"De neconceput!": Mama, șocată să găsească un bebeluș ascuns în camera fiicei sale adolescente

"De neconceput!": Mama, șocată să găsească un bebeluș ascuns în camera fiicei sale adolescente

Redactor Divahair.ro

Se spune că lipsa unui părinte nu poate fi suplinită de nicio comoară, căci iubirea și grija lui sunt incomparabile. Există atât de multe povești cu tineri care au ajuns să facă anumite greșeli, fiindcă nu au avut-o alături pe mama lor, care să le ofere un sfat la momentul potrivit. Mulți însă, ajung să își dea seama că trebuie să fie mai buni pentru a-și aduce părinții acasă, mai ales dacă ei sunt plecați departe pentru a munci.

Povestea lui Katie va reuși să te surprindă, căci fata s-a schimbat la 180 de grade, în speranța că mama ei nu va mai pleca niciodată de lângă ea. Dar mai bine să o luăm cu începutul!

Prudence și soțul ei Frank au cheltuit o mulțime de bani pe tratamente de fertilizare, după ce au descoperit că nu pot avea copii. În cele din urmă, a venit în viața lor Katie, fiica pe care și-au dorit-o atât de mult. Din păcate, situația financiară a celor doi soți s-a înrăutățit și câțiva ani au locuit în casa părinților lui Prudence. Ani mai târziu, și-au luat o casă și încă se străduiesc să plătească ratele, mai ales că fiica lor a crescut și trebuie să îi ofere condițiile necesare pentru a merge la școală.

Părinții lui Katie muncesc din greu, iar în ultima vreme, adolescenta de 13 ani a început să aibă tot mai multe nemulțumiri. În loc să fie recunoscătoare pentru eforturile pe care Frank și Prudence le fac pentru ea, tânăra s-a comportat de multe ori inadecvat cu aceștia.

Într-o zi, copila și-a aruncat ghiozdanul pe canapeaua din sufragerie și a mers într-un suflet la mama ei care se afla în bucătărie. A scos un pachet de biscuiți din dulap și a început să își exprime toate nemulțumirile, în timp ce mesteca nervoasă:

"- Serios, îmi urăsc viața!

- Ce s-a întâmplat, dragă? S-a întâmplat ceva la școală?

- Încetează, mamă! Nu trebuie să te comporți ca și cum ți-ar păsa!

- Scuză-mă?

- Nu-mi place ce faci acum, bine? Așa că... încetează!

- Ei bine, domnișoară, nu uita că vorbești cu mama ta! Și chiar am dreptul să o întreb pe fiica mea dacă o deranjează ceva."

Mamă care își ceartă fiica adolescentă în timp ce ea este concentrată la conținutul vizionat pe telefon

"Nu este ușor să fii părinte unic, dar recompensele sunt nemăsurabile", o mamă singură adoptă șase copii și le schimbă viața pentru totdeauna

Preț de câteva secunde, o tăcere apăsătoare s-a așternut între ele, timp în care adolescenta și-a dat seama că are nevoie de cineva care să o asculte, așa că s-a descărcat în fața mamei sale

"- Urăsc totul, mamă! De ce trebuie să fim atât de... săraci?

- Ce? Am avut grijă să nu-ți lipsească niciodată nimic! Facem tot ce putem pentru tine, dragă. Cum de spui așa ceva?
Atunci, Katie a oftat și a început să enumere nemulțumirile avute.

- Colegii mei de clasă sunt cei mai bogați oameni pe care i-am întâlnit vreodată, mamă! De exemplu, părinții le-au cumpărat apartamente și le organizează petreceri pentru zilele de naștere pe iahturi. Eu de ce nu sunt niciodată invitată? Pentru că suntem săraci, mamă! Nu putem ajunge niciodată la nivelul lor!

Fiind singură la părinți, Katie a considerat întotdeauna că i se cuvine totul și că întreaga lume se învârte în jurul ei. Prudence și-a dat seama că au și ei o parte din vină, pentru că au crescut un copil răsfățat și nerecunoscător.

A investi dragostea în fericirea copiilor tăi este mai important decât a cheltui bani pentru fericirea lor

Părinții lui Katie nu avuseseră curaj să îi spună că le merge din ce în ce mai prost, că economiile lor sunt la pământ și că se străduiau să plătească facturile, care includeau rata la casă, împrumuturile și taxa ei de școlarizare. Prudence a simțit atunci că e momentul potrivit pentru confesiuni, așa că i-a zis fiicei sale ce se întâmplă, de fapt.

