Orice femeie trebuie să citească asta, atunci când se lovește de conflictul dintre generații

Orice femeie trebuie să citească asta, atunci când se lovește de conflictul dintre generații

Redactor Divahair.ro

Conflictul dintre generații este o problemă existentă în majoritatea familiilor în care părinții sunt conservatori și copiii rebeli. Chiar dacă nu ai avut certuri cu oamenii care ți-au dat viață, sigur știi pe cineva care s-a confruntat cu neînțelegeri de acest gen.

Mai neplăcută decât o discuție aprinsă între părinte și copil este o ceartă cu scântei care se naște între noră/ginere și soacră/socru. Cu persoanele care te-au crescut poate știi cum să o scoți la capăt, dar cu străinii îți va fi mult mai greu. Ce te faci dacă socrii nu te plac și nu te acceptă? În cel mai rău caz, apar tensiuni între tine și partenerul/a de viață, apoi relația voastră se destramă ușor.

Femeie tristă și gânditoare pe terasa unei case construite pe lac.

Ca să știi cum să abordezi o astfel de problemă în viitor, vom analiza povestea unei tinere care a trecut printr-o situație similară. Megan le-a trimis celor de la Bright Side un mesaj în care le explica despre neînțelegerile din familia ei. Se pare că a început să se certe cu soțul, după ce soacra s-a arătat nemulțumită de hainele ei. Iată ce a scris femeia, deja ajunsă în pragul disperării:

„Am nevoie de un sfat pentru a depăși următoarea situație: Am o căsnicie fericită cu un bărbat care este cu 10 ani mai mare decât mine. Trăim într-o casă drăguță cu piscină și jacuzzi, de care mă bucur după o zi lungă și plină de muncă.

De obicei înot, stau în jacuzzi, fac plajă în bikini și mă plimb în jurul casei în pantaloni scurți și top.
De curând, soacra mea a venit să stea cu noi pentru o lună. E o femeie de modă veche, foarte conservatoare și uneori pasiv-agresivă. Acum, soțul meu insistă să nu mai defilez în bikini când mama lui este la noi și să mă îmbrac mai bine când luăm masa împreună.

Această situație mă irită. Nu cred că ținutele mele pot face rău cuiva. Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar aceasta este casa mea și vreau să mă simt liberă aici, să mă relaxez când vreau. I-am spus soțului că mama lui este un musafir în casa noastră și că nu vreau să îmi schimb obiceiurile. Starea mea psihică are de suferit din cauza acestor limite care mi se impun. Cred că este nedrept ce se întâmplă!

În plus, încerc să o fac pe soacra mea să se acomodeze, îi gătesc și carne, deși eu sunt vegetariană și chiar mi-am mutat biroul ca să îi ofer ei o cameră mai confortabilă. Greșesc dacă mă gândesc la confortul meu în propria mea casă? Aștept cu nerăbdare o părere cu privire la acest subiect.
Cu drag, Megan.”

Echipa din redacția revistei Bright Side a analizat problema pe toate părțile și a ajuns la câteva concluzii, simple și clare, pe care i le-a comunicat doamnei într-un articol. Iată ce au sfătuit-o redactorii:

  • „Va trebui să înțelegi că părinții și bunicii fac parte din generații mai vechi, așa că le este greu să înțeleagă stilul modern de viață. Și-au petrecut viața trăind cu totul și cu totul diferit și de aceea îți este și ție greu să îi înțelegi pe ei. Este, pur și simplu, o diferență de mentalitate.
  • Încearcă să fii tolerantă și să înduri puțin această situație. Soacra stă doar o lună și probabil că soțul tău vrea să se bucure de prezența ei, fără să o supere în vreun fel. Gândește-te că este vorba doar de o lună și pune-te în locul lui. Dacă venea mama ta în vizită și o deranja ceva la partenerul tău? Nu i-ai fi cerut să renunțe la obiceiurile lui pentru o perioadă scurtă? În plus, este normal ca soacra ta să nu fie obișnuită cu o astfel de conduită dacă nu are piscină acasă, iar stilul său de viață este diferit.
  • Hainele provocatoare nu sunt pentru toată lumea. Și nu depinde întotdeauna de vârstă, ci și de gusturi sau educație. Toți am fost crescuți cu valori diferite și avem mentalități diferite. Deci, pentru unii oameni, este în regulă să poarte haine mulate/transparente/scurte și să îi vadă pe alții făcând acest lucru, dar pentru alții nu este la fel de confortabil.
    Încearcă să stai de vorbă cu mama soțului tău și să adopți un ton prietenos. Arătă-i că îți pasă de sentimentele ei și că o respecți, dar roag-o să asculte punctul tău de vedere. Poate că, după o discuție deschisă și liniștită, va lăsa de la ea și veți găsi o cale de mijloc. Dacă nu se va întâmpla asta, măcar va înțelege că nu ai intenții rele și că nu dorești să o jignești în niciun fel.
  • Poate este un moment bun în care te poți întreba de ce te simți relaxată doar dacă porți bikini. S-ar putea să fii prea concentrată pe conflict și acest lucru împiedică să te odihnești cum trebuie. Data viitoare, încercă să îți ghidezi mintea într-o altă direcție în timp ce înoți sau faci plajă. Poate că ar trebui să apelezi la meditație, fiindcă te va ajuta să te concentrezi pe sinele tău interior, astfel încât să poți uita de lucrurile care te irită și să te relaxezi cu adevărat.”

Femeie fericită care stă la piscină îmbrăcată într-un halat alb și cu un pahar de vin alb în mână

Ce spui de sfaturile pe care Megan le-a primit în urma trimiterii acelui mesaj? Tu i-ai recomanda să procedeze diferit? Ce ai face în locul ei?

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Bright Side.

Citește și: Lecții de viață importante primite de la o femeie de 100 de ani. Dacă știam asta mai devreme, ce bine era!

Surse foto: iStock

Surse articol: Brightside

Articolul urmator
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Scrisoarea unei mame pe care orice copil, mic sau mare, trebuie să o citească. „Mă iartă, copilul meu, că nu-ți mai pot fi ceea ce am fost cândva"
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.