Ce face un milionar când află că mama lui, care l-a neglijat în copilărie, nu mai are haine, mâncare și trăiește sub un pod, din mila trecătorilor

Ce face un milionar când află că mama lui, care l-a neglijat în copilărie, nu mai are haine, mâncare și trăiește sub un pod, din mila trecătorilor

Redactor Divahair.ro

După ce a fost neglijat de mama sa în copilărie, un bărbat găsește puterea de a o ierta și de a încerca să clădească o relație cu aceasta. Din păcate, femeii îi ia mult prea mult timp să își dea seama că nu și-a tratat fiul așa cum trebuia și abia după ce ajunge pe străzi realizează ce greșeală uriașă a făcut.

Ben a reușit să ajungă un om de afaceri de succes, chiar dacă nu a avut parte de cea mai bună educație. Mama sa l-a neglijat în primii ani de viață și a fost nevoit să învețe să se descurce de unul sigur. Nu și-a imaginat vreodată că femeia care l-a adus pe lume va reveni în fața lui pentru a readuce trecutul în prim-plan.

Bărbatul stătea în biroul său luxos, iar ziua sa de muncă părea să se desfășoare normal. Într-adevăr, era o zi cu mult mai specială decât altele, pentru că tocmai sosiseră situațiile financiare pentru anul precedent ale companiei sale, iar lucrurile stăteau cum nu se putea mai bine.

Ben se holba la ecranul computerului său mândru, dar cumva neîncrezător. Nu-i venea să creadă că munca sa a dat, în sfârșit, roade, iar veniturile companiei pe care o conducea crescuseră cu câteva zei de milioane de dolari. Tocmai pentru că era mândru de întreaga sa echipă, s-a decis să sărbătorească reușitele și a pus mâna pe telefon pentru a-i dat vestea asistentei sale, Jane. Însă aceasta a intrat chiar în acel moment în biroul său cu o privire morbidă pe chip.

"Ah, Jane. Tocmai voiam să te sun. Cifrele arată foarte bine. Cred că se cuvine să sărbătorim un pic. Te rog să aduci câteva sticle de șampanie bună și să-i aduci pe toți la cantină pentru un toast rapid și binemeritat", a spus Ben cu entuziasm.

"Uhm... Așa voi face, domnule. Dar...", a început să zică, încercând să se adune.

"Dar?", a întrebat Ben, mirat.

"Uhm... Domnule, mama dumneavoastră... Ea... ea a fost văzută sub un pod în apropiere de birourile noastre", a explicat Jane, cu ezitare.

"Ce?", a oftat Ben.

"Unul dintre agenții noștri de securitate a recunoscut-o acum câteva zile. Era într-o stare destul de proastă, domnule. Cred că locuiește acolo de ceva vreme", a explicat Jane.

Ben a rămas mut pentru o clipă, căci nu-i venea să creadă ceea ce auzise. Apoi, în cele din urmă, s-a adunat și a zis: "Mulțumesc, Jane. Cred că o să las șampania aia pe altă dată. Dar te rog să te asiguri că toată lumea primește câte o sticlă și o pungă de cadou pentru acasă, în semn de apreciere. Ia-ți și tu ceva frumos. Meriți".

"Mulțumesc, domnule", a spus Jane înainte de a ieși din birou.

 Imagine cu un birou luxos

În momentul în care Jane a închis ușa în urma ei, Ben a început să plângă. Era atât e trist, iar amintirile teribile din trecutul său au început să-i inunde gândurile, ducându-l înapoi în acea perioadă pe care încercase să o uite.

El a fost crescut doar de mama sa, după ce tatăl lui i-a părăsit și s-a mutat în alt stat. Era cel mai mic dintre cei doi fii ai lui Ellen și a avut impresia încă dintotdeauna că nu a fost niciodată favoritul ei. Simon primea mult mai multă atenție din partea mamei lor.

Lui Ben nu i s-au cumpărat niciodată jucării sau haine și mereu era nevoit să le folosească pe cele ale fratelui său. Mai mult de atât, nu primea afecțiunea mamei sale așa că, treptat, a început să fie gelos pe Simon.

