O șoferiță de autobuz a salvat trei fetițe aflate în sărăcie și pericol, după ce una dintre ele i-a făcut cu mâna de la geam

O șoferiță de autobuz a salvat trei fetițe aflate în sărăcie și pericol, după ce una dintre ele i-a făcut cu mâna de la geam

Redactor Divahair.ro

Șoferița unui autobuz a salvat, fără să știe, trei fetițe de la un viitor trăit în sărăcie și lipsuri, după ce a văzut-o pe una dintre ele făcând cu mâna de la un geam spart al casei în care locuiau. Instinctul ei de a le ajuta le-a oferit ocazia de a trăi o viață mai bună, iar treizeci de ani mai târziu, fetele au rămas recunoscătoare pentru tot ajutorul pe care l-au primit atunci când erau copii. Urmărește incredibila poveste a celor trei fetițe scoase dintr-o viață extrem de grea de un om cu suflet bun.

Atunci când faci acte de bunătate față de alți oameni, nu știi niciodată cât de mult ar putea însemna pentru ei. Există o zicală celebră care spune: „Fii bun cu oricine. Nu știi niciodată prin ce trec oamenii”, și, de cele mai multe ori se dovedește a fi extrem de adevărat. Poate ție ți se pare un simplu gest de bunătate, dar pentru persoanele care chiar au nevoie de ajutor, poate însemna totul.

Un astfel de gest a schimbat pentru totdeauna viața a trei fetițe. Kathy Neves, o șoferiță de autobuz școlar, le-a ajutat fix în momentul în care au crezut că nu mai au vreo speranță. Simpatia pe care i-o purta uneia dintre fetițe, pasageră a autobuzului pe care Kathy îl conducea, a împins-o pe femeie să le ofere o mână de ajutor acesteia și celor două surori ale ei. Șoferița a făcut mai mult decât s-ar fi așteptat cineva și a ajuns să devină o a doua mamă în ochii copilelor.

De la simpatie la iubire maternă

Povestea a început când Kathy a aflat povestea fetiței pe care o simpatiza. Copila, pe nume Amanda Joseph și cele două surori ale ei locuiau împreună cu mama lor în perioada în care doar Amanda, fiind cea mai mare, frecventa grădinița. Mama lor suferea de abuz de substanțe, iar bietele copile trebuiau să se îngrijească singure de cele mai multe ori, mama acestora nefiind în stare să se ocupe de ele. Dar imaginați-vă, câtă grijă poate să aibă un copil de patru ani de alte două ființe mai plăpânde decât el.

Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special

Zâmbetul molipsitor al Amandei și bucuria din sufletul ei a cucerit-o pe Kathy, care știa că fetița nu o duce bine și este neîngrijită. Cu mult înainte să afle cu adevărat gravitatea situației în care se afla fetița, Kathy a decis să o ajute cum putea, devenindu-i o a doua mamă. Știa că fetița de patru ani era lăsată să se descurce pe cont propriu atunci când se pregătea pentru grădiniță, iar șoferița a știut în acele momente că trebuie să o ajute măcar în acest sens.

Ca atare, Kathy își stabilise un program în care a inclus-o și pe Amanda. Astfel că, înainte de plecarea spre grădiniță, Kathy o lua pe fetiță din fața casei, o ducea acasă la ea, o ajuta să se pieptene, de multe ori o ajuta să se spele, îi dădea micul dejun și o îmbrăca cu haine găsite în magazinele de vechituri.

Aceasta a fost rutina lor timp de câteva luni, până când inima femeii a fost sfâșiată de durere în ziua în care a văzut-o pe Amanda făcându-i cu mâna de la geamul spart al casei în care locuia. Acela a fost momentul în care Kathy a știut că trebuie să facă mult mai mult pentru copilă. Un simplu mic dejun și câteva haine vechi nu aveau să o ajute să treacă peste sărăcia în care trăia.

Ajutor divin din partea unui muritor

În momentul în care șoferița a văzut stadiul deplorabil în care locuia Amanda, a știut că trebuie să ia atitudine. Cum ar fi putut să lase un îngeraș să își petreacă restul vieții într-un mediu defect? Așa că a luat atitudine. Primii informați despre condiția fetei au fost oficialii școlii la care mergea aceasta. „Trebuie să anunțați oficialitățile sociale și protecția copilului”, a spus atunci femeia. La scurt timp copila a fost trimisă la un centru de plasament, împreună cu cele două surori ale sale: un nou-născut și un copil de un an.

