Ce spun oamenii ultima dată, înainte să moară? O asistentă face dezvăluirea

Ce spun oamenii ultima dată, înainte să moară? O asistentă face dezvăluirea

Redactor Divahair.ro

"Nimeni nu vrea să vorbească despre moarte, deși cu toții vom muri", spune Julie, o asistentă medicală care profesează în Los Angeles și care, pe parcursul timpului, a fost martora multor astfel de episoade triste. Aceasta și-a propus să educe publicul larg prin intermediul platformei TikTok, unde postează deseori filmulețe informative despre un subiect atât de evitat de noi toți, moartea.

Știm cu toții că vom muri la un moment dat, însă multora dintre noi ne este greu să vorbim deschis despre asta. Chiar dacă, în general, subiectul este unul cu adevărat sensibil, moartea face parte din existența fiecăruia și ar trebui normalizată.

Julie, o asistentă medicală care profesează în Los Angeles folosește platforma TikTok, unde are peste 372.400 de urmăritori, pentru a informa și educa publicul larg în legătură cu această temă, misterioasa moarte. Există anumite lucruri pe care oamenii le fac înainte de a-și da ultima suflare și care sunt perfect normale, chiar dacă noi nu suntem familiarizați cu ele. În plus de asta, cei care urmează să treacă într-o altă lume au obiceiul de a spune un lucru anume înainte de a închide ochii pentru totdeauna.

La momentul actual, Julie lucrează într-un ospiciu, iar înainte de asta a fost asistentă pe secția de terapie intensivă. Ce înseamnă asta? Ei bine, că a fost martora multor decese și că, în tot acest timp, a învățat multe lucruri despre oamenii care se află pe moarte, pe care acum le poate împărtăși cu noi toți.

"Îmi place să educ pacienții și familiile despre ceea ce să se aștepte de la ospicii și la ce să se aștepte de la boala specifică care le va aduce moartea.

De asemenea, îmi place foarte mult să le ofer pacienților și familiilor lor susținere, spunându-le că voi fi acolo întotdeauna pentru a le gestiona simptomele.", a povestit ea.

Decizia lui Julie de a-și împărtăși cunoștințele cu publicul larg a fost îmbrățișată de numeroși internauți, care i-au lăsat comentarii emoționante și care i-au apreciat și îi apreciază, în continuare, munca. Aceștia își doresc, bineînțeles, să afle la ce ar trebui să se aștepte în ultimele lor zile de viață, motiv pentru care videoclipurile femeii au devenit virale într-un timp foarte scurt.

"Lucrez ca asistentă medicală la ospiciu de aproximativ cinci ani și, înainte de asta, am fost asistentă la terapie intensivă timp de nouă ani, așa că lucrez în domeniu de 14 ani.

Știam că am o mulțime de informații interesante despre moarte pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc.", a mai zis ea.

Asistenta a luat decizia de a-și crea un cont de TikTok după ce a aflat de această platformă de la nepoatele sale.

"Vreau să normalizez moartea prin educarea oamenilor în legătură cu ea. M-am dus acasă să-mi vizitez familia, iar nepoatele mele adolescente erau pe TikTok și dansau pentru a face videoclipuri.

Am intrat mai târziu pe TikTok pentru a le vedea dansurile. Asta mi-a dat ideea de a începe propriul meu canal de TikTok despre moarte, iar patru zile mai târziu am făcut-o și a luat avânt.

Fac asta de șase luni și am peste 340.000 de urmăritori - este o nebunie!", a povestit ea.

Ce spun oamenii pe patul de moarte înainte să-și dea ultima suflare

După cum mărturisește Julie, publicul are foarte multe curiozități în ceea ce privește moartea, dar și despre ce "simptome" prezintă un om cu scurt timp înainte de a-și da ultima suflare.

Ei bine, chiar există câteva lucruri perfect normale care se întâmplă înainte ca o persoană să treacă într-o altă lume, iar acestea sunt: schimbările de respirație, schimbările de culoare a pielii, secrețiile terminale și febra. Toate acestea ne pot părea anormale, dar, în fond, nu fac decât să ne anunțe că sfârșitul este aproape.

Despre ceea ce zic oamenii pe patul de moarte înainte de a-și da duhul, asistenta a spus că: "Există un lucru pe care majoritatea îl spun înainte de a muri și acela este, de obicei, "Te iubesc". Sau mulți dintre ei își cheamă mama sau tatăl, care au murit deja."

Cu toate acestea, Julie a spus că este dificil de explicat ce se întâmplă atunci când oamenii mor, pentru că orice persoană este diferită. Totuși, toți cei care își dau ultima suflare în cadrul unui centru de îngrijire paliativă prezintă aceleași semne și simptome. Este vorba despre faza de moarte activă.

"Simptomele fazei de moarte activă includ modificări ale stării de conștiență, modificări ale respirației, febră și secreții terminale. Acestea sunt normale și NU sunt dureroase sau incomode. Corpul nostru are grijă de el însuși la sfârșitul vieții. Cu cât intervenim mai puțin, cu atât mai bine.", a mai explicat ea.

Citește și: "Corpul și creierul meu se deteriorează". Lupta cruntă a unei femei cu o boală rară

Surse foto: Tiktok

Surse articol: TikTok, Thesun, Mirror

Articolul urmator
Fiul a ignorat ultima dorință a mamei sale înainte de moarte. Toată averea ei a fost moștenită de un om umil și sărac
Fiul a ignorat ultima dorință a mamei sale înainte de moarte. Toată averea ei a fost moștenită de un om umil și sărac
La ce vârstă vei face ultima oară sex?
Incepe quiz
La ce vârstă vei face ultima oară sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.