Într-o zi, adolescent fiind, Ben s-a gândit să își încerce norocul și să îi ceară mamei sale o ținută pe care o văzuse la un magazin. Era în ultimul an de liceu și încerca să-și descopere propria identitate. Tocmai de aceea, spera să poată avea propriile haine prin care să se exprime.

"Mamă, crezi că aș putea să iau acest costum? Este la reducere, așa că nu ar trebui să fie atât de scump", i-a spus un Ben, entuziasmat, mamei sale în timp ce-i flutura broșura de la magazinul de haine în față.

Ellen vorbea la telefon și i-a aruncat imediat o privire de dezaprobare.

"Ia asta din fața mea. Crezi că banii cad din copaci? Du-te și câștigă niște bani dacă vrei haine noi!", a spus femeia cu dispreț, frângându-i inima fiului său.

Ben a fost atât de dezamăgit de reacția mamei sale, însă și-a dat seama că pentru a avea ceea ce-și dorește va trebui să muncească din greu. Și exact asta a făcut. Câteva zile mai târziu după eveniment, băiatul reușise deja să se angajeze și a fugit acasă, fericit, pentru a da marea veste.

Când a intrat în micul lor apartament, Ben a fost întâmpinat instantaneu de un val de fum gros.

"Mamă!", a strigat el, speriat, alergând spre bucătărie, de unde emana fumul.

O oală uitată pe aragaz luase foc. Tânărul a reușit să stingă focul de unul singur, însă în tot acest timp a continuat să își strige mama. La un moment dat, femeia a ieșit din dormitorul ei, confuză. Nu avea nici cea mai mică ce se întâmplase. Și nici bărbatul cu care se afla ea în cameră. La vremea aceea, Ben nu știa că domnul repsectiv era doar unul dintre toți cei care vor intra neanunțați în viața sa.

"Ce-i cu toate țipetele astea?", a întrebat Ellen înainte de a observa fumul.

"Încerci să-mi dai foc la casă?", a întrebat, din nou, furioasă.

"Am venit acasă și am găsit o oală arzând. Dacă aș fi venit mai târziu, întreaga casă ar fi luat foc.", a explicat Ben, tușind din cauza fumului.

 Imagine cu un băiat adolescent care zâmbește

"Oh. Cred că am uitat să închid aragazul. Ajută-mă să deschid ferestrele, să iasă fumul", a spus Ellen.

În timp ce se învârteau prin apartament, deschizând ferestrele, Ben căuta oportunitatea de a-i oferi mamei sale vestea cea bună. Situația nu părea ideală, dar s-a gândit că oricum ar trebui să îi spună ce s-a întâmplat.

"Deci, mamă, ți-am urmat sfatul și m-am angajat ca salvamar", a spus el, mândru fiind de fapta sa.

"Ok, și cât de mult va fi plătită slujba asta?", a întrebat Ellen cu un aer batjocoritor.

"Uhm... Nu prea mult. Dar este un început", a răspuns Ben, descurajat.

Reacția mamei sale i-a frânt, din nou, inima. Spera să fie mândră de el, însă tot ce o interesa era ca fiul ei să-i aducă bani în casă.

"Bani, Ben. Avem nevoie de bani. Și am nevoie ca tu să gătești cina în seara asta. Nu mă simt prea bine", a strigat Ellen, înainte de a se întoarce în dormitor.

Dezamăgit, Ben a hotărât să nu-și mai piardă timpul cerșind dragostea mamei sale și să se concentreze asupra noii oportunități care i se ivise. Făcuse rost de primul său job și avea de gând să evolueze cât de repede posibil pe plan profesional.

Și lucrurile chiar au mers bine. Primele săptămâni de muncă nu au fost deloc grele, iar angajații de acolo îl adorau pe tânăr. Era foarte motivat.

Într-o bună zi, abilitățile sale de salvamar chiar au fost puse la încercare, atunci când o femeie era pe cale să se înece în piscină. Din fericire, el a zărit-o la timp, s-a scufundat după ea și a reușit să o scoată afară, nevătămătă.

