Greșesc pentru că refuz să-mi duc fiica la nunta fostului soț cu femeia cu care m-a înșelat?

Greșesc pentru că refuz să-mi duc fiica la nunta fostului soț cu femeia cu care m-a înșelat?

Redactor Divahair.ro

Multe relații se termină după zeci de ani, din varii motive, iar de cele mai multe ori, copiii ajung să sufere mai tare decât părinții. Aceștia se trezesc prinși la mijloc într-un război al orgoliilor și se văd nevoiți să se poziționeze de partea mamei sau a tatălui, chiar dacă nu înțeleg pe deplin ce li se întâmplă.

Este normal ca un copil să vrea să petreacă timp cu ambii părinți și să caute atenția amândurora. Firesc este ca adulții să găsească o cale prin care să nu îi dea micuțului de înțeles că este o minge de ping-pong cu care se jonglează. Din păcate, nu toți reușesc și ajung să se certe din cauza unor situații banale de genul: Cine ia copilul de la școala? Cine îl duce la meditații? Cine îi cumpără tot ce are nevoie?

Joceline, o adolescentă de 14 ani, s-a simțit îngrozitor când părinții ei nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la ziua nunții tatălui ei cu o altă femeie. Mama nu voia să participe la acel eveniment, nici măcar să se apropie de locația lui așa că a refuzat să o ducă și să o ia pe fiica ei de la petrecere. În același timp, nici tatăl nu a găsit o soluție convenabilă, fiindcă și el avea alte lucruri de făcut, ținând cont că se pregătea să pășească în fața altarului. Vrei să știi cum s-a ajuns într-o asemenea situație? Atunci va trebui să afli toate detaliile poveștii.

O femeie a postat pe Reddit experiența nefericită prin care a trecut, așteptând sfaturi și sugestii de la străini. Era, pur și simplu, disperată și avea inima sfâșiată în două. Nu știa ce decizie să ia și dacă ar fi cazul să se sacrifice pentru fericirea fiicei sale.

Și-a scris povestea sub anonimat și a oferit toate datele problemei, astfel încât să se asigure că toți cititorii vor înțelege ușor despre ce este vorba.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, a explicat că ea și fostul ei soț, în vârstă de 45 de ani, au fost împreună timp de două decenii și din iubirea lor s-a născut Joceline, care are acum 14 ani. Divorțul a avut loc pe vremea când fiica lor avea 9 ani, iar căsnicia s-a destrămat din cauza infidelității soțului.

„Am divorțat în urmă cu 5 ani din cauza infidelității sale. Am fost devastată. El a fost dragostea vieții mele și a trădat toată încrederea și loialitatea pe care le construisem. Mai rău este că a ajuns să aibă o relație cu femeia cu care m-a înșelat. S-au logodit un an mai târziu și urmează să se căsătorească peste două săptămâni. Sincer, încă am inima frântă din cauza divorțului. Este dureros pentru mine că am fost împreună timp de 20 de ani, iar el a putut să se îndrăgostească de altcineva, ca și cum eu nu aș fi fost nimic. Cu toate acestea, Joceline avea doar 9 ani când am divorțat, iar el este un tată grozav, așa că nu aș vrea niciodată să intervin între legătura lor.”, a mărturisit.

Citește și: Scrisoare dedicată EI, femeii pentru care soțul meu m-a părăsit fără remușcare

Adolescenta nu știe care a fost motivul separării părinților și, între timp, s-a atașat de femeia care a fost în trecut amanta tatălui său. Acest lucru o deranjează pe autoarea postării, dar nu vrea încă să îi spună adevărul fiicei sale, ca să nu îi schimbe părerea despre părintele ei.

„Joceline o iubește pe logodnica lui, deoarece este foarte drăguță cu ea, dar nu știe motivul pentru care eu și tatăl ei am divorțat. Vreau să-i spun când va fi puțin mai mare, iar el nu vrea să-i spună deloc. Oricum, am ajuns la un compromis cu el că Joceline poate veni la nuntă, dar că va trebui să asigure transportul la și de la nuntă, pentru că eu nu vreau să iau parte la asta. Nu vreau să-mi las fiica la nunta lui, nu vreau să văd toate decorațiunile și invitații fericiți. Nu aș suporta și cred că este prea mult pentru mine. Nu i-am spus toate astea, evident, dar a fost de acord.”, a continuat aceasta să ofere detalii.

Miri care dau drumul baloanelor în aer alături de invitații lor.

