Frații au fugit de acasă pentru a vizita mormântul mamei, acolo au găsit-o pe mama vitregă plângând cu disperare

Frații au fugit de acasă pentru a vizita mormântul mamei, acolo au găsit-o pe mama vitregă plângând cu disperare

Redactor Divahair.ro

Când Nate și Gina, doi copii care și-au pierdut mama la o vârstă fragedă, s-au furișat din casă pentru a vizita mormântul iubitei lor mame, nu se așteptau să o întâlnească acolo pe Lucy, femeia de care se temeau că o va înlocui pe mama lor. Lecția primită de la soția tatălui lor a fost de neînlocuit. 

Lucy nu se așteptase niciodată să găsească în sfârșit pe cineva la 35 de ani, cu atât mai puțin pe cineva atât de dulce și sincer ca Harry.

Dintr-un zâmbet s-a născut o poveste de dragoste

Trecuse un an de când Harry și cei doi copii ai săi se mutaseră în casa de pe cealaltă parte a străzii. În primele zile de la mutare, lui Lucy îi era clar că în casă nu locuiește nicio femeie, doar bărbatul cu cei doi copii ai săi. Zile la rând, dinspre casa bărbatului venea miros de mâncare arsă, semn că Harry nu știe să gătească. Cu suflet bun și un zâmbet pe față, Lucy a decis să le facă o bucurie celor trei și le-a gătit plăcintă de pui, o pâine de casă și prăjitură, apoi și-a făcut curaj și s-a dus la ușa vecinului ei.

Vă rog să acceptați asta. E doar un alt fel de a spune bună ziua. Voiam doar să mă asigur că sunteți bine”, a spus Lucy.

E atât de rău mirosul?”, a glumit Harry, împărtășind cu Lucy un zâmbet sincer. Acel zâmbet și mirosul de pâine caldă a fost baza unei prietenii frumoase care s-a transformat apoi într-o iubire înfloritoare.

Șase luni mai târziu, cei doi au decis să se căsătorească, iar Lucy s-a mutat în casa lui Harry care locuia cu cei doi copii ai săi, Nate, în vîrstă de nouă ani și Gina, în vârstă de 13 ani. Și, deși Nate o adora pe Lucy la nebunie și chiar îi spunea uneori „mamă”, Gina nu putea suporta ideea de a avea în casă „o străină”.

Fiul a ignorat ultima dorință a mamei sale înainte de moarte. Toată averea ei a fost moștenită de un om umil și sărac

Fata nu suporta ideea unei noi „mame”

Gina începuse să manifeste o ură de nedescris pentru Lucy. Făcea crize când femeia intervenea în discuție, urla ori de câte ori Lucy se oferea să o ajute, totul în încercarea de a o îndepărta pe soția tatălui său. Voia să o facă pe noua parteneră a tatălui ei să se simtă străină în propria casă. Dar într-o zi, când Harry a decis să facă un pas îndrăzneț, Gina și-a pierdut complet puținul control pe care îl mai avea.

Copii, mama a pregătit micul dejun!”, a strigat Harry din bucătărie. Aceasta era prima dată când Harry folosea cuvântul „mamă” referindu-se la Lucy. Nate a sărit pe scaun bucuros că masa era gata, ca și cum nimic nou nu s-ar fi întâmplat, dar Gina, pe de altă parte, a intrat în bucătărie țipând.

Tată, cum îndrăznești să spui că e mama noastră? Noi am avut o mamă. Am iubit-o. Tu ai iubit-o pe ea înainte să o cunoști pe Lucy, îți amintești? Și apoi, da, a murit. Poate că a fost acum doi ani, dar ea va fi mereu singura mamă din viața noastră. Nu poți să schimbi asta. Și tu…”, s-a răstit în timp ce arăta furioasă cu degetul către soția tatălui său, „te crezi atât de grozavă, crezi că tata te iubește. Ei bine, lasă-mă să-ți spun clar: nu contează câte mic-dejunuri pregătești, de câte ori mă coafezi sau îl ajuți pe Nate la școală. Nu vei fi niciodată mama noastră! Niciodată!”, a strigat Gina în timp ce lacrimile îi șiruiau pe obraji. S-a întors apoi cu spatele la Lucy și a plecat furioasă spre școală, urmată de fratele său mai mic care nu înțelegea ce se întâmplă.

Lucy i-a dat o lecție importantă soțului ei: „Lasă inimile îndurerate să se vindece încet”

Lucy stătea la tejgheaua din bucătărie, tremurând din cauza intensității furiei pe care tocmai o simțise.

Îmi pare rău, Lucy, a fost vina mea. N-ar fi trebuit să o las să spune toate acele lucruri. Ar fi trebuit să o opresc. O să vorbesc cu…”, a spus Harry până ce l-a întrerupt Lucy.

Nu, Harry. Știu că ai intenții bune. Dar nu, nu o convinge să facă nimic. Gina are voie să simtă ceea ce simte pentru mine”, i-a spus Lucy lui Harry. „Fata și-a iubit mama, iar prin această ieșire a demonstrat cât de mult a iubit-o. Las-o în pace, dragă. Se va face bine”, i-a spus femeia cu o privire blândă.

