Secretul celui mai longeviv cuplu! Au fost căsătoriți timp de 90 de ani și s-au iubit exact ca în prima zi, până ce moartea i-a despărțit

Secretul celui mai longeviv cuplu! Au fost căsătoriți timp de 90 de ani și s-au iubit exact ca în prima zi, până ce moartea i-a despărțit

Redactor Divahair.ro

Mai există dragoste adevărată în ziua de astăzi? Da, fără nicio urmă de îndoială, iar doi soți din India ne dovedesc tuturor că merită, cu adevărat, să lupți pentru persoana pe care o iubești. Ei au trăit exact 90 de ani împreună, chiar până în momentul în care moartea i-a despărțit...

Trăim vremuri în care, pur și simplu, superficialitatea primează și pare că iubirea adevărată nu mai este la modă. Cel puțin, asta ar putea explica creșterea ratei de divorțuri din ultimele trei decenii atât în România, cât și în întreaga Europă. Mai există oameni sunt dispuși să le rămână partenerilor lor aproape până când moartea îi va despărți? Ei bine, da, însă astfel de cazuri devin tot mai rare. 

Karam și Kartari au format unul dintre cele mai longevive cupluri din toate timpurile și și-au rămas aproape unul altuia până în momentul în care moartea i-a despărțit. S-au căsătorit în anul 1926, iar după 90 de ani în care s-au iubit cu mare patos, au fost nevoiți să își ia adio unul de la celălalt. Karam a trecut în neființă în anul 2016, iar Kartari și-a pierdut jumătatea atunci.

Cei doi soți aveau 16 ani atunci când și-au jurat iubire veșnică în fața altarului și au trecut împreună printr-o serie de provocări și dificultăți. Pe parcursul timpului, au fost martorii celui de-al doilea război mondial și, în plus de asta, s-au confruntat cu numeroase schimbări politice și sociale extrem de importante.

Imagine cu cel mai longeviv cuplu din lume la împlinirea a 90 de ani de mariaj

Însă toate aceste transformări nu și-au lăsat amprenta asupra poveștii lor de iubire. Cei doi soți au luptat pentru relația lor și nu s-au dat niciodată bătuți. Împărtășind aceleași valori și scopuri în viață, au lucrat din greu împreună și s-au sprijinit unul pe celălalt chiar și în cele mai negre episoade ale existenței lor. Și așa, timp de nouă decenii, cu răbdare, înțelegere și respect reciproc, au clădit ceea ce noi astăzi am putea numi o poveste inspirațională de iubire. Așadar, secretul căsniciei lor a fost dorința comună de a merge mai departe, indiferent de problemele apărute.

Karam și Kartari Chand au locuit în India și au lucrat, cot la cot, la ferma familiei lor. Pe parcursul timpului, au adus împreună opt copii pe lume și au devenit bunicii a 27 de nepoței.

În anul 2016, atunci când moartea i-a despărțit, împliniseră deja 90 de ani de căsătorie, acesta fiind și cel mai lung mariaj din istorie, conform Atlantic.

Citește și: Un băiețel sărac și-a vândut singura jucărie pe care a avut-o vreodată pentru a-și ajuta mama și fratele

Surse foto: Youtube, Youtube

Surse articol: Click, Ego, Guinnessworldrecords

Articolul urmator
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Doi soți au fost răpuși în aceeași zi de cancer. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.