Mi-am surprins părinții insultându-mi îngrozitor copiii și i-am dat afară din casă, fără să stau pe gânduri

Redactor Divahair.ro

Probabil ai auzit de multe cazuri în care părinții și-au dat copiii afară din casă, dar ai auzit vreodată că un copil și-a izgonit părinții? Pare o situație de necrezut, dar ea este reală și la acest gest a recurs un bărbat care a fost nevoit să le ceară părinților să plece din casă după ce aceștia i-au insultat copiii.

Persoana anonimă cu numele de utilizator AITA_kick_father_co a povestit pe Reddit o întâmplare incredibilă pe care a trăit-o pe propria piele. Oare a procedat corect? Să aflăm!

Adult care țipă la părinții lui în timpul unui conflict în familie.

Cei mai mulți dintre copiii din SUA sunt încurajați să plece de acasă după vârsta majoratului și să ducă o viață independentă. Nu numai că îi ajută să devină încrezători în propriile forțe, dar învață astfel și cum să fie responsabili departe de familie. Cu toate acestea, există și cazuri în care tinerii continuă să locuiască în casa părintească și după căsătorie.

Dacă analizăm situația oamenilor în vârstă din SUA, vom observa că mulți dintre ei locuiesc singuri sau cu soții lor. Doar un sfert dintre cei de peste 60 de ani locuiesc împreună cu alți membri ai familiei (copii, nepoți).

Când generațiile diferite se văd nevoite să trăiască sub același acoperiș, apar conflicte și neînțelegeri din cauza diferențelor de opinie.

Un bărbat care accesează în mod regulat platforma Reddit s-a trezit într-o situație similară și a vrut să își spună durerea în mod public, după ce a trebuit să își dea părinții afară din casă din cauza comportamentului lor inacceptabil.

Un tată de 41 de ani a dezvăluit că părinții i-au cerut să se mute împreună și a acceptat, cu toate că el locuia deja cu fiica sa, Maria, și cu fiul,  Marcus. La început totul a fost frumos, dar, după o vreme, părinții bărbatului au început să îi critice pe copii. Acesta a mărturisit că bătrânii se luau de comportamentul adolescenților, acuzând-o pe fata de 15 ani că nu se purta ca o domnișoară și pe băiatul de 16 ani că nu era un adevărat bărbat. A mai menționat că Maria are endometrioză și uneori suferă de dureri groaznice, iar fratele ei îi ține loc de mamă atunci când se simte rău din cauza acestei boli.

Într-o zi, utilizatorul Reddit nu a ajuns acasă la timp și i-a lăsat pe adolescenți în grija mamei și tatălui său. Când a ajuns în fața ușii, a observat că Maria și Marcus erau supărați, așa că i-a întrebat ce s-a întâmplat. Copiii au reprodus vorbele agresive și lipsite de empatie pe care le-au auzit din partea bunicilor.

„I-au spus Mariei să strângă din dinți și să îndure în timp ce are acele dureri, iar lui Marcus i-au zis că va ajunge un adult inutil dacă va continua să fie la fel de papă-lapte”, a scris pe Reddit tatăl acestora.

Bărbatul a luat foc la auzirea acestor cuvinte dure și și-a confruntat imediat părinții, spunându-le să plece din casa lui. La început, aceștia s-au opus, dar până la urmă i-au acceptat decizia și au plecat. Când au ajuns acasă, au început să îi lase fiului mesaje vocale pe telefon, încercând să-l facă se se simtă vinovat pentru gestul lui.

Utilizatorul AITA_kick_father_co i-a întrebat pe ceilalți oameni care accesează site-ul dacă a făcut ceea ce trebuia. Aproape toți comentatorii au fost de acord cu decizia lui și i-au spus că trebuie să își susțină copii, având în vedere că starea lor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru el. Alte persoane au compătimit-o pe adolescenta care suferă de endometrioză și au spus că înțeleg perfect prin ce trece aceasta.

„Plănuiesc să îmi dau părinții afară”

Un alt bărbat și-a expus experiența similară. Locuia cu părinții lui de peste 60 de ani și nu prea se înțeleg din cauza profesiei pe care o are. El este mulțumit că reușește să întrețină întreaga familie cu salariul, să plătească și pentru educația fraților. În ciuda acestui fapt, dar cei doi oameni în vârstă îl critică mereu.

Sătul de comportamentul nepoliticos al părinților, bărbatul a decis că îi va da afară din casă când frații lui vor începe facultatea. Nu îi va mai sprijini financiar, deoarece nu îl apreciază niciodată pentru ceea ce face pentru ei. De asemenea, a mai menționat că părinții lui s-ar putea descurca singuri fiindcă au un fond de pensii, dar vor avea nevoie de timp în care să-și caute un alt loc de trăit. Anonimul a întrebat alți utilizatori dacă a făcut ceea ce trebuie, iar comentariul cel mai apreciat de ceilalți a fost următorul:

„De ce toată lumea trăiește de pe urma ta? Sigur că ar trebui să îți dai părinții afară.” - acest răspuns a strâns aproape 2000 de aprecieri.

O altă persoană i-a sugerat să le spună părinților săi că renunță la serviciu pentru că nu este bun, așa cum consideră ei. Ba mai mult, i s-a zis că ar trebui să-i avertizeze că nu îi va mai sprijini din cauza unei micșorări semnificative de salariu. Reacția lor în această situație trebuia văzută, pentru că în mod sigur i-ar fi cerut fiului să nu renunțe la slujbă.

Ce ai de făcut dacă vrei să locuiești cu părinții tăi în vârstă sau dacă nu ai altă variantă

Stabiliți câteva reguli ale casei pentru a evita certurile și neînțelegerile. Ar trebui să existe un ghid de conduită internă pentru absolut orice, inclusiv pentru gătit, primirea oaspeților și rezolvarea problemele financiare. Părinții mai în vârstă simt adesea că independența lor este compromisă atunci când locuiesc în aceeași casă cu fiii lor adulți. Așadar, copiii trebuie să-și facă părinții să se simtă în largul lor pentru a evita discuții în contradictoriu.

Studiile arată că peste 77% dintre copii sunt de acord că oamenii care le-au dat viață devin tot mai încăpățânați odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, este adevărat că, pe măsură ce îmbătrânesc, părinții devin sensibili la critici, iar atunci când familia încearcă să le explice ceva sau să-i corecteze, privesc asta ca pe ceva negativ.

Bătrânilor nu le plac adulții care au dorința de a deține controlul, nu le place să li se spună ce să facă sau cum să facă și nu le place nici să-i vadă pe copiii lor devenind supraprotectivi. Copiii adulți ar trebui să știe unde să tragă limita atunci când vine vorba de îngrijire și control.

Tu crezi că au greșit cei doi bărbați care au hotărât să îi dea afară din casă pe oamenii care le-au dat viață și i-au crescut? Tu cum ai fi procedat dacă te aflai într-o asemenea situație?

Citește și: Un bărbat bogat se întoarce acasă de la restaurant cu soția și le dă afară pe ea și pe fiică

Surse articol: Amo MamaRedditReddit

Surse foto: iStock

Articolul urmator Și-au dat nepoata adolescentă gravidă afară din casă, câțiva ani mai târziu imploră ajutorul ei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.