Dragostea este o alegere, iar eu aleg să fiu cu tine

Dragostea este o alegere, iar eu aleg să fiu cu tine

Redactor Divahair.ro

De-a lungul timpului, oamenii s-au străduit să găsească o definiție pentru cuvintele „dragoste” și „iubire” care sunt sinonime parțiale. În prezent, fiecare explică acest sentiment în funcție de percepțiile sale, fiindcă este deja știut că nu toți simțim la fel.

Totuși, dacă ar fi să ne gândim la felul în care se apropie persoanele care ajung să fie împreună, am putea spune că ele se aleg una pe alta. Atunci este corect să considerăm că dragostea este o alegere? Să analizăm puțin această chestiune! Poate până acum ai privit lucrurile dintr-un unghi diferit și nu ai văzut aceste emoții ca pe o dorință a inimii tale.

Dacă este ceva ce am învățat din întâlnirile cu oamenii pe care îi iubesc, este că dragostea devine o alegere. Am constatat că aș merge spre ei în mod voluntar în fiecare secundă, în fiecare zi a vieții mele.

Bărbat care își strânge partenera în brațe și o sărută pe frunte, în timp ce stă lângă un perete maro.

Basmele și cărțile de povești ne învață că iubirea este un simplu sentiment, dar adevărul este că sentimentele sunt trecătoare și nesigure. Nu sunt o sursă reală de sprijin pentru tine sau pentru partenerul tău. O relație nu poate fi definită de ceva atât de imprevizibil precum sentimentele sau emoțiile tale de moment. Și autoarea americană Jodi Picoult a subliniat această ideea în cartea „The Book of Two Ways”„Dragostea nu este doar un sentiment... Este o alegere”.

Prin urmare, iubirea este o alegere, iar eu aleg să fiu cu tine, să te iubesc în ciuda fricii pe care o simt în inima mea. Aleg să te las înăuntru, indiferent de ceea ce m-a învățat trecutul meu.

Am avut multe relații eșuate și cu toate acestea, aleg să-mi pun inima în mâinile tale, sperând că nu o vei rupe și tu. Am încredere că vei rămâne loial și că nu mă vei răni în mod intenționat. Indiferent ce secrete legate de trecut ascunzi sau ce temeri, nesiguranțe și îndoieli ai - eu tot pe tine te voi alege. Aleg să fiu cu tine pentru că inima mea știe că am avut noroc să te întâlnesc.

Îmi dau voie să fiu vulnerabilă și să las pe cineva să intre în inima mea păzită și încorsetată. Sunt în stare să distrug toate zidurile pentru tine, iar din acest motiv am ales să-mi vindec rănile lăsate de alții. Vreau să te pot alege pe tine cu toată ființa mea și dacă nu m-aș vindeca, tu ai avea de luptat cu îndoielile și temerile mele. Nu vreau să fii nevoit să treci prin greutăți pentru a fi fericit lângă mine.

Am ales să mă trezesc în fiecare zi la ora 4:00 dimineața pentru a vedea răsăritul de soare, iar asta fiindcă vreau să știu de ce îți plac atât de mult răsăriturile. Îmi doresc să te însoțesc în fiecare aventură pentru că știu că uneori te simți singur și nu vreau să suferi niciodată. De asemenea, aleg să merg cu tine în restaurantele tale preferate pentru că știu că vrei să petrecem împreună timp de calitate. Aleg să te susțin în orice demers ca să-ți liniștesc nesiguranța și să-ți alung toate grijile. Fac toate astea fiindcă tu ai ales să faci același lucru pentru mine.

Ești totul pentru mine și nu meriți să fii iubit pe jumătate din cauza unor sentimente mereu schimbătoare. Este destul de simplu! Aleg să fiu cu tine. Pentru că dragostea este o alegere.
Dacă aș fi continuat să sufăr din cauza fostelor iubiri, nu te-aș fi tratat așa cum meriți, iar toate acțiunile mele ar fi fost incerte. Acum sunt sigură ce îmi doresc și știu că tu ești marea mea iubire.

Poate ar trebui să vorbim puțin și despre hormonii care te fac inițial să te îndrepți către o anumită persoană. Într-adevăr, în acele momente poate nu gândești limpede și nu selectezi în mod voluntar persoana care ți se pare specială. Dar apoi, tot ce se întâmplă între voi începe să fie o alegere. Tu decizi dacă vrei să continui să te vezi cu ea, dacă intri într-o relație cu ea, dacă lupți să fie totul perfect între voi și dacă faci tot ce poți pentru un viitor comun. Ei, acum înțelegi? Ar trebui să îmi dai dreptate și să realizezi că și tu m-ai ales pe mine, așa cum eu te-am ales pe tine.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat inițial pe Thoughtcatalog.

Citește și: Întâlnește-te în tăcere până când îți vei putea striga iubirea cu glas tare!

Surse foto: Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogPsychcentralThevarsity

Articolul urmator
Am refuzat să merg la nunta celei mai bune prietene și să-i fiu domnișoară de onoare din cauza cerinței ei speciale
Am refuzat să merg la nunta celei mai bune prietene și să-i fiu domnișoară de onoare din cauza cerinței ei speciale
Unde îți vei întâlni dragostea în această toamnă?
Incepe quiz
Unde îți vei întâlni dragostea în această toamnă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.