Din cauza soției, fiul își aruncă mama la azil, după ani de zile nu o mai găsește acolo

Din cauza soției, fiul își aruncă mama la azil, după ani de zile nu o mai găsește acolo

Redactor Divahair.ro

Știm cu toții că dragostea unei mame nu are limite. Cea care ți-a dat viață te va iubi întotdeauna indiferent de greșelile făcute sau de suferința cauzată. Fie că ai 5 ani, 26, sau 54, mama este tot mamă, iar tu vei fi, întotdeauna, micuțul ei copil. Un bărbat care și-a trimis mama de 80 de ani la un azil de bătrâni a aflat pe pielea lui ce înseamnă disperarea și karma, atunci când s-a întors după ea și nu a mai găsit-o. Aceasta este povestea sa:

Edith Griffith și-a crescut de una singură unicul fiu, căci mult iubitul ei soț a murit atunci când Henry avea doar patru ani. Încă de atunci, femeia s-a asigurat că micuțul ei crește într-un mediu iubitor și sănătos și a încercat să compenseze chiar și dragostea tatălui său.

Imagine alb-negru cu o femeie care ține un bebeluș în brațe

Henry, la rândul lui, o adora pe mama sa și o ajuta cu tot ceea ce putea. Cei doi au avut o relație extraordinară până când tânărul a ajuns la facultate. Ce s-a întâmplat atunci? Ei bine, a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Courtney Jackson.

Chiar în prima lună de relație, tânăra l-a convins pe iubitul ei să se mute cu ea, așa că și-au cumpărat un mic apartament cu banii câștigați din slujbele lor cu jumătate de normă. Apoi, câțiva ani mai târziu, după ce s-au căsătorit, Courtney l-a convins pe Henry că ar fi o idee bună să se mute cu mama lui pentru a putea economisi bani. Scopul lor era să cumpere, la un moment dat, o casă mai mare.

Bărbatul a fost puțin ezitant, însă soția sa i-a explicat că mutarea lor va fi benefică și pentru Edith. Până la urmă, ea îmbătrânise și avea nevoie de ajutor, de cineva care să-i poarte grija. Și, uite așa, Henry a căzut în plasa partenerei sale.

Imagine cu o casă cu copaci în față

Cei doi s-au mutat cu Edith la scurt timp după aceea, iar, după încă trei ani, l-au adus pe lume pe micuțul Liam. Încă de atunci, Courtney a împins toate treburile casnice asupra soacrei sale, pretinzând că ea, fiind o proaspătă mămică, nu poate face efort și nici nu are timp de ele. De asemenea, Edith era și bonă atunci când nora sa ieșea în oraș cu prietenii ei.

Sigur, femeii nu-i plăcea deloc cum o trata Courtney și chiar a încercat să discute cu Henry despre asta, însă a sfârșit prin a-și cere, tot ea, scuze.

Au trăit așa mult și bine, până când Liam a crescut și nu mai avea nevoie de grija bunicii sale. Prin urmare, Courtney nu mai avea nevoie de prezența lui Edith în casă, așa că a pus la cale un plan bine gândit pentru a scăpa de femeie. Inițial, a încercat să-l întoarcă pe Henry împotriva mamei lui, spunându-i că femeia este bătrână, nu poate face nimic singură deoarece era țintuită într-un scaun cu rotile și miroase urât. Ea a dat de înțeles că lui Edith îi era mai bine într-un azil de bătrâni.

La început, Henry s-a opus acestei idei. Nu s-ar fi gândit vreodată să o părăsească pe mama sa într-un centru special. Atunci, au început numeroasele și interminabilele certuri între doi soți. Edith a fost dezamăgită să afle că ea era subiectul disputelor lor, dar în același timp, a fost ușurată să vadă că fiul ei îi lua apărarea.

Însă un an mai târziu, atunci când Courtney a rămas însărcinată pentru a doua oară, a găsit, în sfârșit, o cale de a o scoate pe bătrână din peisaj. Într-o zi, s-a simțit extrem de rău și, deși era vina ei pentru că nu își ducea grija, a preferat să o învinovățească pe Edith.

