Da, o să ne dăm fiica afară din casă și uite de ce!

Da, o să ne dăm fiica afară din casă și uite de ce!

Redactor Divahair.ro

Să fii părinte poate fi foarte dificil, mai ales atunci când puiul tău de peste 20 de ani, pur și simplu, nu este pregătit să zboare din cuib. Sigur, în același timp, ar putea pretinde că este un adult și că nu mai trebuie să te asculte, chiar dacă tu știi foarte bine că experințele sale de viață nu l-au pregătit, nici pe departe, de un viitor incert. 

Un bărbat, utilizator al platformei Reddit, care are doi copii, a împărtășit o mare dilmă a sa cu publicul larg. El a făcut o postare în care a explicat că urmează să o dea pe fiica sa adultă afară din casă, chiar dacă, în mod evident, nu este pregătită de viață.

 Imagine cu doi soți maturi care stau supărați pe canapea, în casă

Mesajul bărbatului este următorul:

"Eu și soția mea ne pregătim să o dăm afară pe fiica noastră. Nu vă faceți griji, e o "adultă" de 22 de ani, absolventă de facultate. S-a mutat de acasă, dar s-a întors acum un an pentru a economisi bani. Este angajată cu normă întreagă, iar singura obligație financiară pe care o are, în afară de plata nunții pe care o plănuiește la sfârșitul acestui an, este rata ei de 200 de dolari/lună pentru mașină. I-am plătit chiar și jumătate din taxa de școlarizare pentru toți cei 4 ani, astfel încât să nu fie nevoită să plătească împrumuturi pentru studenți pentru următorii 30 de ani, așa cum face și soția mea.

Avem așteptări minime de la ea: să își spele vasele, rufele, să își păstreze curățenia în cameră, să fie respectuoasă și grijulie cu ceilalți trei oameni care locuim în casă - și de aceea este nemulțumită. Acestea nu ar trebui să fie concepte străine pentru ea, deoarece a trăit departe de casă doar 6 luni înainte de a se muta înapoi aici.

S-a logodit cu un tip dintr-o țară străină după 6 luni de "întâlniri" (a se citi: vorbea la telefon ore în șir; de multe ori pe speaker în timp ce se plimba pe holuri). Ea a zburat doar pentru a-l vizita de 5 ori pentru 3-5 zile la un moment dat. (Nu este suficient timp pentru a ști cine este cu adevărat cealaltă persoană). Relația lor este îngrijorătoare, căci amândoi se comportă ciudat. Ea ne spune că are totul sub control, dar ne convinge, în mod constant, că nu e pregătită este pentru căsătorie și pentru a fi independentă financiar.

În ultima vreme, am încercat să discutăm cu ea și să îi explicăm că ar trebui să țină cont de noi, cei care locuim în casă cu ea, pentru că acțiunile sale ne afectează pe toți. Dialogul s-a transformat rapid într-o ceartă și s-a terminat cu ea țipând că abia așteaptă să plece, în timp ce părăsea camera.

Data viitoare când vom mai avea o astfel de conversație aprinsă, eu și soția mea o vom informa că nu mai are rost să continue să locuiască în casa noastră. Dacă este cu adevărat o persoană adultă și consideră că nu ne datorează respect, își poate croi propriul drum pe banii ei. Până acum am ținut-o la noi în casă, i-am asigurat toate condițiile de trai și i-am pregătit mesele.

Nu este corect față de soția mea, față de mine și față de fiul nostru adolescent să trăim într-un mediu plin de agitație. O iubesc, dar dacă ea crede că i-ar fi mai bine fără ca noi să îi impunem reguli, înseamnă că a sosit timpul să vedem cum zboară micuța noastră vrăbiuță."

Internauții nu au putut rămâne indiferenți în fața unei astfel de povești, așa că au venit și ei cu păreri și sfaturi în secțiunea de comentarii:

"De ce nu aduceți în discuție acest subiect acum, în loc să așteptați următoarea situație încinsă? Stați cu ea la masă, aduceți în discuție această situație și încercați să obțineți o dată concretă în care să se mute."

"În loc să o "dați afară", mai bine i-ați explica că aveți nevoie ca ea să caute independența pentru a obține experiența necesară pentru a prospera pe cont propriu. Ajutați-o să-și găsească un loc, explicați-i de ce."

"Dacă postezi aici pentru validare - îți spun sincer că te descurci bine cu această situație. Meseria de părinte nu se termină doar pentru că copiii tăi devin adulți. Am 30 de ani și încă mai există lecții de viață pe care părinții mei le pot oferi. Mai bine pentru ea să învețe acum decât mai târziu. O lecție super valoroasă pe care am învățat-o în jurul acelei vârste a început cu fraza " s-ar putea să nu mai fim prieteni la sfârșitul acestei..." și, deși era vorba despre o prietenă care se afla într-o relație abuzivă, spunându-i aceste cuvinte a ajutat-o să înțeleagă că este susținută și că avea nevoie să audă asta pentru siguranța ei, mai presus de orice. Fiica ta ar putea suferi din cauza a ceea ce trebuie spus (de acord, nu aștepta, așează-o la masă înainte ca lucrurile să se înrăutățească!), dar, ca parte a maturizării, poate învăța ceva atât de valoros din dragostea ta pentru ea! Fiți sinceri și direcți - voi doi puteți face asta!"

"Da, să aștepți un nou conflict pentru a avea această discuție nu este o idee inteligentă. Văd din postarea ta că nu încerci să o pedepsești, ci doar să fii părinte. Deci, de ce să sari pe ea când e supărată și să agravezi situația. Așeaz-o la masă atunci când e calmă și explică-i situația. Dă-i un termen limită pentru a-și face bagajele și pentru a pleca, oferă-i ajutor pentru a găsi un loc și pentru a se muta, asigur-o că nu este vorba despre o pedeapsă, ci doar voi, ca părinți, vreți să știți că ea se maturizează și că este timpul să spună adio la bucătăria mamei și să guste din "lumea reală"."

"Să se căsătorească la 22 de ani cu cineva pe care îl cunoaște doar de șase luni din discuții la telefon.... Poate că are 22 de ani, dar în niciun caz nu este un adult."

"Am 27 de ani și locuiesc, din nou, cu părinții mei. Nu mi-aș putea imagina cum ar fi să mă comport așa cu ei. Mă întorc la școală, dar îmi păstrez camera curată, o ajut pe mama cu toate animalele noastre, o ajut mereu la treburile casnice și pregătesc mesele din când în când. Părinții mei au 60 de ani, dar încă muncesc cu normă întreagă. Sunt recunoscătoare că mă lasă să locuiesc fără chirie și cel puțin pot să fac treburi casnice. Părinții mei nu vor să-mi ia banii pe chirie."

Tu ce părere ai despre această situație? Ce ai face dacă ai fi în locul acestui bărbat?

Citește și: Am aflat că am o soră pe care părinții mei au dat-o spre adopție pentru că este surdă

Surse foto: iStock

Surse articol: Reddit

Articolul urmator
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.