O femeie vede la o fetiță orfană o jucărie tricotată de ea pentru fiica ei, care dispăruse cu 26 de ani în urmă

O femeie vede la o fetiță orfană o jucărie tricotată de ea pentru fiica ei, care dispăruse cu 26 de ani în urmă

Redactor Divahair.ro

Uneori, părinții trebuie să ia decizii extrem de dificile pentru binele copiilor lor, chiar dacă inima lor se frânge, încetul cu încetul. O decizie dureroasă dar corectă nu va rămâne niciodată nerăsplătită, însă răsplata ar putea veni abia după două decenii. Merită, oare, așteptarea?

O femeie a rămas uluită atunci când a văzut o fetiță orfană ținând în brațe o jucărie veche, pe care chiar ea o tricotase în urmă cu peste două decenii. O făcuse special pentru fiica sa, care dispăruse în urmă cu 26 de ani din viața ei.

Tina Doubleday era o femeie singură de 56 de ani. Fusese căsătorită în trecut, însă unica sa căsnicie să încheiase pe când avea 30 de ani. Cu timpul, pentru că singurătatea începuse să-și zică cuvântul, femeia s-a oferit să facă muncă voluntară la un orfelinat local, unde juca rolul de "bunicuță cu jumătate de normă". Multe suflețele nevinovate își găsiseră alinarea în brațele sale!

Într-o zi oarecare, pe când se afla la orfelinat, unul dintre acele suflete a adus-o, în mod neintenționat, față în față cu un episod negru din trecutul ei atât de dureros. 

"Tina, Tina! Uite ce am găsit", a strigat Polly, una dintre cele mai mici fete și favorita secretă a acesteia.

În timp ce Tina o privea nedumerită, Polly îmbrățișa, mândră tare, un iepuraș croșetat, vechi. Și cum a zărit jucăria, femeia a simțit că pică din picioare. Cunoștea foarte bine acel iepuraș, chiar ea îl croșetase cu mult timp în urmă. În acel moment, întregul său trecut a început să i se deruleze în fața ochilor.

Imagine cu o fetita care tine in brate un iepuras crosetat

 

Micuțul Deddy, căci așa fusese numit iepurașul de fiica Tinei, a fost croșetat cu resturi de material cerșit de la o vecină. La vremea aceea, femeia nu își permitea să îi facă un cadou fetiței sale, Cynthia, pentru aniversare, așa că s-a descurcat așa cum a putut. Iar micuța a fost atât de încântată de cadoul ei și chiar a hotărât să doarmă cu noua sa jucărie în brațe seară de seară!

Imagine cu un iepuras crosetat, cu urechi roz

Chiar și așa, din păcate, tânăra mămică nu s-a putut bucura prea mult timp de minunatul său copil. Pe atunci, se afla într-o relație abuzivă și, în plus de asta, își dăduse seama că nu avea cum să o întrețină pe fetiță.

Sigur, femeia putea fugi departe, ar fi trăit singură pe străzi și ar fi găsit o cale să se hrănească, dar cum să facă asta având un copil de doar patru ani? Și uite așa, Cynthia a ajuns la un orfelinat. Atunci când a lăsat-o acolo, singură și cu iepurașul ei în brațe, Tina i-a promis că se va întoarce curând...

"Polly, unde ai găsit iepurașul?", a întrebat ea, mirată, imediat ce s-a trezit din visare.

"Ei bine, este o doamnă care vine aici în fiecare săptămână să se joace cu noi. Este foarte tristă, știi, ca și tine. Oricum, ea ne aduce jucării și ieri mi-a spus că are ceva special pentru mine.", i-a răspuns fetița.

"Vezi tu, i-am spus că mi-e foarte dor de mămica mea, așa că Cynthia mi-a adus iepurașul de pluș, pentru că a spus că a ajutat-o când i-a fost dor de mămica ei.", a mai adăugat micuța.

"Cynthia? Ăsta e numele doamnei?", a întrebat Tina, mirată.

"Da. Este foarte drăguță. Ar trebui să o cunoști. Vine în fiecare joi dimineață.", i-a răspuns Polly.

Câteva zile mai târziu, joi dimineața, Tina se afla în parcul orfelinatului, pe o bancă. Femeia era convinsă că Cynthia despre care vorbea Polly trebuia să fie fiica sa.

