Dragoste adevărată dincolo de memorie: Soțul și-a îngrijit soția diagnosticată cu demență aproape 10 ani

Dragoste adevărată dincolo de memorie: Soțul și-a îngrijit soția diagnosticată cu demență aproape 10 ani

Redactor Divahair.ro

Dragostea adevărată învinge orice obstacol și nu pălește în fața greutăților, așa cum se întâmplă cu o iubire pasageră, care nu poate rezista nici măcar presiunii unui mic impediment. Carl și Mary Jane au fost suflete pereche și și-au stat alături necondiționat. În tinerețe, ea a fost stâlpul lui de susținere și l-a încurajat permanent, iar când anii au trecut, rolurile s-au inversat.

Povestea acestor soți a ajuns în atenția publicului când fiica lor Becky s-a gândit să creeze o pagină de Facebook și să le ofere urmăritorilor informații despre viața pe care au trăit-o împreună. Nu a fost totul numai lapte și miere, dar orice greutate a fost mai ușoară când s-au ținut de mână.

Mary Jane a fost diagnosticată cu demență și s-a luptat aproape 10 ani cu apăsarea acestei boli îngrozitoare. Deși memoria i-a jucat feste zi de zi, soțul său i-a fost alături, făcând totul să pară mai ușor. A luat greutatea de pe umerii ei, susținând-o să își construiască o rutină benefică și, datorită sprijinului său, femeia a avut confortul zilnic asigurat. Deși putea să o închidă într-un azil sau într-un centru medical, Carl a preferat să aibă chiar el grijă de ea, în ciuda sacrificiilor pe care a fost nevoit să le facă.

S-a întâmplat adesea să se simtă epuizat, dar nu s-a plâns nicio secundă și a continuat să îi fie alături alesei sale până în ultima ei zi. În ultimele șase luni din viața femeii, au fost nevoiți să se despartă, fiindcă ea nu se mai putea ridica singură din pat, iar el nu mai avea putere să o așeze în scaunul cu rotile.

Carl și Mary Jane într-un moment de tandrețe, în timp ce ea era așezată în scaunul cu rotile.
Carl alături de soția sa, Mary Jane

Până atunci, nu a lipsit nici măcar o zi de lângă ea! Copiii îi ajutau atunci când le stătea în putință, și astfel Becky a observat fiecare gest tandru pe care tatăl ei îl făcea pentru soția sa mult iubită. Într-o zi, când acesta a trebuit să lipsească de acasă câteva ore pentru a merge la medic, a rugat-o pe Becky să își supravegheze mama. Femeia a fost extrem de impresionată când a văzut că bărbatul a pus totul la punct înainte de a ieși pe ușă. În acea dimineață, s-a asigurat că soția lui are totul pregătit pentru a-și începe ziua la fel ca de obicei și pentru a nu-i simți lipsa.

În fiecare dimineață, când Mary Jane era la duș, Carl se ocupa de „micile detalii” ale conviețuirii: îi curăța ochelarii și îi plasa lângă chiuveta din baie, alături de bijuteriile pe care ea și le punea când ieșea din duș. Îi așeza frumos hainele pe scaunul cu rotile, asigurându-se că nu îi lipsea niciodată nimic .

„I-am spus: „Mă ocup eu de asta” și l-am lăsat să plece. Dar se tot uita înapoi să vadă dacă a uitat să-mi mai spună ceva ce voi avea nevoie să știu. Dragostea lui pentru ea era incontestabilă.”, și-a amintit Becky.

Tot fiica lor a dezvăluit că, înainte de a se îmbolnăvi, Mary Jane a fost întotdeauna cea mai mare susținătoare a lui Carl. S-au căsătorit în 1950, iar căsnicia lor a durat 69 de ani, până în 2019, când s-au stins din viață la câteva luni distanță. Un mariaj cât o viață de om, nu? Impresionant!

Carl și Mary Jane, mire și mireasă, în 1950
Carl și Mary Jane, mire și mireasă, în 1950

Carl a fost un bărbat puternic pentru că timp de aproape 60 de ani a fost susținut și încurajat de femeia vieții sale. Apoi, rolurile s-au inversat, dar și el s-a descurcat de minune. Becky este de părere că relația lor a fost bazată pe iubire necondiționată și că au fost profund îndrăgostiți unul de celălalt.

Povestea lor continuă și astăzi, căci fiica le păstrează memoria vie pe pagina de Facebook creată special pentru ei. Acolo publică des imagini din viața lor de cuplu și de familie și deapănă amintirile pe care le are cu ei. Mary Jane a murit în martie 2019, iar iubitul ei soț la opt luni distanță, în noiembrie.

Un văduv îndurerat primește scrisoare de dragoste veche din partea soției sale, la 72 de ani după ce a fost scrisă

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: Brightside

Articolul urmator
Soțul meu a dispărut fără urmă în ziua nunții. Am dat nas în nas cu el după 17 ani, la biserică
Soțul meu a dispărut fără urmă în ziua nunții. Am dat nas în nas cu el după 17 ani, la biserică
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.