Nu, nu sunt eu femeia cu care te vei însura, să știi

Nu, nu sunt eu femeia cu care te vei însura, să știi

Redactor Divahair.ro

Dragostea infinită este o temă des întâlnită în cărți, filme, poezii și melodii. Totuși, în viața de zi cu zi nu trăim acea iubire de basm întotdeauna. Până să o întâlnim, avem de cunoscut mai multe persoane care ne ajută să ne dezvoltăm. În urma acestor experiențe variate, realizăm că suntem, în sfârșit, pregătiți pentru a ne contopi cu sufletul pereche.

Unii oameni nu știu cum să reacționeze când realizează că nu există potrivire între ei și cealaltă jumătate din relație. O femeie care a trecut deja prin această situație și a realizat că nu este nicio problemă să nu rămâi pentru totdeauna cu același partener a decis că trebuie să își împărtășească experiența cu alte persoane.

Femeie cu o mimică serioasă în timp ce stă lipită de partenerul ei cu spatele plin de tatuaje.

Iată ce părere are ea despre iubirile pasagere:

Când știi că nu tu ești femeia care îi va deveni soție, s-ar putea să nu fie din cauză că v-ați certat sau că v-ați despărțit și nu vă veți mai vedea niciodată. Nu este musai să realizezi acest lucru în timp ce faceți planuri de căsătorie, nici după logodnă, când alegeți culorile aranjamentelor, florile și invitațiile.

Este cel mai probabil să se întâmple în momentele liniștite ale dimineții, când te uiți la persoana care stă cu tine la cină, când stai trează în pat noaptea și îți dai seama că nu te gândești la un viitor în doi și că, într-o zi, totul între voi se va termina. E o voce foarte blândă, chiar stinsă, care îți șoptește: „nu este el alesul”, indiferent ce înseamnă „alesul” pentru tine. Sunt puține femei care ascultă această voce interioară (intuiția) și ajung să își distrugă viața pentru că se încăpățânează să rămână cu partenerul acela.

Este adevărat că această conștientizare va fi dulce-amăruie și tristă, ca o sentință finală care se așază pe umerii tăi. Chiar este normal să te sperie gândurile tale uneori, mai ales când îți dai seama că tot ceea ce ai se va sfârși într-o zi.

Cel mai dureros va fi când alte cupluri din anturajul vostru vor face următorii pași ai relației, iar voi veți sta pe loc sau vă veți lua rămas bun. Indiferent dacă ați plănuit sau nu să vă căsătoriți vreodată, dacă a însemnat sau nu mare lucru pentru voi, trebuie să înțelegeți că veșnicia nu este promisă nimănui. Vei înțelege asta atunci când îți vei da seama că nu ești potrivită pentru el, iar el nu e potrivit pentru tine. Că nu veți sfârși împreună. Că timpul vostru este limitat.

Să știi că momentul în care te convingi că nu veți fi împreună o viață nu coincide întotdeauna și cu sfârșitul relației. Poate mai rămâi acolo o perioadă și trăiți clipa, mai ales dacă aveți multe în comun.
Dragostea vine și pleacă, iar oamenii pe care îi iubim intră și ies din viețile noastre. Motivele lor de a rămâne sau de a pleca nu înseamnă că ne-au iubit mai puțin sau că ceea ce simt ei este mai puțin bun sau real. Este sincer și adevărat, așa că merită să trăiești din plin până când totul se destramă.

Să iubim pe cineva și acea persoană să ne iubească înapoi - este prețios și rar. Ar fi un act de lașitate să pui capăt mai devreme doar pentru că ți-e teamă de sfârșit.

Ne dorim să găsim persoana potrivită, căutăm veșnicia, viitorul și orizontul nu atât de îndepărtat, dar uneori uităm de momentul prezent. Nu conștientizăm că persoana care suntem în acest moment are nevoie de iubire, fie că este vorba de o iubire pentru totdeauna, fie de o iubire care reușește să aibă grijă de noi aici și acum.

Toate sunt diferite și chiar unice. Dragostea ta din gimnaziu, iubitul din liceu, aventura din facultate, primul bărbat care a locuit cu tine, prima relație de lungă durată, o relație la distanță, o legătură pentru totdeauna – acestea nu seamănă deloc între ele. Totuși, fiecare își are scopul său, este specială într-o oarecare măsură. În esență, ele sunt ce aveai nevoie la momentul potrivit.

Și astfel, când îți dai seama că persoana din cuplu nu este cea căreia îi vei jura eternitate în fața altarului, vei căuta metode să îi spui, dar fără să o dezamăgești. De asemenea, te vei gândi să nu îi irosești timpul. Dar cum ar putea iubirea să fie o pierdere de timp? Cum e posibil ca dorința de a-l vedea fericit pe celălalt să fie altfel decât productivă?

„Nu sunt cea potrivită pentru tine.” - vei șopti în acele momente de liniște, când el doarme.
„Sunt prea gălăgioasă, prea autoritară, suntem în dezacord cu privire la politică, nu o suport pe mama ta și tu urăști avocado.” – mintea ta ar putea găsi o grămadă de motive, nu? Și apoi te întrebi ce mai cauți acolo, în același pat cu el.

Așa este, ți-ai dat seama că totul se va sfârși, dar uneori merită să continui. Câteodată trebuie doar să vezi. Uneori merită să citești povestea oricum, indiferent de spoilere. Pentru că până și tragediile au momentele lor fericite, glumele lor, ușurarea lor comică și amintirile care merită să fie păstrate. Pentru că a ignora o iubire care nu durează pentru totdeauna înseamnă a ignora o iubire care încă ar putea fi puternică și care îți poate schimba viața.

Parteneri care stau îmbrățișați pe iarbă.

Nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul până nu ajungi acolo. S-ar putea să te înșeli și să fie o senzație de moment. Poate peste o perioadă, vei realiza că, de fapt, vrei să te căsătorești cu el și că este marea ta iubire. Dacă iubești acea persoană aici și acum, indiferent de ceea ce îți rezervă viitorul, ar trebui să faci în continuare același lucru – să rămâi lângă ea.

Cum ți se pare sfatul acestei doamne care alege mereu să trăiască doar clipa?

Gândește-te cât de rău ar fi să te desparți de partener pentru că simți că nu aveți un viitor comun, iar apoi să îți dai seama că nu poți trăi fără el. Ar fi dureros și poate nu ți-ai ierta niciodată decizia.

În cazul în care deosebirile dintre voi indică o separare pe viitor, nu ar trebui să iei o decizie radicală acum. Așteaptă până când acele diferențe își vor spune cuvântul. E mai bine așa. Trăiește iubirea din prezent, căci nu știi când vei mai întâlni pe cineva special.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog.

Iată cum să-i spui cuiva cu care te întâlnești că nu vrei să fie ceva oficial între voi

Surse foto: PixabayPixabay

Surse articol: ThoughtcatalogPsiloveyou

Articolul urmator
A fost mereu respinsă pentru aspectul ei neobișnuit. Femeia și-a găsit, în sfârșit, liniștea alături de un bărbat care o consideră superbă
A fost mereu respinsă pentru aspectul ei neobișnuit. Femeia și-a găsit, în sfârșit, liniștea alături de un bărbat care o consideră superbă
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.