Pentru cei a căror durere sufletească sfâșietoare nu îi lasă să doarmă noaptea

Pentru cei a căror durere sufletească sfâșietoare nu îi lasă să doarmă noaptea

Redactor Divahair.ro

Când ai o durere sufletească, indiferent de ce a cauzat-o, noaptea o simți cel mai acut. Din păcate un lucru firesc, acela fiind momentul în care liniștea devine apăsătoare și toate gândurile negative pot zburda libere. Nu ești singura persoană care experimentează aceste senzații de neliniște după căderea întunericului. Sunt mulți ca tine și trebuie să știi că nu ești un om slab. Poți să treci peste suferința care ți-a frânt inima în milioane de bucăți, dar trebuie să ai încredere că vei putea, în primul rând!

Nu te gândi că ești ciudat/ă sau penibil/ă dacă tot ce vrei acum este să te holbezi la ecranul telefonului și să aștepți până când acel nume special va apărea acolo. Este normal să fii rănit/ă și ai sufletul făcut bucăți, mai ales dacă ai avut curaj să dai frâu liber sentimentelor. Unele iubiri nu se pot simți dacă nu treci și prin puțină durere. Și chiar asta ți se întâmplă ție acum. Experimentezi partea negativă a lucrului pe care ai fost suficient de curajos/oasă să îl încerci.

Dacă pe parcursul zilei încerci să rămâi conectat/ă la ce se întâmplă în jur, e firesc să obosești când vine seara. Atunci iei pauză de la toate lucrurile pe care le ai de făcut și creierul tău are timp să se gândească la motivele de întristare pe care le ai. Noaptea te cuprinde toată durerea pe care ai mascat-o ziua, căci sentimentele cer întotdeauna să fie simțite, recunoscute și asumate.

Nu trebuie să îți faci griji dacă te trezești la 2:00 dimineața și vezi că persoana care ți-a frânt inima și-a făcut loc în gândurile tale chiar în clipa în care doreai să ai un somn neîntrerupt. Ți se va întâmpla asta de mai multe ori, căci doar timpul te poate vindeca…

Femeie care stă pe pat, în întuneric și cu plapuma pe ea

Există posibilitatea să nu te vindeci complet niciodată, dar vei fi schimbat/ă pentru totdeauna din cauza acestei experiențe. Nu te vei simți mai bine într-o clipită și nici nu te vei simți brusc fericit/ă din nou într-o zi. Oricât ai vrea, nu ai cum să pretinzi că nimic nu s-a întâmplat.

Vei începe, treptat, să cunoști această nouă versiune a ta. Atunci vei înțelege cum e să ai inima frântă și să continui să trăiești oricum. Vei privi pe toată lumea într-o nouă lumină, pentru că vei înțelege că există atât de multe moduri în care oamenii pot experimenta o durere invizibilă. Vei deveni persoana care, la un moment dat, a simțit că întreaga sa lume s-a sfârșit, dar a continuat să meargă oricum.

Într-un final, îți va plăcea să te analizezi și să observi cine ai devenit. Îți vei aprecia compania și vei începe să faci singur/ă lucrurile pe care le făceai alături de omul care te-a rănit. O să fii fericit/ă și fărăacel cineva care să te însoțească. Chiar vei fi bine, deși vor mai exista momente în care vei trece de la extaz la agonie! Nu uita asta!

Ce poți face în această perioadă intermediară în care aștepți să te vindeci? Ar trebui să îți amintești că nu ești singur/ă în acest proces. Multe alte suflete luptă, la fel ca tine, să își lipească cioburile inimii frânte. Nu doar tu stai treaz/ă noaptea pentru că durerea din piept este prea puternică. Experimentezi ceea ce milioane de oameni au experimentat înainte. Dacă ei s-au vindecat, o vei face și tu. Poate nu azi, poate nici mâine...dar într-o zi vei fi bine. Va veni și vremea în care vei pune capul pe pernă și vei dormi liniștit/ă până a doua zi de dimineață.

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Thought Catalog.

Citește și: Scrisoare dedicată EI, femeii pentru care soțul meu m-a părăsit fără remușcare

Surse foto: iStock, Pexels

Surse articol: ThoughtcatalogWattpadGlamour

Articolul urmator
Un tânăr de 37 de ani i-a returnat geanta cu bani unei bătrâne de 93 de ani și au devenit cei mai buni prieteni
Un tânăr de 37 de ani i-a returnat geanta cu bani unei bătrâne de 93 de ani și au devenit cei mai buni prieteni
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.