Doi frați vizitează pentru prima dată mormântul tatălui și îi povestesc despre viața lor fără el

Doi frați vizitează pentru prima dată mormântul tatălui și îi povestesc despre viața lor fără el

Redactor Divahair.ro

Legăturile de sânge sunt conexiuni extrem de puternice, pe care distanța, timpul și moartea nu le pot rupe. Deși, în mod inevitabil, cei dragi pot pleca din viețile noastre, sufletele vor rămâne conectate pentru totdeauna. Respectul și iubirea sunt valorile care mențin vie amintirea celor trecuți în neființă, nu?

O familie din Colorado Springs a devenit incompletă după ce tatăl, stâlpul familiei, a murit din cauza unei boli nemiloase. Viața lor s-a schimbat complet, pe 10 februarie 2017, în momentul în care bărbatul a fost diagnosticat cu cancer la ficat. Din păcate, pe 31 iulie 2017, cei doi copii (Mason și Mylan) și soția Kait au fost nevoiți să își ia rămas bun de la tatăl lor în vârstă de doar 37 de ani.

Alfred Brazel (Fred) fost sergent de stat major în armată și le-a oferit o educație aleasă băiețeilor lui. Amândoi sunt încrezători și au planuri mari pentru viitor, căci au fost crescuți într-o familie în care demnitatea, curajul și iubirea erau principalele valori. Deși au simțit o durere profundă când tatăl lor a murit, cei doi nu au vărsat nicio lacrimă și nu și-au pierdut speranța. Mason avea pe atunci 8 ani, iar Mylan este cu 3 ani mai mic decât el. Ei știu că Dumnezeu are un plan și că totul se întâmplă cu un scop. Această încercare l-a făcut pe Mason să se maturizeze mai repede și să înceapă să aibă grijă de fratele lui mai mic.

În plus, copiii credeau că povestea lor va fi un exemplu pentru alte familii și îi va ajuta pe alți copii să treacă mai ușor prin durerea pierderii unui părinte. Încurajările mamei i-au făcut să înțeleagă de ce le-a fost dat să treacă prin această încercare. Iată ce le-a explicat femeia despre trecerea în neființă a tatălui:

„Le spun: "Suntem aici ca instrumente ale lui Dumnezeu. Dumnezeu știa că tata era o persoană foarte puternică și că erau unii oameni la care Dumnezeu nu putea ajunge decât dacă îl folosea pe tata ca unealtă. Așa am procedat noi și așa am justificat. Asta este ceea ce credem noi.”

Cele mai importante momente de la înmormântare au fost imortalizate de o femeie fotograf care era chiar prietenă cu familia. Iată ce mesaj emoționant a postat pe 18 august 2017:

„Luni, am avut deosebita onoare de a zbura cu avionul pentru a fi alături de o familie extraordinară care îmi este atât de dragă. Am surprins fiecare moment în timp ce plângeau și conduceau pe ultimul drum un om minunat care a trăit viața la maxim. A fost soțul afectuos și iubitor al unei femei a cărei credință a rezistat în fața încercărilor cu care s-au confruntat și care posedă o putere nemărginită cu care puțini se pot lăuda. A fost un tată energic și care și-a încurajat cei doi băieți chipeși care vor crește și vor deveni bărbați inteligenți, la fel ca el. A fost soldat, servind cu mândrie țara noastră până când sănătatea nu i-a mai permis să își îndeplinească îndatoririle. Zâmbetul lui este unul pe care nu îl voi uita niciodată, iar eu prețuiesc această familie dulce și sunt atât de recunoscătoare că ne-am întâlnit în urmă cu câțiva ani în Coreea de Sud. Fred, sper că ți-am făcut dreptate. Kait mi-a spus că ți-ai fi dorit să îți mai fotografiez familia încă o dată, așa că am făcut-o. Odihnește-te în pace, prietenul meu. ❤”