Imagine cu o piscină înconjurată de palmieri

"Mi-ai salvat viața...", a spus tânăra, tremurând.

"Îmi făceam doar treaba.", a spus el, în timp ce o înfălura cu un prosop.

"Dacă nu ai fi ajuns când trebuia... Cine știe ce s-ar fi putut întâmpla...", a spus ea, panicată, dar recunoscătoare.

În timp ce o privea pe tânără, Ben și-a dat seama cât este de frumoasă. A încercat să rămână calm și să păstreze profesionalismul cât timp a condus-o la recepție, însă nu s-a putut abține să nu se holbeze, subtil, la ea. Dintr-o dată a auzit un bărbat strigând-o: "Angie!".

Era chiar tatăl ei. Atunci când l-a văzut, Angie a fugit spre el și l-a luat în brațe. A început să plângă imediat.

"Ce s-a întâmplat, dragostea mea?", a întrebat bărbatul, strângând-o în brațe.

"Aproape că m-am înecat, tată. Dacă nu ar fi fost el, nu aș fi fost aici acum", a spus Angie, arătând spre Ben.

Tatăl lui Angie, Brian, era un om de afaceri foarte important. Pentru că Ben i-a salvat fiica, bărbatul i-a plătit o sumă foarte de bani. Tânărul a fost mândru de isprava sa și a crezut că va reuși să își îmbuneze mama după ce îi va povesti că a salvat viața unei fete.

Însă, din păcate, femeia era interesată doar de banii de care făcuse rost fiul ei. Mai mult de atât, avea în plan să-l dea afară din casa ei, căci își dorea mai mult spațiu pentru ea și partenerii ei.

"Uite, Ben. Ai 18 ani acum și nu mai putem locui împreună. Fratele tău s-a mutat și știu că este mult mai în vârstă decât tine, dar am nevoie să faci asta pentru mine. Ai înțeles?", i-a spus ea.

Ben a simțit cum lumea sa se destramă. Propria sa mamă nu-l mai voia în casă, așa că și-a făcut bagajele și a plecat. Și-a jurat să nu se mai întoarcă niciodată acolo și să rupă orice legătură cu femeia care i-a dat viață.

Fiindcă știa că nu va putea fi salvamar la infinit, tânărul l-a sunat pe Brian și l-a rugat să îl ajute cu un loc de muncă. Avea nevoie de bani pentru a se întreține, pentru a-și plăti chiria. Din fericire, bărbatul i-a putut oferi un job chiar în cadrul companiei sale. Mai mult de atât, tânărul a început să petreacă tot mai mult timp cu Angie și, în cele din urmă, cei doi tineri s-au îndrăgostit unul de celălalt. Nu a mai trecut mult timp până când au decis să își lege destinele, iar frumoasa lor aventură prin viață a început.

Imagine cu un mire și o mireasă care se îmbrățișează

Brian l-a învățat pe ginerele său tot ce știa și, într-un final, a hotărât să-i cedeze compania sa. Ben s-a descurcat extrem de bine și a fost dintotdeauna muncitor, în ciuda trecutului său trist. Viața sa devenit mai bună și, treptat, suferințele de altădată au dispărut. Asta până când, într-o zi, mama sa a apărut chiar la el în birou. Jane a fost cea care a condus-o acolo.

După atâția ani, Ben abia dacă a putut să o recunoască pe femeia care i-a dat viață. Ellen avea 60 de ani, dar stresul și suferința acumulate în ultima perioadă o îmbătrâniseră și mai tare.

"Bună, fiule", a spus Ellen, în timp ce se așeza pe scaun, în biroul elegant al lui Ben.

"Bună, mamă. Ce pot face pentru tine?", a răspuns Ben, cu răceală.

"Ben, vreau să-mi cer scuze", a început Ellen, dar bărbatul nu a lăsat-o să-și continue replica.

"Ascultă, mă grăbesc puțin acum. Nu este un moment potrivit", a spus Ben, în timp ce se pregătea să iasă din birou.

"Cei de la pază îți vor arăta drumul de ieșire", a continuat el, iar agenții de securitate au venit să o conducă afară.

