O adolescentă află că este însărcinată și este dată afară din casă de părinți. Profesoara ei i-a oferit un nou adăpost

O adolescentă află că este însărcinată și este dată afară din casă de părinți. Profesoara ei i-a oferit un nou adăpost

Redactor Divahair.ro

După ce este dată afară din casă și ajunge pe străzi, o tânără însărcinată are parte de o binecuvântare incredibilă. Profesoara ei preferată îi oferă un loc în casa sa și, în ciuda problemelor cu care se confruntă și ea, reușește să-i asigure un viitor minunat. Ceea ce se întâmplă peste 10 ani este neașteptat. 

După mulți ani în care a suferit nespus de mult, doamna Henderson ajunsese să accepte, pur și simplu, faptul că nu putea avea copii. Era profesoară de mai bine de două decenii și se dedica în totalitate job-ului ei. Își amintea numele fiecărui elev căruia îi predase vreodată, păstrase fiecare fotografie de grup, fiecare felicitare primită, fiecare proiect câștigător de la târgul de știință.

Acestea erau amintirile pe care le prețuia și pe care le păstra, cu mare drag, în camera de studiu de acasă, chiar dacă soțul ei nu mai avea loc să-și depoziteze cărțile acolo. Chiar și așa, bărbatul și-a "sacrificat" cu mare plăcere rafturile, știind cât de mult însemnau acele obiecte pentru soția sa. La urma urmei, era vorba despre copiii care au ajutat-o să uite că nu putea avea un micuț al ei.

Imagine cu o cameră de studiu

"Visele nu sunt întotdeauna menite să se împlinească", își spunea femeia, într-o zi oarecare, în timp ce se întorcea acasă de la școală. Nu avea nici cea mai mică idee că în acel moment viața sa urma să se schimbe pentru totdeauna.

În timp ce trecea pe lângă o furgonetă abandonată, veche și prăfuită, a observat o mișcare ciudată în spatele ei. S-a gândit că, cel mai probabil, cine s-a decis să locuiască în dubiță, așa că și-a văzut de drum și s-a dus acasă. Câteva zile mai târziu, avea să facă cunoștință cu "chiriașul".

"...Nicole?!!! Chiar tu ești, copila mea?", a zis doamna Henderson, surprinsă, atunci când a zărit o elevă pe care nu o mai văzuse de multă vreme. Tânăra stătea chiar lângă dubiță și plângea. Femeie a recunoscut-o imediat și și-a dat seama că este... însărcinată.

"Doamna Henderson?!", a răspuns Nicole, uimită, cu lacrimi în ochi, apoi a încercat să-și ascundă burta cu jacheta.

"Ce s-a întâmplat, Nicole? Ce faci, de ce trăiești într-o dubă ca asta? Și de ce nu te-am mai văzut la școală în ultimele luni?", a întrebat doamna Henderson în timp ce o privea pe fata de 18 ani în ochi.

Atunci, Nicole a început să-i povestească profesoarei sale ceea ce se întâmplase în ultimele luni... Tânăra avusese o aventură de o noapte cu Chad, unul dintre cei mai populari băieți din clasa ei.

"Nu a însemnat nimic, iar lucrurile s-au liniștit între noi după acea noapte. Până când... a aflat că eram însărcinată. Nu a mai vrut să aibă de-a face cu mine. Iar după ce colegii mei au aflat că sunt gravidă, pur și simplu nu am mai putut să vin la școală. Am vrut să stau ascunsă acasă.", a început tânăra să povestească.

"Am fost îngrozită să le spun părinților mei, doamnă Henderson. Dar le-am spus oricum. Îmi amintesc că ne-ați spus că dragostea unei familii este necondiționată. Dar în cazul meu, nu a fost așa...", a mai adăugat ea.

Profesoara a consolat-o pe Nicole, care fusese una dintre cele mai bune eleve ale sale. Avea doar note de 10 și era o fată foarte cuminte. Nu putea înțelege cum a ajuns în situația asta și nici de ce nu a primit înțelegere din partea părinților ei.

"Ne-ai distrus reputația! Și ai renunțat la visele tale!", și-a amintit Nicole că îi spusese tatăl ei înainte să o dea afară din casă. Din acel moment, a început să locuiască pe străzi și a căutat constant un adăpost pentru ea și bebelușul care urma să se nască.

Auzind cele întâmplate, profesoara se gândise să-i caute pe părinții fetei și să încerce să discute cu ei, însă nu voia să o supere pe Nicole. Așa că... i-a venit o altă idee, una mult mai bună.

"Vii cu mine!", a spus ea, în timp ce o ținea pe tânără de braț.

Nicole a întrebat-o pe profesoara sa unde vor merge, însă femeia a rămas tăcută pe tot parcursul plimbării lor. Da, a dus-o la ea acasă. Imediat după ce au ajuns, tânăra a așteptat, emoționată, în camera de studiu a familiei Henderson să afle ce se întâmplă. În tot acest timp, profesoara a purtat o discuție cu soțul ei.