În următoarele câteva săptămâni, Lucy a continuat să fie alături de copii, ca întotdeauna, nimic nu s-a schimbat. Nu a existat niciun semn de amărăciune sau de furie din partea ei, chiar și după tot ce-i spusese Gina; era chiar mai grijulie și mai devotată față de copii decât înainte. Se trezea mai repede ca de obicei ca să pregătească micul dejun, le aranja cu grijă pachetul pentru școală copiilor, totul pentru a menține o atmosferă pașnică în casă. Ba chiar îi ținuse morală unui copil din cartier care se luase de Gina.

În ciuda tuturor acestor lucruri, copila a fost în continuare nepoliticoasă cu Lucy. De fapt, au existat multe cazuri în care Gina își convingea frățiorul să o sfideze pe femeie, apoi se furișau împreună pentru a merge la mormântul mamei lor. Îngrijorarea femeii creștea pe zi ce trece și când încerca să îi ceară socoteală fetei, tot ce făcea Gina era să ridice din umeri. Ceea ce nu știau copiii era că mama lor vitregă avea propriul ei secret.

Un bărbat ignoră ultima dorință a bunicii muribunde și dispare fără urmă. A avut parte de o „surpriză" care l-a făcut să se căiască

Un secret bine ținut

Era trecut de ora prânzului într-o după-amiază de duminică, iar bătăile inimii lui Lucy s-au accelerat după ce a luat o decizie din impuls. I-a verificat pe Harry și pe copii, care dormeau buștean și s-a hotărât să își pună planul în funcțiune.

Acum e șansa mea”, s-a gândit Lucy, în timp ce își schimba hainele, și-a luat poșeta și s-a furișat încet afară din casă. Ceea ce nu știa ea era că, în timp ce Harry sforăia, Gina și Nate doar se prefăceau că dorm.

Drumul până la cimitir era plin de noroi, dar Nate și Gina au înfruntat pietricelele și pământul alunecos pentru a ajunge acolo. În tot acest timp, Gina nu a putut scăpa de întrebările care îi răsunau în minte.

Unde se furișa Lucy? Se întâlnește cu cineva? Trebuie să-i spun tatei după ce ajungem acasă”. Gina și Nate au făcut ultimii pași pe drumul pustiu înainte ca Nate să spună: „Uite, nu-i așa că e Lucy? Și vorbește cu... mama!”. Gina a încremenit. Nate avea dreptate. Lucy era îngenuncheată și plângea în fața pietrei funerare a mamei lor iubite.

„Harry mi-a furat inima, dar de copii m-am îndrăgostit!”

Maria, copiii tăi sunt incredibili. Nate este un adevărat copil minune. Fața lui și vocea lui dulce mă fac să zâmbesc. Acum se descurcă mult mai bine și la școală. Așa că nu-ți mai face griji în privința asta. Dar Gina…”, s-a oprit subit femeia.

Gina a fost surprinsă să își audă numele și s-a aplecat printre tufișuri să asculte mai atent. „Gina suferă foarte mult, Maria”, a continuat Lucy, „sper că știi cât de mult te iubește. Este supărată, iar Harry se îngrijorează constant din cauza asta. Eu încerc să nu pun presiune pe ea, căci îi cunosc durerea. Este singurul mod în care își poate exprima dragostea în acest moment. Știu că și tu ți-ai face griji pentru ea, dacă ai fi aici. Știu că te-ai gândit, de acolo de unde ești, că poate nu voi face față, sau poate nu sunt de încredere. ‘Ce știe ea despre copiii mei?’ Vreau să știi că nu am toate răspunsurile în acest moment. Dar ce știu sigur este că nu mă voi opri până ce copiii aceștia minunați nu se vor simți iubiți. Nu mă voi odihni până când nu se vor simți în siguranță, confortabil și capabili să fie fericiți fără să se simtă vinovați. Știi, Harry al tău mi-a furat inima, dar de copiii tăi m-am îndrăgostit! Eu voi fi alături de ei, întotdeauna. Îi voi iubi din toată inima mea, așa cum ai face-o și tu. Nu știu de ce am simțit nevoia să-ți spun asta astăzi, dar uite că am spus-o. Dacă nu e prea mult să-ți cer, trimite-mi un semn... și voi ști că lucrurile vor fi în regulă”, a mai spus aceasta. 

O șoferiță de autobuz a salvat trei fetițe aflate în sărăcie și pericol, după ce una dintre ele i-a făcut cu mâna de la geam

În acel moment, Gina și Nate au alergat la Lucy și au îmbrățișat-o strâns. „Îmi pare atât de rău!” a plâns Nate. „Și mie îmi pare rău. Te-am supărat mult fără să-mi dau seama cât de bună și de iubitoare erai cu adevărat. Îmi pare rău... mamă!”, a spus Gina plină de resentimente.

Niciodată nu știi ce se află în sufletul cuiva până nu comunici. Iubirea maternă a unei mame nu vine după ce ai dat naștere unui copil, ci vine din suflet, indiferent dacă acel copil este sau nu fiul tău biologic, căci, la urma urmei, mama e cea care te crește și te iubește, nu cea care te naște. Fii blând cu cei care îți arată dragoste fără să ceară nimic înapoi!

Surse foto: Unsplash, Freepik 

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Tatăl meu a murit în casa copilăriei mele și eu nu-mi mai pot vizita mama...
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (154)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.