Și-a dat afară din casă fiica însărcinată și după 38 de ani a fost vizitat la azil de nepotul lui

Și-a dat afară din casă fiica însărcinată și după 38 de ani a fost vizitat la azil de nepotul lui

Redactor Divahair.ro

Un văduv și-a gonit singura fiică de acasă imediat după ce a aflat că este însărcinată, iar 38 de ani mai târziu are șansa de a-și întâlni nepotul. Ceea ce află, mai apoi, de la tânăr îl marchează pentru totdeauna și îl face să-și regrete decizia din trecut...

"Ce? Ești însărcinată? Cum îndrăznești să distrugi visele pe care le aveam în legătură cu viitorul tău? Al cui este acest copil?", a țipat Alex, nervos, la fiica sa, Diana, în vârstă de 17 ani.

"Tată, te rog... oprește-te... nu-mi arunca lucrurile afară. Pot să-ți explic", l-a implorat Diana, cu ochii în lacrimi.

Dar tatăl ei nu mai voia să o vadă niciodată. Clocotea de furie pentru că fiica sa a rămas însărcinată atât de devreme.

"Asta primesc pentru că te-am crescut? I-am promis regretatei tale mame că te voi crește bine. Asta e ceea ce-mi faci tu mie? Ești o rușine pentru mine! Ieși din casa mea cu copilul tău! Nu vreau să te mai văd niciodată!", a strigat el, iar apoi i-a trântit ușa în nas.

Aceasta este cea mai urâtă amintire a lui Alex Mason, care a ajuns deja la vârsta de 78 de ani. Trecuseră 38 de ani de când nu își mai vedea fiica și regreta enorm că nu a ajutat-o atunci când a avut șansa.

"Alex? Trezește-te! Visezi cu ochii deschiși? Alex? Alex?", i-a zis un coleg de azil lui Alex, încercând să-l trezească la realitate.

"Încă te mai gândești la ceea ce i-ai făcut fiicei tale acum 38 de ani?", a adăugat el.

Bătrânul a plâns pe umărul prietenului său, dorindu-și o șansă de a se întoarce în timp și de a o ruga pe Diana să-l ierte. Deși nu se aștepta la asta, rugăciunile sale au fost ascultate. Câteva zile mai târziu, un străin a venit să-l viziteze...

"Da, așa este. Numele lui este Alex Mason. Vreau să-l văd", a spus un bărbat care s-a prezentat ca fiind Jack Radford, într-o dimineață, la azilul de bătrâni din Lincoln Park.

Imagine cu un bărbat care se uită pe geam

Imediat după, a fost condus în camera bătrânului. Alex stătea gânditor lângă fereastră, uitându-se afară.

"Domnule Mason. Aveți un vizitator. Bună ziua!", a spus o asistentă, în timp ce Jack a dat din cap, zâmbind, și a mers încet spre Alex.

"Te cunosc?", a întrebat bătrânul, surprins de vizita primită.

"Nu mi se pare că te recunosc. Dar am impresia că te-am mai văzut undeva. Cine ești și de ce ai venit aici să mă vezi?", a mai adăugat el.

Inima lui Jack a început să bată cu putere. A vrut să-l îmbrățișeze pe Alex și să strige "Bunicule!", dar nu a putut s-o facă. Îi era frică. În schimb, l-a condus cu blândețe spre patul lui și l-a rugat să se așeze. Apoi a îngenuncheat pe podea în fața sa și l-a luat de mână. Voia neapărat să îi povestească ceva.

"Stai, ce faci?", a exclamat Alex.

"Te rog să te așezi. Sunt sigur că îți va plăcea această poveste", i-a zis tânărul.

"O poveste? Ți se pare că arăt ca un copil? Tinere, ce vrei?", a mai întrebat bătrânul.

Alex nu înțelegea de ce este vizitat de un necunoscut, dar chiar și așa, a rămas calm și a ascultat ce a avut de zis tânărul.

"Doar cinci minute. Ai timp să-mi spui orice ai vrea să-mi spui. Nu-mi place să stau în preajma străinilor.", a mai zis bătrânelul.

Jack a zâmbit și l-a privit pe Alex în ochi. Apoi a început să-i povestească despre o fiică iubitoare și tatăl ei drag.

"Tatăl ei i-a dat tot ce și-a dorit și nu a făcut-o niciodată să simtă lipsa mamei ei... Și fata nu adormea fără ca tatăl ei să-i cânte un cântec în fiecare seară."

"Care fată? Ce vrei să spui?", a zis bătrânul, uimit, auzind povestea.

"Bunicule, te rog să mă asculți.", a spus tânărul.

"Bunicule? Tocmai mi-ai spus bunic?", a exclamat, șocat, Alex.

"Nu, eu îi numesc pe toți bătrânii așa. Este un gest de respect, știi.", a mai adăugat Jack.

Alex a zâmbit și l-a rugat pe Jack să continue povestea.

"Totul a fost bine până într-o zi, când i-a spus tatălui ei că este însărcinată. El a dat-o afară din casa lui, iar ea nu avea unde să se ducă. A fost distrusă și a locuit o vreme cu prietenul ei. Dar, într-o dimineață, s-a trezit și nu l-a mai putut găsi. El a părăsit-o."

Imagine cu o femeie tânără care plânge

În acel moment, bătrânul și-a dat seama că Jack îi povestea ceea ce se întâmplase în viața lui cu 38 de ani în urmă. S-a înfuriat și l-a întrerupt:

"Poți să te oprești? Cine ești tu și de unde știi toate astea?"

