea zi, întreaga familie a pornit în căutarea sa: au răscolit întreaga casa, au cutrierat cartierul în lung și în lat și au anunțat dispariția micuțului la poliție. De asemenea, aceștia au mai observat că una dintre ferestre și ușa din față era crăpate. Ulterior, au fost efectuate căutări extinse pentru a-i da de urmă copilului de doar șapte luni, însă, din păcate, totul a fost în zadar.

Imagine cu Cristopher când era bebelul, înainte să dispară

"Avem nevoie de el cu disperare. Nu pot trăi fără el. Vreau ca oricine îl are, să mi-l aducă înapoi. Am nevoie de el mai mult decât v-ați putea imagina vreodată", a declarat mămică presei locale, cu ochii în lacrimi, la trei zile după dispariția fiului ei.

Bernice nu și-a mai putut reveni niciodată după pierderea micuțului și a hotărât să-și dedice întreaga viață căutării sale. Femeia a primit și ajutorul fiicei sale, Alves, care avea și ea copii, la rândul ei. Cele două au devenit, pe parcursul anilor, detectivi amatori, care călătoreau peste tot prin țară pentru a găsi o pistă care să le readucă aproape de Christopher. Uneori, chiar își cumpărau peruci și se deghizau pentru a-i urmări pe presupușii răpitori, iar alteori, răscoleau necrologurile pentru a putea găsi noi informații.

"Nu te oprești din a căuta pe cineva", a mai adăugat ea.

Soții Abeyta au creat o pagină de Facebook dedicată fiului lor, unde a fost dezvăluită o informație de-a dreptul șocantă, care ar putea avea legătură cu dispariția lui. Se pare că o femeie a mers, la un moment dat, la casa părinților tatălui lui Christopher sub pretextul că face parte din comitetul de reuniune al liceului Colorado Springs Saint Mary High School. Ea le-a spus bunicilor că are nevoie de fotografii ale familiei fiului lor Gil pentru o reuniune de liceu viitoare. Mama bărbatului i-a oferit femeii imaginile de care avea nevoie, căci nu avea niciun motiv să nu o creadă. Gil chiar absolvise liceul respectiv.

Imagine cu Denise Alves în timpul emisiunii lui Dr PhillDenise Alves, sora lui Christopher

De asemenea, se specula că persoana care l-a răpit pe Christopher ar fi vrut să se răzbune pe familia sa, dar și că ar fi fost vorba despre o femeie. Într-un episod al emisiunii "Investigation Discovery's 'Still a Mystery: Ochii albaștri dispăruți'", Alves a oferit o altă informație cutremurătoare:

"Unul dintre detectivi l-a întrebat pe tatăl meu: "Există cineva nou în viața ta?". Iar el a răspuns: "Da, este vorba despre o femeie cu care am avut o aventură".

După dispariția fulgerătoare a micuțului său, Gil a recunoscut că a avut o relație extraconjugală cu o femeie pe nume Emma Bradshaw. În plus de asta, el și soția sa s-ar fi despărțit în trecut, dar se împăcaseră exact în perioada în care a dispărut băiatul lor. Ulterior, familia Abeyta a suspectat că Emma Bradshaw era cea care le furase bebelușul, însă poliția nu a numit-o niciodată suspectă în acest caz.

Imagine cu Christopher în brațele bunicii materneChristopher și bunica maternă

La aproape 32 de ani de la dispariție, un bărbat a apărut de nicăieri, susținând că el este Christopher. În acel moment, familia Abeyta și-a recăpătat speranța, căci bărbatul a prezentat o poză cu el de când era mic, pentru a-și susține afirmația. El le-a mai povestit cum a crescut, ceea ce i-a convins pe presupușii săi părinți că este, cu adevărat, fiul lor pierdut.

Însă aceasta nu era prima oară când familia se confrunta cu o astfel de situație. Soții Abeyta au mai fost contactați de alte trei persoane sub același pretext, însă, din păcate, testele ADN nu au adeverit niciodată spusele bărbaților respectivi. Și în acest caz, rezultatul era același: tânărul nu era, cu adevărat, Christopher.

Bernice s-a luptat până la ultima ei suflare să-și găsească fiul dispărut. Ea a fost diagnosticată cu cancer la vezica biliară, iar starea sa de sănătatea a început să se deterioreze rapid. Cu toate acestea, a sperat până în ultima clipă că va apuca să-și mai privească măcar o dată fiul în ochi.

Imagine cu Bernice înainte să moară, în timp ce lăsa un mesaj pentru fiul ei

Într-un interviu cu Dr. Phil, Alves, extrem de emoționată, a povestit cum mama ei a continuat căutarea lui Christopher timp de trei decenii, iar într-un final, când se pregătea să treacă ]n lumea celor drep'i, i-a lăsat un mesaj special:

"Christopher, vreau să-ți spun că, dacă nu sunt aici, nici măcar nu ți-ai putea imagina cât de mult te-a iubit și cât de mult ți-a dus lipsa întreaga ta familie. Sper că voi putea să te văd, dar dacă voi pleca între timp și nu voi fi aici, sper că voi avea puterea de a ajuta pe cineva să te găsească".

Însă Bernice nu a avut niciodată șansa de a se reuni cu băiatul ei. Ea a murit la 73 de ani, în februarie 2017. Mai apoi, în august 2020, Gil își dădea și el ultima suflare, după ce a suferit un atac de cord.

Alves își caută în continuare fratele mai mic, căci aceasta a fost ultima dorință a mamei sale. Investigația este în curs de desfășurare, iar familia speră că la un moment dat se vor putea reuni cu Christopher.

Ce crezi despre această întâmplare?

Citește și: Un bărbat găsește un portofel pierdut de 50 de ani. Ce face când recunoaște persoana dintr-o fotografie din interiorul lui

Surse foto: Facebook, Youtube, Facebook, YoutubeFacebookFacebook

Surse articol: Amomama, Newscolony, Kktv

Articolul urmator
„Mama mea a avut o aventură cu soțul meu și și-a făcut un tatuaj pentru el". Ce a urmat a fost halucinant
„Mama mea a avut o aventură cu soțul meu și și-a făcut un tatuaj pentru el". Ce a urmat a fost halucinant
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!
Incepe quiz
Cât de bine te pricepi să citești oamenii? Fă quiz-ul și nu te mai lăsa păcălită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (87)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.