"Fă-o! Nu te gândi prea mult la asta. Ea merită să fie fericită. Iar noi trebuie să împărțim și această fericire", a spus bărbatul, cu ochii în lacrimi. Câteva minute mai târziu, doamna Henderson a intrat în camera de studiu și s-a așezat lângă Nicole. A privit-o pătrunzător, cu ochii blânzi și i-a zis:

"Nicole, dragă. Știu că suferi. Știu că te simți copleșită de această situație. Și știu că, probabil, îți este teamă că viitorul tău nu va fi unul fericit.", a început femeia să zică. "Dar sunt mândră de tine pentru că ai făcut o alegere clară și deschisă în privința copilului. Și îți promit că de acum încolo lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru tine. Visele tale nu vor muri. Ele vor deveni doar mai mari.", a mai adăugat doamna Henderson, apoi și-a sărutat eleva pe frunte.

Din acea zi, Nicole a început să locuiască cu familia Henderson. Profesoara a devenit foarte apropiată de tânără și i-a stat aproape în fiecare secundă până a născut. Voia să o pregătească pentru miracolul maternității.

Domnul Henderson, de asemenea, a dus-o pe elevă la controalele medicale și la cumpărături. Tânăra devenise, pur și simplu, un membru al familiei lor.

După ce s-a născut micuța Ruth, Nicole și familia Henderson au devenit chiar mai apropiați. Cei doi soți se bucurau nespus de mult să aibă un bebeluș în casă.

"Ruthie este o binecuvântare pentru noi toți!", spunea profesoara cu fiecare ocazie pe care o avea.

Imagine cu o tânără care ține un bebeluș în brațe

În plus de asta, doamna Henderson a început să aibă grijă de bebeluș, tocmai pentru ca Nicole să-și poată relua studiile.

"Cine spune că nu poți absolvi anul acesta? Bineînțeles că o vei face! Eu te voi ajuta", i-a spus ea tinerei și, bineînțeles, s-a ținut de cuvânt. Chiar dacă examenele aveau loc în doar câteva luni, ea a reușit să o pregătească pe tânăra mămică pentru ele. Și uite așa, după terminarea liceului, profesoara a putut să o privească pe Nicole țipând de bucurie după ce a fost admisă universitatea visurilor ei, cea de medicină.

Câteva luni mai târziu după acest frumos eveniment, s-a mai întâmplat un miracol.

"Sunt însărcinată... cu gemeni! Am fost binecuvântată!", a strigat doamna Henderson, cu lacrimi în ochi, în timp ce își îmbrățișa familia. Doar ce se întorsese de la un control medical.

Era rândul lui Nicole să aibă grijă de viitoarea mămică și s-a asigurat că nu o va dezamăgi. Obișnuia să o răsfețe, să o scoată la plimbări, să o ducă la controalele medicale și, bineînțeles, la magazinele cu produse pentru bebeluși. Și, din fericire, totul a mers bine de atunci.

Au trecut zece ani, iar Nicole își construise deja un renume în domeniul cercetării medicale. Ducea o viață luxoasă, avea propria ei casă și își creștea fiica așa cum știa mai bine. Chiar dacă era departe de profesoara care îi devenise mamă, se gândea adesea la ea.

Doamna Henderson, de asemenea, era prinsă cu noua sa viață. Avea două fiice, pe Sia și Sarah, și se simțea, în sfârșit, împlinită. Într-o bună zi, a primit o invitație din partea lui Nicole. Tânăra câștigase un premiu important și avea de gând să îi mulțumească profesoarei sale pentru sprijinul ei într-un mod inedit.

"Mulțumesc, doamnelor și domnilor. Dar există o persoană pe care aș vrea să o cunoașteți cu toții. O persoană care merită acest premiu mai mult decât mine.", a spus Nicole, pe scenă, o săptămână mai târziu.

Imagine cu ub microfon

"Acea persoană care mi-a amintit la 18 ani că visele mele nu mor, ci doar devin mai mari. Acest trofeu este pentru tine, profesoara mea de științe preferată, mama mea de suflet, inspirația mea. Haide sus, doamnă Henderson!", a continuat ea.

În timp ce urca pe scenă, ținând-o de mână pe Nicole, profesoara a simțit cel mai profund sentiment de mulțumire. Ruthie, fiicele sale și iubitul ei soț erau acolo, lângă ea, și îi împărtășeau fericirea. Totul era perfect.

"Vă mulțumesc. Nu aveți idee cât de mult înseamnă asta pentru mine!", a spus ea, înainte de a izbucni în lacrimi și de a o îmbrățișa pe cea mai bună elevă pe care a avut-o vreodată.

Tu ce crezi despre această poveste emoționantă?

Citește și: "Cel mai probabil vor orbi până la jumătatea vieții". O familie călătorește prin toată lumea pentru copiii lor, înainte de a fi prea târziu

Surse foto: Unsplash, Unsplash, Unsplash, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Un bărbat care avea 2 joburi pentru a întreține casa află că partenera lui de viață de 10 ani este milionară
Un bărbat care avea 2 joburi pentru a întreține casa află că partenera lui de viață de 10 ani este milionară
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (494)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.