Femeia vorbise deja la muncă și ceruse un transfer, care implica și o mărire de salariu. Practic, dacă voia să câștige mai mult, trebuia să plece într-o altă zonă să lucreze. Asta implica și statul departe de familie, dar până la urmă, făcea acest efort pentru binele fiicei, nu?

Mama a tras adânc aer în piept, s-a așezat lângă fiica ei și a luat-o ușor de mână, încercând să îi dea vestea cu blândețe:

"- Ei bine, cred că pot rezolva câteva dintre aceste probleme acum. Am primit un transfer, dragă, și voi pleca din țară săptămâna aceasta.

- Un zbor în afară? Ce se întâmplă, mamă?

- Păi, mi s-a oferit un salariu mai mare, așa că va trebui să mă mut. De acum înainte nu voi mai fi tot timpul alături de tine. Eu și tatăl tău aveam de gând să-ți spunem, dar așteptam momentul potrivit."

Katie s-a înfuriat foarte tare la aflarea veștii. Cum au putut părinții ei să nu o anunțe din prima că urmează să aibă loc o asemenea schimbare în viața lor de familie?

După ce Prudence s-a mutat, Katie a acumulat și mai multe frustrări. Era tare nefericită că trebuia să-și pregătească micul dejun, să-și spele rufele și chiar să-și curețe camera pentru că tatăl ei putea destul de rar să o ajute. Nu era genul de viață la care visase. Ar fi vrut să iasă în oraș să se distreze, alături de colegii ei bogați. I-ar fi plăcut să aibă viața lor, să nu fie nevoită să îți facă pâine prăjită dimineața și să spele rufele seara.

La câteva săptămâni după ce Prudence s-a mutat, Katie nu a mai rezistat și a sunat-o, rugând-o să se întoarcă.

"- Mamă, te rog! Te rog! Întoarce-te. Mi-e foarte dor de tine!

- O, dragă! Și mi-e dor de tine. Dar știi, fac asta pentru noi, pentru tine. Un an…Nu pot să mă întorc înainte de termen. Nu pot să încalc prevederile contractuale."

Desi Katie părea deprimată la telefon, mama a asigurat-o că totul va fi în bine și că se vor vedea în curând. Prudence își dorea cu adevărat ca totul să fie perfect acasă cât timp era plecată și avea încredere în fiica ei. Știa că nimic nu va merge rău, dar la câteva luni după ce a fost nevoită să plece, Prudence a primit un apel telefonic de la școala lui Katie. Era chiar directorul și părea foarte îngrijorat. I-a spus că notele copilei scad și că riscă să fie exmatriculată.

"- E totul bine acasă, doamnă Delaney? Știți, uneori, mediul de acasă poate afecta un copil și sunt îngrijorat cu privire la situația lui Katie. A fost întotdeauna o elevă silitoare, cu excepția ultimei perioade.”

- Ei bine, nu, nu se pune problema de așa ceva! Voi vorbi cu ea. Este bine. Nu e nimic în neregulă acasă. Eu și tatăl ei o sprijinim în orice face.

- Oh, mă tem că performanța ei indică altceva, doamnă Delaney. O lăsăm în pace de data aceasta, dar să știți că nu vom avea de ales dacă notele ei continuă să scadă."

După această discuție, l-a sunat imediat pe Frank pentru a afla ce se întâmplă cu fiica lor. Bărbatul habar nu avea că adolescenta are probleme la școală, deși locuia cu ea în casă.

"- Abia dau pe acasă, Prudence! De unde ar trebui să știu? Și nu e ca și cum fiica noastră discută ceva cu mine. Nici măcar nu știu când e acasă!

- Ce fel de tată ești, Frank? Fiica noastră se descurcă îngrozitor la școală și nu dai doi bani pe situația asta?

- Relaxează-te, o să vorbesc eu cu ea și...

- Nu, nu e nevoie. O sun în seara asta!"

"Toți bărbații sunt la fel…", a gândit Prudence furioasă în timp ce i-a închis soțului ei. În acea noapte, a sunat-o pe Katie, iar tânăra a plâns ca un bebeluș, implorând-o să se întoarcă.

