Dragă femeie matură, te rog, nu îți pierde demnitatea în nicio situație!

Dragă femeie matură, te rog, nu îți pierde demnitatea în nicio situație!

Redactor Divahair.ro

Păstrează-ți demnitatea în orice situație! Este important să faci tot ce poți, dar să nu întreci măsura. Și nu uita, cât timp ești în viață, înseamnă că altcineva are mare nevoie de tine. Nu te învinovăți niciodată, mai ales dacă ai făcut tot ce ai putut... Nu ține niciodată lecții nimănui, chiar dacă știi sigur că ai dreptate. Când vrei să faci asta, adu-ți aminte cât de enervant era pentru tine pe vremuri. De câte ori ai urmat sfaturile bunicilor tăi?

Nu încerca să ajuți pe cineva dacă nu ți se cere ajutorul, nu te impune în fața nimănui și nu încerca să îi protejezi pe cei dragi de toate relele lumii. Trebuie, pur și simplu, să îi iubești, fără să pui niciun fel de presiune pe ei. Nu te plânge! Nu te arăta nemulțumită de starea ta de sănătate, de vecini, de cei aflați la conducere, de fondul de pensii sau de veniturile pe care le ai! Evită să te transformi într-o bătrână certăreață care stă toată ziua pe banca din fața porții și nu face altceva decât să se plângă sau să bârfească.

Portret al unei bătrâne cu ochii albaștri, părul alb și fața ridată.

Nu te aștepta să primești recunoștință din partea copiilor tăi, este nedrept față de ei. Ține minte că nu există copii nerecunoscători, ci părinți care se așteaptă ca omuleții cărora le-au dat viață să fie recunoscători. Nu este indicat să folosești fraze de genul: „Când eram de vârsta ta...”, „Ți-am dat cei mai buni ani ai mei...”, „M-am sacrificat pentru tine...”, „Sunt mai în vârstă, așa că știu mai bine...”. Este insuportabil și ar trebui să recunoști senzația pentru că ai trecut deja prin această experiență, nu?

Dacă ai deja nepoți, nu insista ca aceștia să îți spună pe numele mic în loc să te strige „bunico”. De unde vine această pretenție? Din dorința de a te simți tânără mereu? Este minunat să ai nepoți și să fii bunică este o mândrie.

Nu îți cheltui ultimul bănuț pe tratamente de întinerire, fiindcă nu are rost. Este mai bine să îi investești într-o excursie, într-o activitate care îți aduce bucurie și zâmbetul pe buze.

Nu te critica în momentul în care te privești în oglindă și nu pierde ore întregi încercând să te machiezi într-o cameră întunecată. Nu te flata singură și fă tot ce poți pentru a arăta cât mai elegant posibil. Este esențial să înțelegi că „elegant” nu este sinonim cu „tineresc”. Mai bine te aranjezi corespunzător vârstei pe care o ai, fiindcă riști să ajungi în extrema cealaltă dacă vrei cu orice preț să maschezi anumite imperfecțiuni.

Ai grijă de bărbatul tău, chiar dacă a devenit un bătrân ridat, neajutorat și morocănos. Nu uita că înainte era tânăr, puternic și vesel! Probabil că este unul dintre puținii oameni care își amintesc de tine tânără, slabă, frumoasă și probabil că el e singurul care are nevoie de tine acum...

Nu încerca din răsputeri să ții pasul cu vremurile: să înțelegi noua tehnologie, să urmărești obsesiv știrile ca să fii în tendințe, să înveți în mod constant ceva nou ca să nu „lași viața să treacă pe lângă tine”. Este ridicol să te forțezi și să nu îți dai voie să faci doar ce îți place și ce te reprezintă!

Nu te învinovăți pentru nimic și gândește-te că, indiferent de cum se va sfârși viața ta sau a copiilor tăi, ai făcut tot ce ai putut.

Păstrează-ți demnitatea în orice situație! Până la capăt! Fă tot ce poți, draga mea, este foarte important. Și nu uita că atât timp cât ești în viață, înseamnă că altcineva are mare nevoie de tine.

Citește și: Cum să îți dai seama cât de importantă (sau nu) ești pentru bărbatul tău

Surse inspirație articol: CluberSubscribeInpearls

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce suferă oamenii care iubesc, iar ceilalți rămâi fericiți și fără nicio grijă?
De ce suferă oamenii care iubesc, iar ceilalți rămâi fericiți și fără nicio grijă?
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?
Incepe quiz
Stii sa fii mereu stapana pe situatie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.