Nu meriți pe cineva care te părăsește și apoi se întoarce, ci pe cineva care ar fi putut să plece dar nu o face

Nu meriți pe cineva care te părăsește și apoi se întoarce, ci pe cineva care ar fi putut să plece dar nu o face

Redactor Divahair.ro

Ai avut și tu „norocul” de a rămâne în urmă când o persoană din viața ta a ales să plece fără motive concrete și fără să îți ofere explicații? Te înțeleg perfect...

Eu obișnuiam să mă gândesc mereu la oamenii care au decis să iasă din viața mea. Așteptam să vină ziua în care veneau înapoi și realizau că au greșit sau că viața lor nu este la fel de bună fără mine. Dar apoi mi-am dat seama că, în loc să-mi duc zilele privind în urmă după o persoană care mi-a făcut asta, nu mai bine îmi îndrept gândurile, energia, sentimentele către o persoană care nu... pleacă niciodată?

Un astfel de om îți trebuie și ție, mai ales dacă ai suferit înainte și te-ai agățat de speranța falsă că, într-o zi, totul se va schimba.  În bine.

Miri fericiți surprinși într-un moment în care bărbatul își strânge partenera în brațe.

Sursa foto: Unsplash

Ai nevoie de cineva care nu va pleca în momentul în care te lovești de obstacole, cineva care nu va pleca atunci când ploaia va începe să cadă peste tine, cineva care nu va pleca niciodată, indiferent cât de mulți alți oameni încearcă să îi atragă atenția, cineva care alege să rămână în fiecare zi. Până la sfârșitul vieții...

Și parcursul nu este întotdeauna ușor, de multe ori întâmpini probleme grave și nu oricine are puterea de a rezista lângă tine și de a suporta tot ce ți se întâmplă.

Meriți pe cineva care să nu te părăsească niciodată, nici măcar atunci când îi spui despre lucrurile pe care le-ai făcut și de care ți-e rușine și despre lucrurile care ți s-au întâmplat și pe care ai promis că nu le vei dezvălui nimănui. Când îi spui despre trăsăturile care nu-ți plac la tine și despre detaliile pe care le urăști la trecutul tău, pe care ai vrea să le ștergi din memorie sau de pe fața pământului. Meriți pe cineva care să nu te părăsească niciodată, indiferent cât de întunecat ar fi totul în jurul tău.

Meriți pe cineva care să nu plece dacă îi spui cât de mult îl iubești, cât de mult îți dorești să îl faci fericit și cum te face să simți fiori pe care nimeni altcineva nu ți i-a oferit înainte. Să nu plece de lângă tine când îi spui că în ochii tăi este un om special și că vrei cu adevărat să-ți petreci restul zilelor uitându-te în ochii lui și dormind lângă el.

Într-o relație sănătoasă, ambii parteneri pot să se dezbrace de secrete, să fie deschiși, să își spună direct tot ce îi deranjează și să se simtă în siguranță unul în preajma celuilalt.

Meriți pe cineva care să rămână, indiferent de modul în care îți arăți dragostea, fie el pasional sau nu, indiferent de gradul de curaj pe care îl ai când vine vorba să îți exprimi emoțiile. Meriți pe cineva care nu se teme de felul în care îl iubești, de felul în care te comporți în preajma sa.

Meriți pe cineva care nu te va părăsi niciodată, chiar dacă va găsit un loc de muncă mai bun, va câștiga mai mulți bani sau își va cumpăra o mașină mai luxoasă. Cineva care nu pleacă niciodată atunci când se află în cea mai bună formă, când poate avea pe oricine dorește, dar care te alege tot pe tine. Omului tău nu îi va păsa de altceva în afară de tine, nu va dori să exploreze viața alături de altcineva, nu se va uita la celelalte „opțiuni” pe care le are, fiindcă nu va avea nevoie de ele pentru a-și da seama de valoarea ta. Va ști ce are alături, va simți că ești o persoană unică. Meriți pe cineva care poate să te facă să crezi din nou în iubire, să îți arate că există și oameni care pot rămâne.

Trebuie să înveți că viața este și altfel decât ai cunoscut-o până acum, că nu o să fie rău la infinit, că într-o zi îți vei lua zborul spre un trai mai bun, lângă un partener pe măsură.

Meriți pe cineva care nu pleacă nici dacă lucrurile nu sunt atât de interesante, nici dacă viața devine copleșitoare pentru tine, nici dacă te încearcă o stare permanentă de oboseală sau confuzie, nici dacă te îndoiești mereu de tine și de capacitățile tale. Meriți pe cineva care să-ți amintească de momentele în care ai reușit să mergi mai departe, pe cineva care să-ți amintească de puterea ta, care să-ți spună ce lucruri mărețe ai făcut în viață și care să-ți aducă aminte de faptul că vrea să fie cu tine, chiar dacă te poți descurca pe cont propriu. Omul de care ai nevoie nu va dori să te lase să lupți doar tu în bătăliile pe care le ai de dus, ci va trece print toate alături de tine.

Toți avem în minte o persoană pe care am dori-o înapoi, pe care o așteptăm să se întoarcă, dar ceea ce ar trebui să vrem cu adevărat este un suflet care să nu plece niciodată. Cineva care a mai plecat înainte ar putea pleca din nou. Însă, cineva care ar fi putut pleca dar a decis să rămână este genul de persoană de care ai nevoie în viața ta – meriți o astfel de prezență alături de tine.

De ce este îngroșat verbul „a merita” în toate paragrafele? Ca să deschizi ochii, să înțelegi valoarea pe care o ai și să conștientizezi că nu ai motive să te complaci într-o legătură în care ființa de lângă tine nu te apreciază. 

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog, redactat de Rania Naim (poetă și autoare a cărții „All The Words I Should Have Said”).

Citește și: Găsește curajul de a pleca atunci când nu ți se dă niciun motiv să rămâi

Sursă inspirație articol: Thoughtcatalog

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
Nu meriți pe cineva care tot pleacă și se întoarce. Meriți pe cineva care poate rămâne
Nu meriți pe cineva care tot pleacă și se întoarce. Meriți pe cineva care poate rămâne
Ce fel de iubire meriți?
Incepe quiz
Ce fel de iubire meriți?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.