Citește și: La 30 de ani de la moartea tatălui, trei frați au primit cea mai tulburătoare scrisoare de dincolo de mormânt

În noiembrie, când au vizitat prima dată mormântul lui Fred din Cimitirul Național Arlington, copiii s-au comportat de parcă s-ar fi întâlnit cu o persoană vie. Au stat la povești și chiar au tras un pui de somn lângă placa funerară. Pare ciudat și înspăimântător pentru unii, dar pentru ei a însemnat totul. Au avut ocazia să stea mai aproape de sufletul celui pe care îl iubeau atât de mult. Kait Brazel a realizat abia în acel moment că soțul ei nu se va mai întoarce acasă. Dar cei doi fii ai săi au privit situația cu mai multă înțelepciune.

„Mylan a spus că simte prezența tatălui acolo și a vrut să tragă un pui de somn cu el.”, a declarat femeia pentru ABC News.

Cei mici au întins o pătură pe iarbă și s-au așezat acolo. Este un gest suprem de iubire, care dovedește încă o dată că legăturile de sânge sunt cele mai puternice.

„Mylan i-a povestit cum și-a câștigat uniforma și centura la cursul de luptă și cum a mers la o petrecere de Halloween și a câștigat un tort. Mason i-a spus cum a obținut un trofeu pentru în competiția sa de înot. L-au informat despre evenimentele din viețile lor.”, a mai spus mama acestora.

Ba mai mult, când au plecat spre casă, mezinul familiei a făcut un alt gest impresionant. S-a întors la piatra funerară și a îmbrățișat-o, exact așa cum și-ar fi îmbrățișat tatăl dacă ar fi fost în viață. Cât de profund poate gândi un copil de numai 5 ani! Iată imaginea care poate stârni lacrimi în ochii oricui:

Soția îndurerată este mândră de copiii ei și de influența pe care tatăl a avut-o asupra lor. Aceștia sunt acum puternici, la fel ca el.

„A îndeplinit tot ce avea de făcut aici pe acest pământ. Suntem cu adevărat mândri de el și de felul în care a luptat.”, a mai declarat văduva.

Soacra militarului a făcut publică povestea lui pe pagina YouCaring, cu doar câteva luni înainte ca el să moară.

„Fred este un soț extraordinar pentru fiica mea Kait și tatăl perfect pentru nepoții mei Mason și Mylan. Ei duc o viață extrem de sănătoasă și sunt foarte activi.”, a dezvăluit Kathleen McElhinney, mama lui Kait.

Kait Brazel în timp ce îl îmbrățișează pe Fred Brazel îmbrăcat în costumul de soldat.
Kait Brazel alături de Fred Brazel

Familia era încrezătoare la acea vreme și sperau că îl vor avea pe bărbat alături de ei cât mai multă vreme.

„S-a întâlnit cu specialiștii de la Vanderbilt din Nashville, unde i s-a spus că nu se califică pentru operație sau radiații. El va face doar chimio. Chimioterapia despre care i s-a spus că nu îl va vindeca, ci doar îi va prelungi viața. Fred trece prin tratamente de chimio o dată la două săptămâni, așa cum i-au recomandat medicii.”, a mai spus soacra lui înainte cu doar câteva lui ca Fred să moară.

Deși boala s-a agravat fulgerător, toți au acceptat și au folosit credința în Dumnezeu pentru a trece mai ușor peste această încercare.
Acum, la cinci ani distanță, băiețeii chiar sunt considerați un exemplu de curaj și de putere. Cum ți se pare atitudinea unor copii atât de mici în fața unui necaz atât de mare?

Citește și: Părinții plănuiesc înmormântarea fiicei care "a murit" de 3 ori. Doi ani și jumătate mai târziu se întoarce acasă

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: AmomamaDailymailAbcnews

Articolul urmator
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Ce cred oamenii despre tine la prima impresie?
Incepe quiz
Ce cred oamenii despre tine la prima impresie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.