Amanda împreună cu surorile ei când au fost adoptate

Cele trei copile, Amanda, în vârstă de patru ani jumătate, Krystal, care avea doar un anișor și sora lor Cassandra, în vârstă de câteva luni, au fost duse la un centru de plasament în care și-au petrecut șase ani, timp în care au fost preluate de diferite familii. Când Amanda împlinise 10 ani, mama ei biologică, care se îmbolnăvise iremediabil între timp, a fost de acord ca fiicele ei să fie date înspre adopție, singura cerință a acesteia fiind ca cele trei fetițe să rămână împreună.

Respectând dorința mamei muribunde, cele trei fete au fost adoptate de aceeași familie și au crescut într-un cămin plin de dragoste, într-un mediu sigur și îngrijit.

S-au reunit 30 de ani mai târziu

Decenii mai târziu, Amanda, în vârstă de 34 de ani, a decis să ia legătura cu Kathy, după ce a fost încurajată de prietenii ei de la biserică. Tânăra s-a pus pe treabă și a început să caute pe rețelele de socializare, cerând și ajutorul internauților pentru a găsi îngerul care a scos-o dintr-o viață mizerabilă atunci când nimeni nu ar fi făcut-o. La scurt timp, Amanda a primit un mesaj.

Tânăra și-a scris povestea pe Facebook într-o zi de miercuri, iar joi, la mai puțin de 24 de ore, Kathy a fot găsită. Nu mare i-a fost mirarea când a citit zeci de mesaje în care oamenii din comunitatea ei au început să o laude pe fosta șoferiță de autobuz. Kathy era cunoscută pentru felul său extraordinar de a fi, iar poveștile în care aceasta era protagonista „bunului samaritean” i-a umplut inima de bucurie Amandei.

Câteva zile după, Amanda, care acum era o femeie în toată firea, și Kathy, salvatoarea ei, s-au revăzut la o masă și au depănat amintiri.

Amanda Joseph: „Nu am suficiente cuvinte pentru a-i mulțumii lui Kathy

Amanda a profitat de ocazie pentru a-i mulțumi lui Kathy pentru tot ceea ce a făcut, mai ales că i-a schimbat viața într-un fel în care nimeni nu și-ar fi imaginat. Deși tânăra i-a spus că nu știe cum să îi mulțumească pentru ceea ce a făcut pentru ea, Kathy i-a spus că cel mai mare semn de mulțumire este să o vadă împlinită pe cea care era odată o copilă zâmbitoare și săracă.

Chiar dacă ea nu crede că ceea ce a făcut a fost extraordinar, a însemnat foarte mult pentru mine”, a împărtășit Amanda.

Amanda a ținut să îi mulțumească lui Kathy pentru familia sa adoptivă. „Fără ajutorul tău nu aș fi ajuns niciodată să am o familie așa de perfectă, iubitoare și dăruitoare”, a spus tânăra. „Mi-au oferit cea mai frumoasă viață, pe care nu mi-aș fi imaginat-o îaninte să ne găsească Kathy”, a mai spus Amanda.

Șoferița le-a mulțumit la rândul ei celor din familia adoptivă a Amandei. „Mai au un fiu biologic, iar experiență de asistenți maternali nu aveau. Cu toate acestea au fost de acord să adopte trei fetițe, trei surori minunate, cărora le-au oferit iubire cât cuprinde și înțelegere”, a declarat femeia.

Amanda și surorile ei împreună cu familia lor adoptivă

Cumpăra flori pentru mormântul fiului său când o străină i-a dat o veste neașteptată. A primit o binecuvântare care i-a schimbat viața

După ce au reluat legătura, cele două femei și-au propus să rămână unite și să se vadă cât mai des cu putință. Cândva au fost o parte importantă din viața celeilalte, iar acum că au reluat legătura, plănuiesc să profite la maximum de restul timpului petrecut împreună.

Există milioane de copii care tânjesc după dragoste și caută o cale de ieșire din situații dificile. O astfel de poveste ne amintește faptul că există totuși și finaluri fericite și în aceste cazuri. Asemenea Amandei, care trăia o viață de coșmar, zâmbește indiferent de situație. Mereu se va găsi un înger cu chip de om care să te ajute să te ridici, iar dacă tu o duci bine, fii tu îngerul trimis să-i ajute pe cei în nevoie!

Surse foto: Facebook - Amanda Lee 

Surse articol: AmoMama

Articolul urmator
Un băiețel vizitează zilnic mormântul mamei cu o foaie de hârtie în mână, după ce termină orele. „Așa mă simt mai aproape de ea!”
Un băiețel vizitează zilnic mormântul mamei cu o foaie de hârtie în mână, după ce termină orele. „Așa mă simt mai aproape de ea!”
Afla ce fel de soferita esti
Incepe quiz
Afla ce fel de soferita esti

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.