Găsește curajul de a pleca atunci când nu ți se dă niciun motiv să rămâi

Găsește curajul de a pleca atunci când nu ți se dă niciun motiv să rămâi

Redactor Divahair.ro

Când mă gândeam la viața mea și simțeam un gol imens în interior, mi-au venit în minte aceste cuvinte ale lui Paulo Coelho: „Dacă ai curajul să-ți spui la revedere, viața te va răsplăti cu un nou salut”.

M-am simțit atât de rău, atât de rănită încât nu mai speram că voi vedea lumina de la capătul tunelului. Am încercat să-mi dau seama de ce sunt încă agățată de iubirea care mă face nefericită. Îmi doream cu disperare ca persoana iubită să se schimbe, astfel încât soarele să răsară din nou și norii să se împrăștie...

Adevărul era că mă temeam să îl las să plece. Eram îngrozită la gândul că nu voi mai întâlni niciodată pe cineva ca el. M-am înșelat când crezut că suntem legați de o iubire profundă și puternică, dar nu a fost așa...

Femeie de afaceri care plânge, în timp ce ține în brațe o valiză.

A fost o iubire otrăvitoare care mi-a distrus sufletul. Știam că mă trăgea din ce în ce mai adânc, așa că singura cale de scăpare era să fug cât mai repede posibil. Eram foarte conștientă că ar fi foarte dureros să plec. La urma urmei, am investit atât de mult în această iubire - energie, timp, forțe. Pur și simplu nu puteam renunța după toate astea pentru că nu sunt genul care să renunțe fără luptă. Așa mi s-a părut normal. Apoi…

Am realizat că nu mai puteam sta cu el și am decis să îmi înfrunt fricile care mi-au paralizat voința. Am luat decizia de a trăi fără el și s-a dovedit a nu fi atât de înfricoșător pe cum credeam. De fapt, nu este deloc înfricoșător. Acum sunt singură și, să fiu sinceră, nu m-am simțit niciodată atât de calmă în suflet. Am găsit pacea și armonia în interiorul meu.

Dacă simți că nu ai de ce să stai într-o relație, pleacă. Să stai cu o persoană de care nu te leagă nimic este mult mai dureros decât să pleci. Nu te tortura. Nimeni nu merită lacrimile tale.

Găsește curajul atât de necesar în astfel de perioade ale vieții. Știu cum te simți, înțeleg cât de mult te doare, dar pleacă! Mergi înainte în viață și nu te uita înapoi. Ai încredere în intuiția ta. La urma urmei, ea ți-a spus că trebuie să iei această decizie cu mult timp în urmă, nu-i așa?

Găsește-ți curajul de a lua viața de la capăt, fixează-ți noi obiective, inventează noi vise. Fă ceea ce îți aduce bucurie și fericire. Nu îți fie teamă - mergi înainte cu îndrăzneală!

Trebuie să ieși din aceste relații toxice pentru a te regăsi pe tine însăți. Și crede-mă, merită până la urmă. Când scapi de tot ce este toxic în viața ta, îți vei găsi din nou integritatea.

Nu-ti fie frică și nu te uita înapoi. Fericirea este înainte, întotdeauna înainte!

Citește și: Cum să îți dai seama cât de importantă (sau nu) ești pentru bărbatul tău

Surse articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.