Totul părea că este sub control și că foștii parteneri s-au pus de acord cu privire la participarea fiicei lor la căsătoria tatălui cu acea femeie. Într-o zi, datele problemei s-au schimbat, căci bărbatul a sunat-o pe mama fetei, cerându-i o favoare. Cum au degenerat lucrurile de la acel apel telefonic:

„Azi m-a sunat și m-a întrebat dacă poate să-mi ceară o mare favoare. Se pare că viitorii lui socri vin cu avionul în dimineața nunții și el trebuie să meargă să îi ia. Asta înseamnă că nu mai are cum să o ia pe fiica mea și a decis să mă întrebe dacă aș putea să o iau eu. I-am spus că nu și i-am propus să o ia tot el, dar cu o zi înainte, când iese de la școală. Mi-a spus că nu vrea să facă drumul de două ori și că probabil nu va avea timp, mai ales că trebuie să se pregătească pentru cina la care trebuia să pună la punct ultimele detalii.

Nu am vrut să cedez, așa că am întrebat de ce nu poate mireasa să-și ia părinții. Se pare că ea va fi la coafor și nu va putea să se ocupe de așa ceva. Am râs și i-am spus că în niciun caz nu o voi aduce și nu o voi lua pe fiica noastră de la petrecere. Va trebui să se descurce singur dacă o vrea alături.”, a continuat să povestească.

Discuția aprinsă dintre cei doi a provocat lacrimi amare în ochii lui Joceline, care s-a supărat foarte tare pe mama sa. Nici membrii fostei sale familii nu au rămas fără reacție, iar conflictul a devenit și mai mare.

„Fiica mea a fugit jos plângând, spunându-mi că sunt groaznică și acuzându-mă că nu vreau ca ea să petreacă timp cu tatăl ei. I-am explicat că nu este cazul și a cerut să știe de ce nu o pot lua, dar nu am avut cum să-i dau un răspuns. Apoi a fugit sus plângând și mai tare. Acum primesc mesaje de la familia lui și toți mă jignesc, scriindu-mi că sunt „fără inimă”, „rece” și „scorpie”. Ei cred că am încercat să-i „stric ziua lui specială din cauza unei relații care s-a terminat cu mult timp în urmă”. Familia mea îmi înțelege punctul de vedere, dar mă simt groaznic că mi-am supărat fiica. Nu știu ce să fac. Ar trebui să renunț la orgoliu și să o duc pe fetiță la petrecere?”, a încheiat ea povestea.

Mamă care își consolează fiica supărată.

Așa cum era normal, întrebarea ei nu a rămas fără răspunsuri. Cei mai mulți dintre utilizatorii Reddit au fost de acord cu decizia pe care a luat-o femeia și au empatizat cu ea. Iată ce au scris ei că ar fi făcut dacă ar fi fost în locul ei și cum au încurajat-o:

  • „Cred că ar fi timpul să-i spui mai multe fiicei tale despre ceea ce s-a întâmplat între tine și tatăl ei”.
  • „I-aș spune că, deși o iubesc și îmi place că are o relație bună cu tatăl ei și cu viitoarea ei mamă vitregă, nu pot suporta să văd nunta lor când îmi aduc aminte că au început să se întâlnească în timp ce noi încă eram căsătoriți.”
  • „Oamenii pe care trebuie să îi ia pot merge cu un taxi. Prima lui responsabilitate ar trebui să fie față de fiica lui, dacă într-adevăr o vrea acolo.”
  • „E destul de mare și trebuie să știe adevărul. Nu îi vorbiți negativ, oricât de greu ar fi. Încercați să îi povestiți doar faptele. Spune-i că nu ai nicio problemă cu prezența ei acolo, dar că totuși te doare și nu vrei să te apropii de eveniment. Nu lăsați ca acest lucru să vă transforme în oaia neagră în mintea ei.”
  • „Sunt total de acord. Eram cam de vârsta asta când mama mi-a spus adevărul despre motivul pentru care ea și tatăl meu au divorțat (același lucru, infidelitate din partea lui). Eram destul de mare pentru a înțelege și procesa... și chiar m-a ajutat să clarific unele lucruri.”

Tu ce sfat i-ai oferi acestei mame care încă simte durerea despărțirii de tatăl copilului ei? Ți se pare că este îndreptățită să ia decizia pe care a luat-o?

Citește și: Scrisoare pentru fosta mea soție: obișnuiam să cred că ești cel mai bun și frumos lucru de pe Pământ

Surse foto: iStock, Unsplash

Surse articol: YourtangoRedditSheknows

Articolul urmator
Îți va fi dor de femeia care s-a luptat din răsputeri să te păstreze
Îți va fi dor de femeia care s-a luptat din răsputeri să te păstreze
Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.