Imagine cu o femeie in varsta care sta trista, pe banca

Fetița ei fusese adoptată de un cuplu iubitor de la același orfelinat atunci când avea șase ani, iar femeia nu mai apucase să o revadă. Tina a reușit, la un moment dat, să se pună pe picioare, însă era deja prea târziu pentru a-și recupera fiica. Micuța sa avea o altă familie.

Directorul orfelinatului i-a explicat atunci, chiar când Cynthia avea aproape nouă ani, ar fi fost o cruzime să o despartă de familia sa, de cei care o adoptaseră, de cei care o iubeau.

"Este atât de fericită. Este una dintre poveștile noastre de succes și este iubită...", i-a spus el femeii.

"Și eu o iubesc...", șoptise Tina, în timp ce lacrimile fierbinți îi curgeau pe obrajii îmbujorați.

"Știu... Dar ați renunțat la ea, iar noi ne angajăm să facem ceea ce este mai bine pentru copil. Copilul dumneavoastră.", a concluzionat, la vremea aceea, directorul de la orfelinat.

În acel moment, Tina a înțeles că nu-și va putea recupera niciodată fiica. Nu avea decât să accepte situația. Însă nu a acceptat-o niciodată și uite că, după 26 de ani, printr-o minune, urma să o revadă pe cea căreia i-a dat viață.

"Tina! Tina! Iată-o pe doamna cu iepurașul de pluș!", striga Polly, în timp ce o ținea de mână pe Cynthia, o femeie la vreo 30 de ani.

Imagine portret cu o femeie care zâmbește, iarna

"Haide, Cynthia, fă cunoștință cu bunica mea, Tina!", a mai strigat micuța.

Cynthia s-a oprit în fața Tinei și i-a zâmbit: "Bună! Văd că suntem amândouă prietenele lui Polly!"

"Da, îmi place mai ales iepurașul de pluș pe care i l-ai dat. De unde l-ai luat?", i-a răspuns femeia, fericită.

"Mama mea biologică l-a făcut pentru mine și, ani de zile, a fost cel mai bun prieten al meu. Ori de câte ori eram tristă sau singură, îl țineam în brațe și îmi aminteam de vocea ei care îmi cânta.", i-a răspuns tânăra.

"A fost foarte drăguț din partea ta să i-l dai pe Deddy lui Polly!", a spus, brusc, Tina.

Cynthia a rămas încremenită și s-a uitat fix, cu ochii mari la Tina: "De unde ai știut?"

"Poftim?" a întrebat Tina, confuză.

"De unde știai numele iepurașul?", a întrebat Cynthia, iar apoi a izbucnit în lacrimi. "Eu te cunosc! Te recunosc... Tu ești!", a adăugat ea, șocată, printre lacrimi.

Imediat, și Tina a început să plângă.

"Îmi pare atât de rău, te rog să nu mă urăști, Cynthia! Să mă îndepărtez de tine a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată, dar nu aveam unde să mă duc și...", i-a răspuns femeia, cu ochii în lacrimi.

"Și te-ai întors pentru mine... Directorul mi-a spus acum câțiva ani, după ce părinții mei adoptivi au murit. Mi-a spus că ai plecat pentru ca eu să am o copilărie stabilă și fericită. Știu că m-ai iubit, mami, știu totul. Te iert.", i-a zis Cynthia, cu blândețe, mamei sale.

În timp ce Tina plângea în brațele fiicei sale, Polly cânta fericită: "AM ȘTIUT că ești fiica ei! Aveți exact aceiași ochi!"

Iar tânăra a râs, la rândul ei: "Da, așa este, domnișoară deșteaptă! Voiam să te întreb astăzi dacă crezi că ți-ar plăcea să fiu mămica ta într-o zi și... ghici ce? Te alegi și cu o bunicuță!"

Ce părere ai despre această poveste emoționantă, cu final, în sfârșit, fericit?

Citește și: O femeie oprește brusc mașina când vede un băiat singur, desculț și murdar: "Ești tu mămica mea?"

Surse foto: iStock, PexelsUnsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Mi-am găsit soțul în pat cu....fiica lui!
Care e primul lucru pe care il vede un barbat la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il vede un barbat la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (168)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.