Ben s-a îndreptat direct spre baie și a izbucnit imediat în plâns. Până în acel momentm, nu a realizat cât de supărat era pe mama sa și cât de mult rău îi cauzase femeia.

De-a lungul anilor, reușișe să ascundă acea traumă, dar iată că nu o putea face la infinit. Dacă ar fi rămas mai mult timp în cameră cu ea, ar fi putut spune lucruri pe care nu le-ar fi putut retrage niciodată.

"E mai bine așa.", s-a gândit el în acel moment.

Și acum, câteva zile mai târziu, iată-l aici, aflând că mama lui nu avea adăpost și locuia sub un pod. O parte din el își dorea să uite tot ce s-a întâmplat în trecut și să treacă peste trauma de altădată, dar cealaltă parte îi zicea că mama sa nu mai merită o șansă. Chiar și așa, știa că nu s-ar ierta vreodată dacă o va lăsa pe femeie să trăiască, în continuare, sub pod. Așa că s-a dus să o caute și, într-un final, a găsit-o cerșind pe stradă.

"Oh, fiul meu", a spus Ellen tușind, cu ochii în lacrimi, atunci când l-a văzut.

"Ce s-a întâmplat, mamă?", a întrebat Ben, acoperind-o cu sacoul său.

Imagine cu o femeie care cerșește pe stradă

Femeia i-a povestit, cu ochii în lacrimi, tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul anilor. Ben a aflat că fratele său mai mare se îmbolnăvise grav. Asigurarea de sănătate nu-i putea acoperi tratamentul, așa că mama lui a fost nevoită să-și vândă apartamentul pentru a încerca să-l ajute. În cele din urmă, și-a făcut curajul de a-i cere ajutorul lui Ben, însă el a respins-o, așa că a ajuns să locuiască pe străzi.

"Știu că trec prin acest calvar din cauza egoismului meu din trecut. Sunt aici astăzi din cauza modului în care m-am purtat cu tine, Ben. Dar am avut timp să reflectez de-a lungul anilor și am ajuns să-mi văd greșelile. Nu cer nimic pentru mine. Vreau doar ca copiii mei să fie sănătoși. Atât tu, cât și fratele tău", i-a spus Ellen fiului său.

Ben și-a dat seama în acel moment că oricât de supărat ar fi pe mama sa va trebui să o ierte. Nu voia să o știe într-o astfel de situație, așa că, după un moment de ezitare, a îmbrățișat-o și a încercat să o consoleze.

Însă în timp ce o ținea pe femeie în brațe, o bucată de hârtie a căzut din sacoul pe care i-l dăruise. Ben a ridicat bilețelul și fața sa a devenit palidă. Era un mesaj de la soția sa.

"Este totul în regulă?", a întrebat Ellen.

"Uhm... Da, este un bilet de la soția mea. Probabil că mi l-a strecurat în buzunar în această dimineață", a explicat Ben.

"S-a întâmplat ceva? Arăți de parcă ai fi văzut o fantomă sau ai câștigat la loto.", a mai spus Ellen, din ce în ce mai îngrijorată.

"... Vei fi bunică", a spus Ben, extrem de fericit.

"Ce?! Asta e uimitor!!!", a exclamat Ellen, plângând de fericire de data aceasta.

Cei doi s-au luat în brațe și și-au promis că vor face tot ce pot pentru a-și îmbunătăți relația. Mai târziu, Ben și-a cazat mama la un hotel și i-a făcut rost fratelui său de unul dintre cei mai buni doctori pentru a-l ajuta cu problemele sale de sănătate.

Lucrurile s-au îmbunătățit treptat în familia lor, iar Ben și-a promis că va fi un părinte bun. Nu a reușit niciodată să-și ierte mama pe deplin, însă a încercat să o înțeleagă și să o ajute așa cum poate.

Tu ce crezi despre această poveste?

Tatăl bolnav află că și fiica sa are cancer și este nevoit să aleagă între a se salva pe el sau pe ea

Surse foto: Unsplash, Unsplash, Unsplash, Unsplash, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (54)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.