Femeia și-a abandonat fiul în brațele iubitului ei și a dispărut fără urmă. Bărbatul l-a îngrijit, deși bănuia că nu au același sânge

Femeia și-a abandonat fiul în brațele iubitului ei și a dispărut fără urmă. Bărbatul l-a îngrijit, deși bănuia că nu au același sânge

Redactor Divahair.ro

Davyd Cesário Silva este un tânăr cu probleme care a primit de la viață un înger păzitor încă de când era mic. Vrei să descoperi povestea lui? Nu este una ușoară, dar cineva s-a asigurat că va fi fericit și nu îi va lipsi nimic. Nu este vorba de mama sau de tatăl său biologic, fiindcă nu ei l-au crescut, ci de un om cu suflet bun, care a vrut să-i ofere o șansă la viață. 

Moisés Costa (52 de ani) este un brazilian care a trecut printr-o întâmplare cel puțin bizară în urmă cu aproximativ 26 de ani, pe vremea când avea o relație la distanță cu o femeie pe care o vedea destul de rar. Când era însărcinată în cinci luni, aceasta l-a anunțat că va aduce pe lume copilul lui și apoi a dispărut fără urmă. Pentru Moisés nu a fost ușor să primească vestea, deși bănuia că nu el este tatăl bebelușului ce urma să vină pe lume. 

Timpul a trecut și, la două luni după naștere, femeia care i-a frânt inima a venit la ușa lui cu băiețelul în brațe, pe care i l-a prezentat a fiind fiul lor. I l-a lăsat în grijă, spunându-i că se întoarce să îl ia după ce termină de făcut cumpărăturile la un magazin din apropiere. Crezi că s-a mai întors? Ei bine, a dispărut fără urmă!

În acel moment, Moisés a realizat că a rămas singur cu un bebeluș care nici măcar nu era al său. Pentru a-și confirma bănuiala, a făcut imediat testul ADN, care i-a arătat că nu s-a înșelat nicio clipă. Din păcate, mama copilului a vrut doar să îl păcălească și să scape de un copil pe care probabil nu și l-a dorit. Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri și a trecut peste această dezamăgire, fiindcă s-a simțit responsabil pentru viața sufletului pe care îl avea în grijă.

„M-a sunat și mi-a spus că este însărcinată la cinci luni și apoi a dispărut. Când Davyd avea vreo două luni, a venit acasă și a spus că trebuie să facă niște cumpărături și că îl va lăsa la noi. Mama mea a insistat să nu-l părăsească, dar ea nu s-a mai întors.”, a spus el, potrivit Metropoles.

Moisés nu s-a gândit nicio secundă să abandeneze copilul sau să îl ducă la un orfelinat, așa că și-a asumat rolul de tată, deși părinții lui au fost aceia care l-au adoptat, de fapt.

„Este fiul meu de suflet. Suntem frați în acte, dar el este fiul meu și cel mai bun prieten al meu, fac totul să am grijă de el.”, a mărturisit bărbatul de 52 de ani.

Moisés Costa zâmbitor în compania fiului său adoptiv Davyd
Moisés Costa alături de fiul său adoptiv Davyd

El spune că băiețelul s-a îmbolnăvit la scurt timp după ce a fost părăsit de mamă. L-a dus de urgență la spital și a primit o listă cu diagnostice dureroase, micuțul nu avea o singură problemă, ci mai multe. Din fericire, Moisés a avut puterea să lupte pentru sufletul pe care îl luase în grijă și nu a renunțat la el.

„Din cauza multor convulsii și leșinuri, băiatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar pentru asta a fost necesară înregistrarea lui în acte. Mama și tatăl meu vitreg l-au trecut pe Davyd pe numele lor, pentru a-i salva viața.”, a explicat el.

Tânărul Davyd care a împlinit între timp 25 de ani, are un diagnostic de paralizie cerebralăepilepsie și atrofie permanentă a membrelor, pe lângă alte tulburări cognitive. Anii au trecut, iar mama biologică l-a vizitat pe copil de câteva ori, dar fără să-și exprime dorința de a se ocupa de el. În plus, nu i-a oferit niciun sprijin de-a lungul vieții.

„Avem cheltuieli foarte mari cu asigurările de sănătate, scutece, medicamente, pe lângă cheltuieli cu călătoriile, combustibilul, printre altele.”, spune părintele.

Un sfert de veac a luptat bărbatul pentru a-l îngriji pe Davyd, iar acum se teme pentru viitorul său. El îmbătrânește, iar mama lui, persoana care l-a ajutat în toți acești ani, are deja 72 de ani. Se gândește că în viitor nu va avea cine să îl sprijine pe tânărul neajutorat, care nu se descurcă pe cont propriu.

Fotografie din 2013 cu Davyd alături de Moisés și de mama acestuia,
Fotografie din 2013 în care Davyd este alături de Moisés și de mama acestuia, 

„El este dragostea vieții mele.”, a spus bărbatu, adăugând că nu i-ar întoarce niciodată spatele fiului său.

Totuși, a recunoscut că are nevoie de ajutor pentru a avea grijă în continuare de el. Cea mai mare dorință a lui este să-i găsească tatăl biologic sau orice alte rude de sânge, astfel încât să poată primi un sprijin financiar. Doar așa se poate asigura că băiatul va avea de toate și după moartea lor. Problemele financiare i-au împins pe Moisés și pe mama lui să ceară ajutorul autorităților, în speranța că vor găsi pe cineva care le poate susține eforturile.

În prezent, se pare că fosta lui iubită locuiește în Spania și are o viață lipsită de griji, în timp ce fiul ei este îngrijit de 25 de ani de aceleași persoane.

„Avem nevoie de ajutor, lucrurile nu sunt ușoare. Lucrez în ture, așa că sunt cu el în toate zilele libere. Mama nu-l mai poate ridica, efortul fizic este foarte solicitant. Avem nevoie de ajutor pentru împărțirea responsabilităților. Dacă eu și mama mea lipsim, Davyd este singur pe lume. Nu vreau să fie luat de lângă mine, noi vom continua să avem grijă de el, dar vreau să fiu liniștit și să știu că dacă nu vom mai fi, va avea pe altcineva care să aibă grijă de el.”, a mai spus părintele adoptiv.

Tot conform spuselor lui Moisés, Poliția Civilă încă nu a oferit feedback cu privire la anchetă, dar se încearcă găsirea unei soluții. Toată lumea speră că Davyd va fi în siguranță pentru mult timp de acum încolo.

Vedete din România abandonate de părinți și poveștile lor cutremurătoare

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: MetropolesAmomamaFlipboard

Articolul urmator
Bărbatul își înșală soția. După mulți ani, o femeie găsește o geantă cu bani și un plic pe care era scrisă povestea infidelității
Bărbatul își înșală soția. După mulți ani, o femeie găsește o geantă cu bani și un plic pe care era scrisă povestea infidelității
Cat de departe esti de-al intalni pe barbatul visurilor tale?
Incepe quiz
Cat de departe esti de-al intalni pe barbatul visurilor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.