"- Te rog, mama! Ai voie să-ți iei o zi liberă, nu? Îmi doream foarte mult să vii acasă de Paște. Îmi lipsești.

- Și mie mi-e dor de tine, copilul meu. Și te asigur că voi încerca să fiu acasă în curând.

- Mi-a fost greu să mă adaptez după plecarea ta, mamă. Dar promit că o să mă descurc mai bine!"

Prudence și-a pus toată încrederea în cuvintele fiicei sale, dar tot era îngrijorată cu privire la situația ei. În plus, se temea că nu va putea să îi plătească școala și apoi facultatea dacă va renunța la slujbă. A decis să lucreze în continuare departe de casă, așa cum i-a promis angajatorului.

În următoarele câteva săptămâni, Prudence a sunat frecvent acasă pentru a o verifica pe Katie și a se asigura că Frank îi acordă suficientă atenție. Când soțul i-a spus că o ajută pe fată la teme și că notele ei se îmbunătățesc, lui Prudence i s-a luat o piatră de pe inimă. A crezut că totul va reveni la normal, dar câteva luni mai târziu, cu puțin timp înainte de Paște, a primit un alt telefon de la școală.

De data aceasta, dirigintele lui Katie i-a spus că adolescenta a lipsit o săptămână întreagă de la școală.

"- Am crezut că este bolnavă, doamnă Delaney, dar după ce nu am văzut-o o săptămână, m-am gândit că ar trebui să vă anunț.", a spus profesorul.

Extrem de îngrijorată, femeia și-a luat concediu și a plecat imediat acasă, fără să își anunțe soțul sau fiica. Când a ajuns, s-a speriat de liniștea pe care a găsit-o. I-a strigat pe cei doi, dar nu a primit niciun răspuns. Prudence a urcat apoi scările spre camera lui Katie, convinsă că tânăra nu o aude pentru că are căștile în urechi. Când a intrat în baia fetei, a simțit un miros urât și nu știa de la ce poate fi, mai ales că în jur nu era nimic murdar.

Apoi, dintr-o dată, a auzit plânsul unui bebeluș! Mama a făcut ochii mari în timp ce asculta zgomotul care venea din camera lui Katie! A fost șocată să găsească ceva de neconceput! Pe pat se afla un copil nou născut.

Bebeluș îmbrăcat în galben, așezat pe patul acoperit cu o pătură albastră

Prudence și-a dat seama că trebuie să schimbe scutecul bebelușului, dar nu a găsit niciunul acasă! A căutat în dulapul lui Katie și în sertarele noptierei, dar nu a găsit nimic. Apoi a sunat-o pe fiica sa imediat, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După lungi insistențe, fata a răspuns.

"- Unde naiba ești? Ce naiba caută un copil aici... în camera ta?!

- Mamă? Tu... Ești acasă?

- Da, sunt! Și am acest copil cu mine. Are nevoie de un scutec de schimb. Te rog, spune-mi că nu este ceea ce cred, Katie! De unde a apărut acest bebeluș?

- Ei bine, mamă…Sunt la supermarketul din cartier să iau provizii pentru copil. O să vorbesc cu tine când mă întorc, bine?

- Katie, stai. Alo? Alo?"

Prudence era plecată de acasă de aproape șase luni, așa că nu se așteptase ca lucrurile să meargă atât de rău. Femeia a început să plângă și a aruncat telefonul pe pat. Acum stătea în camera lui Katie, așteptând să se întoarcă. Părea că a trecut o veșnicie înainte să audă ușa de la intrare deschizându-se.

"- Dă-mi un scutec chiar acum! Și niște șervețele umede! Acum o să-mi spui totul despre tot ce ai făcut pe la spatele meu. Care este motiv pentru care uneori notele tale scad și ai ajuns chiar să nu mai mergi la cursuri? Katie, te rog spune-mi că nu are legătură cu acest copil, dragă, te rog!

- Ok, mamă, ajungi prea departe, bine? Copilul ăsta nu este al meu! Stai jos, te rog. Am multe de povestit... Totul a început după ce te-ai mutat..."

