De ce nu poți contribui la bugetul familiei în mod egal cu un bărbat

De ce nu poți contribui la bugetul familiei în mod egal cu un bărbat

Redactor Divahair.ro

Se spune că bărbatul este stâlpul familiei, sprijinul tuturor și că el îi poate susține, în mare, pe toți din punct de vedere financiar, fiindcă aduce întotdeauna cei mai mulți bani în casă. Teoretic, principala sursă de venit ar trebui să fie reprezentată de salariul său. Oare așa se întâmplă în toate căsniciile? Este o idee care ar trebui să ne dea de gândit!

Când vine vorba de acest subiect, psihologul Pavel Rakov a identificat o greșeală comună care apare în relații. De asemenea, a explicat și cum se poate evita o astfel de situație...

Multe femei proaspăt căsătorite ajung să comită această greșeală: încep să investească financiar în condiții de egalitate cu soțul lor. De ce este o greșeală, în viziunea specialistului? Pentru că partenerul se obișnuiește cu un astfel de scenariu de viață de familie, iar când soția intră în concediu de maternitate și nu mai poate câștiga la fel de mulți bani, apar neînțelegerile.

Cuplu care adaugă bani în pușculița cu economiile comune.

„ Domnule Pavel, povestea mea este aceasta: Ne-am căsătorit acum trei ani. Am câștigat la fel, am investit în mod egal în orice, am discutat mereu despre toate achizițiile. Am crezut că am familia perfectă.
Când am intrat în concediu de maternitate, nu am mai câștigat la fel de bine, iar cheltuielile au crescut: nu muncesc și avem în plus un copil mic. Soțul a început să se plângă din cauza veniturilor și a început să se ocupe doar el de toate cheltuielile, fără să mă consulte. Credeam că mă va susține, dar a fost doar o iluzie pe care mi-a spulberat-o. Mi-a spus că ar trebui să merg la muncă și să investesc în bugetul familiei la fel ca înainte. A fost extrem de neplăcut pentru mine. Ce va face dacă nu mă pot întoarce la serviciu? Va refuza să aibă grijă de mine și de copilul lui, fiindcă nu vrea să folosească doar banii câștigați de el? Ce să fac acum? Să aștept divorțul?”

Acestea sunt cuvintele dureroase pe care o femeie aflată în pragul disperării i le-a adresat psihologului menționat mai sus. Sfaturile lui vin în ajutorul tuturor doamnelor și domnișoarelor care trec printr-o situație mai mult sau mai puțin asemănătoare.

Specialistul este de părere că femeile nu pot investi din punct de vedere financiar în mod egal cu un bărbat, nici măcar atunci când vine vorba de viitorul comun! Un domn, în calitate de șef al familiei, trebuie să înțeleagă și să accepte responsabilitatea pe care o are față de soția și copiii săi.

Tu ai făcut deja greșeala de a împărți cheltuielile în mod egal cu soțul/iubitul tău?
Dacă l-ai învățat că plătești întotdeauna jumătate din suma pe care o aveți de achitat împreună, atunci va fi foarte greu să schimbi acest lucru mai târziu! De la bun început, fă-l pe alesul tău să înțeleagă acest fapt simplu: el va fi responsabil de familia voastră și va asigura cele necesare când tu nu vei mai avea un venit.

Persoana care trebuie să aducă de fiecare dată cei mai mulți bani în familie este bărbatul. Dându-și seama de acest lucru, se va strădui să câștige mai mult, va începe să se ambiționeze, astfel încât să reușească să se îndrepte spre cele mai înalte obiective și să fie mândru de realizările sale.

În cazul în care s-a obișnuit să investească în bugetul familiei doar 50%, fie va trebui să continuați să investiți mereu pe picior de egalitate, fie să încercați să discutați această situație pentru a găsi o soluție bună de rezolvare a problemei.

Multe femei din România ajung în situația de a rămâne acasă, fără venituri, după ce dau naștere unui copil. Care sunt motivele? Fie au lucrat fără carte de muncă, fie tocmai și-au pierdut serviciul înainte să devină mame. La fel ca doamna care a apelat la ajutorul psihologului Pavel Rakov, orice altă femeie va trăi neplăceri lângă un partener care nu înțelege cât de importante sunt eforturile lui.

Dacă te afli deja în această situație, trebuie să porți o conversație deschisă cu omul de lângă tine. Evită reproșurile și explică-i frumos care este normalitatea într-o societate în care femeia devine uneori neputincioasă.

Spune-i că, în timp ce ai grijă de copilul vostru, îl hrănești, îl culci, te plimbi cu el, mai faci și alte treburi casnice în casa voastră comună. Soțul tău trebuie să aibă grijă de tine și să asigure familia din punct de vedere financiar. De restul de ocupi tu.

Ai grijă de copil și de casă, iar el are grijă de tine – în acest mod, amândoi investiți în relația pe care o aveți. Vă leagă un scop comun: armonia căminului vostru.

Și pentru ca soțul tău să nu se supere dacă vede că nu aduceți aceeași sumă în casă, încearcă să-i mulțumești sincer pentru eforturile depuse, să-l inspiri pentru noi obiective, să fii feminină și cochetă. Nu trebuie să uiți că este esențial să flirtați și când deja sunteți un cuplu căsătorit sau chiar aveți copii.

Psihologul Pavel Rakov te sfătuiește pe tine și pe toate celelalte femei din lume să vă umpleți soții cu energie și motivație, până când ei vor încerca să se dezvolte și să crească pentru voi!

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Pavel Rakov și publicat pe Cluber.

Citește și: Bărbatul își dă afară din casă soția și fiica de 3 ani și le abandonează într-o parcare

Surse foto: iStock

Surse articol: CluberEconetRambler

Articolul urmator
Un bărbat de 90 de ani a rămas pe drumuri după ce iubirea vieții lui a murit și propriul fiul l-a dat afară din casă
Un bărbat de 90 de ani a rămas pe drumuri după ce iubirea vieții lui a murit și propriul fiul l-a dat afară din casă
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?
Incepe quiz
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.