O asistentă a adoptat o fetiță bolnavă care a fost abandonată în spital și o copleșește, constant, cu dragostea-i maternă

O asistentă a adoptat o fetiță bolnavă care a fost abandonată în spital și o copleșește, constant, cu dragostea-i maternă

Redactor Divahair.ro

Fiecare copil în parte are nevoie de părinții săi pentru a putea crește frumos și armonios cu dragostea și grija lor, iar fiecare părinte are nevoie de puiul său pentru a învăța ce înseamnă dragostea necondiționată și fericirea pură. O femeie care nu ar mai fi sperat vreodată că va experimenta sentimentul de a fi mamă adoptă o fetiță abandonată, bolnavă și înțelege de ce soarta nu i-a permis să aibă propriul ei copil.

Liz Smith, o asistentă de 40 de ani, și-a dorit dintotdeauna să aibă un copil, însă nu a reușit niciodată să devină mămică din cauza problemelor de sănătate pe care le avea. A încercat numeroase metode de a rămâne însărcinată, inclusiv fertilizare in vitro, însă, din păcate, nimic nu a avut rezultat. Aceasta situație i-a creat un gol mare în inimă și i-a adus suferință în viață, însă avea să cunoască și fericirea curând, atunci când soarta a adus-o față în față cu o fetiță abandonată și bolnavă.

Micuța Gisele nu a avut parte de iubire maternă în primele sale luni de viață. A venit pe lume prematur, la doar 29 de săptămâni, cântărind foarte puțin și cu un diagnostic sever. Mama sa biologică a avut obiceiuri deloc bune pe parcursul sarcinii sale, fiind dependentă de substanțe interizse, iar asta a afectat în totalitate starea de sănătate a fetiței. Femeia nu și-a dorit să rămână alături de puiul ei după naștere, așa că l-a abandonat în spital. Ulterior fetița a ajuns la Franciscan Children's Hospital, pentru că avea nevoie de îngrijire specializată. Liz Smith lucra ca director senior de asistență medicală în cadrul aceleiași clinici.

Imagine cu Liz Smith și Gisele la plajă

Gisele se afla deja de cinci luni în spital atunci când Liz Smith a văzut-o pentru prima dată, în timp ce se plimba cu o asistentă în salon. A fost, într-adevăr, dragoste la prima vedere, iar femeia a putut simți o conexiune instantă cu fetița care avea atât de mare nevoie de dragostea sa copleșitoare.

"Cine este acest înger frumos?", a întrebat-o Liz pe asistentă.

"Numele ei este Gisele", a răspuns ea.

Apoi, a aflat că micuța era bolnavă, plămânii ei aveau nevoie de o îngrijire aparte și, în plus de asta, era hrănită printr-un tub special. În toate lunile în care a locuit în spital, ea nu a primit nici măcar o vizită.

Imagine cu Liz Smith și Gisele la plajă, pe nisip

Înainte de a o vedea pe Gisele, Liz nu s-a gândit niciodată la adopție, însă întâlnirea lor neașteptată a făcut-o să ia în considerare acest lucru imediat. Până să o poată duce acasă, femeia a vizitat-o zi de zi pe micuță și i-a fost constant aproape, mai ales pentru că avea numeroase probleme de sănătate. Totuși, cu multă grijă și dragoste, fetița a izvândit.

"Mergeam să o văd în fiecare zi. Era ca o recompensă pentru mine după o zi lungă de muncă", a povestit ea.

"Îmi amintesc anumite nopți, una în special, când era conectată la un tub pentru alimentație, iar eu treceam pe lângă oglindă și mi-a trecut prin cap gândul că o voi pierde. Trebuia să iau în calcul și acest lucru, chiar dacă îmi făcea rău, pentru că asta era realitatea.", a mai spus femeia despre momentele dureroase prin care a trecut cu fetița.

Inițial, după ce a înfiat-o pe Gisele, mămica adoptivă a vrut să o reunească pe aceasta cu părinții săi. La început, cuplul a venit să-și vadă fetița de câteva ori, însă vizitele lor au devenit tot mai rare cu timpul, până când au încetat complet.

Imagine cu Gisele în timp ce se joacă cu o păpușă

Procesul de adopție a fost unul cu adevărat dificil și din punct de vedere psihologic. Părinții biologici nu au revendicat drepturile asupra copilului lor și nu existau alte rude biologice apte să aibă grijă de ea. Deși era fericită știind că o va crește pe fetiță în condiții bune și cu devotament, nu a bucurat-o deloc ideea de a intra în contact cu mama și tatăl biologici.

"Eu o câștigam, dar ei o pierdeau. Și să încerci să te lupți cu dependența și să fii mamă, este imposibil", a spus Liz.

Gisele avea doi ani atunci când a preluat, în sfârșit, numele de familie al mamei sale adoptive. Liz s-a adaptat rapid de la meseria de asistentă medicală la cea de mamă, iar fetița sa a crescut frumos și sănătos, în ciuda piedicilor care i s-au pus încă de când a venit pe lume. Acum, cele două se bucură din plin una de cealaltă, iar iubirea pe care și-o dăruiesc una alteia este de-a dreptul unică.

Liz a avut nevoie de un copil pe care să-l iubească, să-l ajute să crească armonios și să-l formeze, iar Gisele a avut nevoie de un părinte iubitor. Din fericire și ca o coincidență, universul le-a adus împreună.

Ce părere ai despre această poveste emoționantă?

Citește și: Diagnosticul cu HIV mi-a salvat viața. Da, ați citit bine

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: Brightside, Foxnews, Bostonherald

Articolul urmator
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Ce tip de suferinta te copleseste?
Incepe quiz
Ce tip de suferinta te copleseste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.