Imagine alb-negru cu o femeie gravidă care își ține mâinile pe burtă

"Henry, știu că o iubești pe mama ta, dar astăzi s-ar fi putut întâmpla un lucru teribil. E bine că doctorul mi-a dat niște medicamente. Mă voi face bine, dar mama ta... este periculoasă pentru copilul nostru.", i-a zis ea soțului ei.

"A fost doar o alergie, Courtney. Probabil că ai luat ceva din greșeală.", i-a răspuns bărbatul, mirat.

"Nu, Henry. Sunt sigură că a fost din cauză că mama ta... ei bine, a pregătit prânzul astăzi și după aceea mi s-a făcut rău.", a mai adăugat femeia.

"Ce? Vorbești serios? Dar mama nu mai gătește! Cum a făcut ea...", a răspuns el.

"Asta încerc să spun...ea... poate că a făcut-o din greșeală, dar trebuie să o trimitem la un azil de bătrâni înainte să fie prea târziu, Henry. Devine o amenințare pentru noi toți. Azi a făcut prânzul și mi s-a făcut rău după ce l-am mâncat. Data viitoare, acțiunile ei ar putea să le facă rău copiilor noștri. Trebuie să ne gândim serios la asta!", i-a explicat Courtney.

Henry nu-și dorea să o trimită pe mama sa la un azil, însă atunci când a luat în calcul siguranța copiilor săi, și-a dat seama că nu are de ales.

"Mamă... Mă gândeam că, din cauză că ești într-un scaun cu rotile și nu sunt mereu aici să am grijă de tine, ți-ar prinde bine să te muți într-un azil de bătrâni. Acolo ar fi oameni care să aibă grijă de tine și da, cred că ar fi grozav.", i-a zis el mamei sale, rușinat.

"Un azil de bătrâni? Dar Henry, eu sunt bine aici. Nu am nevoie de îngrijire suplimentară. Mă pot descurca și singură.", a șoptit Edith, cu ochii în lacrimi.

Imagine cu o femeie bătrână tristă care stă întinsă pe pat

"Nu, mamă, nu înțelegi. Trebuie să te trimit acolo. Nu avem altă soluție. Este cel mai bine pentru mine, pentru Courtney și pentru toți ceilalți. Fă-ți bagajele până mâine dimineață. Te voi lăsa acolo înainte de a pleca la muncă.", i-a zis Henry, în timp ce ea plângea.

Edith știa că nora sa nu o are la inima, însă nu s-ar fi așteptat vreodată ca fiul ei să-i cadă în plasă. Chiar și așa, se săturase să-și dovedească constant nevinovăția, așa că s-a dat bătută și a acceptat să meargă la acel azil.

"Pot să-ți cer o favoare înainte de a pleca, Henry?", a întrebat ea, tremurând, privindu-și mâinile în poală.

"Da?", i-a zis el.

"Mă vei vizita la azil, te rog? Nu foarte des, dar măcar în weekenduri?", l-a implorat ea.

"Sigur, mamă. Cum să nu te vizitez?", a asigurat-o bărbatul.

"Ei bine, atunci, mulțumesc.", a murmurat ea în timp ce se îndepărta spre camera ei.

Imagine cu o femeie bătrână în scaun cu rotile

Din păcate, Henry nu a vizitat-o niciodată. Timpul a trecut, iar cel de-al doilea copil al său a venit pe lume. Bărbatul a devenit atât de preocupat de creșterea propriilor săi copii încât a uitat complet de existența celei care i-a dat viață. Trei ani mai târziu, totuși, când s-a gândit să o viziteze pentru prima oară, era prea târziu. Femeia nu mai era acolo.

Viața lui Henry luase o întorsătură nefastă în acești trei ani. A surprins-o pe Courtney înșelându-l cu cel mai bun prieten al său și a rămas fără casă. După ce s-a aflat despre aventura sa, femeia și-a transferat toate bunurile comune pe numele ei, iar mai apoi l-a scos pe fostul ei soț din peisaj. Mai mult de atât, a reușit și să-i întoarcă pe cei doi copii ai lor împotriva lui. Liam, la un moment dat, chiar i-a spus tatălui său că nu mai vrea să-l vadă niciodată. Ei bine, în acel moment, Henry și-a adus aminte cum a dat-o el pe Edith afară din casă.

Imagine cu un bărbat trist care stă pe jos într-un apartament

Bărbatul și-a dat seama că a făcut o greșeală îngrozitoare, așa că a decis să meargă să o viziteze pe mama sa. Voia doar să-și ceară scuze pentru faptele sale. Din păcate, era prea târziu...