Katie a fost zdrobită când mama ei s-a mutat și atunci și-a dat seama cât de mult a greșit față de părinții ei. Viața ei nu ar fi fost nimic fără aceștia. A trebuit să se descurce pe cont propriu, iar când notele au început să scadă, tatăl ei a încetat să mai lucreze în diverse schimburi pentru a putea fi lângă ea când avea nevoie de ajutor la teme. Atât de mult o iubeau, iar ea nu a apreciat niciodată înainte. Dar plecarea mamei a făcut-o să conștientizeze cât de importanți erau ambii părinți pentru ea.

La școală, Katie a primit o sarcină de la doamna Lester, profesoara ei de literatură. I s-a cerut să facă o prezentare despre faptele bune pe care le-a făcut înainte de Paște. Pentru că fusese o adolescentă egoistă toată viața, nu avea despre ce să scrie, așa că și-a rugat profesoara să îi dea o altă tema. Dar doamna Lester nu a fost de acord și i-a zis doar atât: „Uită-te în jurul tău. Vei găsi o faptă bună de făcut! Sunt atât de mulți oameni care ar putea avea nevoie de ajutorul tău. Tot ce trebuie să faci este îi vezi!

Un tânăr are grijă de bunica sa, în timp ce toți ceilalți din familie o ignoră până când își dezvăluie testamentul

Katie nici nu știa unde să caute! Se simțea neînțeleasă de toată lumea până când, într-o zi, a văzut-o chiar pe doamna Lester plângând. A aflat că biata femeie era o bunică singură, ce avea grijă de nepotul ei de 11 ani și de nepoata ei nou-născută.

Fiica văduvă a doamnei Lester murise într-un accident de mașină, așa că era singura persoană pe care nepoții ei o aveau ca sprijin acum. Katie a decis să facă o faptă bună și să își ajute profesoara. A pregătit o plăcintă, a împachetat vechile jucării și a vizitat-o pe doamna Lester. A hotărât să îi dea jucăriile nepotului de 11 ani și să o ajute cum poate să aibă grijă de bebeluș. Apoi, într-o zi, doamna Lester a făcut un accident vascular cerebral și a rămas țintuită la pat. Îi era teamă să meargă la un medic, fiindcă risca să își piardă nepoții. Dacă Protecția Copilului afla că nu este aptă să îi îngrijească, putea rămâne oricând fără custodia lor.

Katie și nepotul doamnei Lester au preluat sarcina îngrijirii fetiței, așa că stăteau cu ea pe rând. În ziua în care mama ei a venit acasă, venise rândul lui Katie să aibă grijă de copilă. Tatăl ei era plecat în interes de serviciu, așa că habar nu avea că adolescenta a adus un bebeluș acasă.

La auzirea poveștii, ochii lui mamei s-au umplut de lacrimi. "Draga mea, sunt atât de mândră de tine!", a spus femeia vizibil emoționată.

Prudence s-a hotărât să o ajute pe doamna Lester și chiar a convins-o să meargă la spital și să se facă bine de dragul nepoților ei.
Katie a fost atât de încântată să o aibă înapoi pe Prudence, încât a implorat-o să nu plece din nou la serviciu.

"- Dar este pentru școala ta, dragă. Nu pot rămâne aici la infinit.

- Nu o să mai cer nimic, mamă, și ne vom da seama împreună aici. Te rog!"

Dar Prudence nu a avut de ales, așa că a trebuit să plece. Până la urmă, Katie a făcut din nou ceva neașteptat, reușind, în cele din urmă, să o convingă pe mama ei să-și schimbe decizia. Adolescenta și-a luat o slujbă cu jumătate de normă pentru a-și ajuta părinții și a înființat o strângere de fonduri la școală. I-a convins pe copiii din familii bogate să își doneze banii de buzunar, hainele, cărțile și jucăriile copiilor defavorizați. Într-un final, Prudence a decis să rămână acasă pentru că și-a dat seama cât de importantă era prezența ei în viața fiicei sale. Katie s-a schimbat, iar Prudence și Frank nu fost niciodată mai mândri de ea.

Această poveste este o lecție de viață, pentru că ne ajută să ne dăm seama cât de importantă este legătura dintre părinte și copil. De asemenea, subliniază problemele pe care le pot avea persoanele egoiste. Doar cele care lasă în urmă orgoliul au șansa se a-și schimba viața în bine.

O femeie suspectează că soția fiului ei îl înșală, așa că-i face nepoatei sale un test ascuns de ADN

Surse foto: iStock, Pexels, Pexels

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.