"A plecat de aici în urmă cu doi ani...", i-a spus recepționista lui Henry.

"Ce? Dar unde s-a dus? Eu sunt singura ei rudă în viață", a plâns Henry, disperat după răspunsuri.

"Mergeți la această adresă. A plecat după ce s-a căsătorit cu vechiul nostru portar, David. De ce nu ar fi plecat, la urma urmei? Se plângea frecvent că fiului ei nu-i păsa deloc de ea. David o trata ca și cum i-ar fi fost familie. Erau îndrăgostiți nebunește. Meritau să se cunoască", i-a explicat recepționista de la azil, în timp ce îi oferea un bilețel cu o adresă.

Lui Henry nu-i venea să creadă ce auzea. Mama lui era singură și deprimată, iar asta se întâmpla doar din vina lui. După ce a luat bilețelul de la recepționistă, bărbatul a și plecat să își caute mama sa. După câteva ore de condus, el a ajuns în fața unei căsuțe dărăpănate, lângă o fermă mică. A suspinat și a bătut la ușă, iar mama sa, țintuită într-un scaun cu rotile, i-a răspuns. Bătrâna părea mult mai fericită și mai sănătoasă ca în trecut.

Imagine cu o casă mică albă

"Henry? Oh, băiatul meu! Cum m-ai găsit?....", a întrebat ea uimită, în timp ce el nu o putea privi în ochi de rușine.

"Îmi pare rău, mamă. Îmi cer scuze pentru tot ce am făcut până acum. Te-am trimis la un azil de bătrâni, iar acum că mi-am pierdut copiii și casa după ce am divorțat de Courtney, înțeleg cum trebuie să te fi simțit. Eu îmi văd copiii doar ocazional, mamă, și știu cât de mult doare. Te rog să mă ierți, dacă este posibil.", a plâns bărbatul.

"Iisuse! Henry, când s-au întâmplat toate astea?", a întrebat femeia, mirată.

"Au trecut trei ani, mamă. Dar nu încerc să dau vina pe nimeni. Eu... merit asta!", i-a răspuns el.

"Nu, Henry, nu o meriți! Oamenii înțelepți merg mai departe, așa cum am făcut-o și eu. Te-am iertat cu mult timp în urmă. Vino aici... Ceea ce ai făcut a fost rău, extrem de rău, dar ți-ai dat seama de asta și acum vrei să-ți îndrepți greșeala. Oamenii care vor să se îndrepte ar trebui să fie iertați. Așa că nu te mai învinovăți.", l-a liniștit ea, în timp ce-l îmbrățișa.

"Nu ești supărată pe mine? Oh! Mulțumesc, mamă. Mă bucur foarte mult că ești fericită cu David. Am aflat despre voi de la azilul de bătrâni. Sunt atât de fericit pentru tine!", a exclamat bărbatul, cu lacrimi în ochi, dar fericit.

"Oh, te iubesc, Henry. Sunt atât de fericită că te-ai întors. David abia așteaptă să te cunoască!", a adăugat femeia.

În aceea zi, Henry l-a cunoscut pe noul soț al mamei sale și i-a mulțumit pentru că a avut grijă de ea. De asemenea, și-a cumpărat o casă în apropierea locuinței lor pentru a nu mai fi vreodată departe de cea care i-a dat viață.

O lună mai târziu, Henry i-a surprins pe David și Edith cu o vacanță în Miami. Acolo, el a cunoscut-o pe Clara, o femeie blândă și iubitoare, care i-a readus zâmbetul pe buze. Mai apoi, s-au mutat cu toții în aceeași casă și au trăit ca o familie fericită.

Ce crezi despre această poveste?

Citește și: Bebelușul este furat din pătuț în toiul nopții, mama muribundă îi lasă un mesaj, 30 de ani mai târziu

Surse foto: UnsplashUnsplashUnsplashUnsplash, UnsplashUnsplash, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
O mamă îl aruncă pe fiul de 3 ani în cimitir. El aleargă după mașina ei, fără să știe că nu va opri
O mamă îl aruncă pe fiul de 3 ani în cimitir. El aleargă după mașina ei, fără să știe că nu va opri
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.