"Apoi, biata femeie însărcinată a trăit pe străzi până când un văduv bun a găsit-o. El a ajutat-o, iar ea s-a căsătorit cu el și s-a mutat în Florida. Dar, timp de mai bine de trei decenii, nu a existat nicio zi sau noapte în care să nu-și amintească de bătrânul ei tată. Nu a existat niciun moment în care să nu plângă și să nu tânjească să-l revadă.", a continuat tânărul, cu zâmbetul pe buze.

"Încetează! Cine ești tu? De unde știi toate astea?", l-a întrebat Alex pe Jack, cu ochii în lacrimi.

"BUNICULE!" a exclamat Jack, fără să-și poată stăpâni lacrimile, și l-a îmbrățișat pe Alex.

"Eu sunt copilul cu care fiica ta, Diana, a rămas însărcinată. Eu sunt nepotul tău".

Alex a încremenit după ce a auzit asta. Jack semăna atât de bine cu fiica sa, era evident că îi este nepot. Cum de nu și-a dat seama de asta?

"Jack! Nepotul meu! Cum m-ai găsit? Și... și unde este mama ta?", a zis Alex, emoționat și în același timp entuziasmat.

"Bunicule, de ce nu ai luat din nou legătura cu mama? Știai că îi va fi dor de tine, dar de ce nu i-ai dat o șansă să îți explice ce s-a întâmplat?", a spus Jack, plângând. Era trist.

"Îmi pare rău. Încă mă doare când mă gândesc la ceea ce am făcut. Am vrut să iau legătura cu mama ta, dar am simțit că nu m-ar fi iertat. Am cunoscut-o pe una dintre prietenele ei la biserică, care mi-a spus că s-a măritat cu un bărbat bogat după ce iubitul ei a părăsit-o. Am crezut că era fericită. Nu am vrut să îi tulbur viața văzând-o și agitând trecutul", a explicat bătrânul.

"Bunicule, ai făcut o mare greșeală și chiar dacă vrei să o întâlnești sau să vorbești cu ea acum, nu cred că este posibil", a spus Jack.

"Cum adică nu este posibil? Ce s-a întâmplat cu Diana mea? Te rog, spune-mi, ce s-a întâmplat cu fiica mea?", a strigat Alex, dezamăgit.

"Vreau să rămâi calm după ce auzi asta. Te rog să nu intri în panică și să rămâi calm, bine?", i-a zis tânărul.

Dar inima lui Alex a început să bată cu putere. A devenit palid chiar înainte ca Jack să poată dezvălui adevărul.

"Mama a avut un accident de mașină acum trei luni, bunicule. De atunci este în comă. Tocmai i-am întâlnit pe doctori și mi-au dat o veste foarte proastă.", a spus tânărul, cu vocea tremurândă.

"Ce-au spus?", a spus Alex, șocat fiind de ceea ce auzea.

"Au spus că nu va supraviețui și au vor să îi retragă suportul vital după două săptămâni. Îmi povestise mereu despre tine, iar eu am aflat mai multe detalii din jurnalul ei. Așa te-am găsit aici. Poate că nu ai contactat-o tu, dar mama a avut mereu pe cineva care să o pună la curent cu viața ta.", a mai adăugat Jack.

Alex a început să plângă ca un copil.

"Aveam nevoie de tine, bunicule, dar tu nu erai niciodată acolo. Acum, mama are nevoie de tine. Poți să vii cu mine să o vezi pentru ultima oară și să-ți iei rămas bun? Trebuie să mergem urgent la spital. Mama mea este acolo și are nevoie de tine.", l-a implorat nepotul pe bunicul său.

Alex s-a emoționat până la lacrimi auzind acest lucru. A fost de acord să își vadă fiică și a pornit cu nepotul său către spital. A plâns tot drumul până au ajuns acolo. Simplul gând de a-și vedea fiica după atâția ani în această stare îl chinuia teribil.

Imagine cu un coridor de spital

"Dumnezeule", a strigat bătrânul după ce a ajuns în salonul fiicei sale.

"De ce sunt încă în viață? Nu pot să o văd așa... Iisuse, te rog... Nu voi putea suporta această durere", a continuat el, înlemnit de durere.

Apoi, s-a îndreptat cu pași înceți spre fiica lui și s-a așezat lângă ea.

"Trezește-te, dragă. Tata este aici. Te rog să te uiți la mine. Nu vrei să guști din nou plăcinta mea delicioasă cu mere? Nu vrei să vezi cât de bătrân sunt acum?", a mai si bătrânul, cu ochii în lacrimi.

Jack privea de la distanță, cu inima îndurerată, gândindu-se la tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni.
Bunicul a rămas în spital întreaga zi. Voia să fie lângă fiica sa, înainte de a fi deconectată de la aparate. Și-a adus aminte de râsul ei haios, de momentul în care a câștigat prima medalie și de momentul în care a plâns când a căzut de pe bicicletă. S-a înecat în propriile sale amintiri, și-a trecut degetele prin părul cărunt al Dianei și a încercat să îi vorbească.

"Mi-e dor de zilele în care îți spuneam povești înainte de culcare... Doar pe mine mă lăsai să te pieptăn, nu și bona ta. Cum aș putea să uit acele zile frumoase, draga mea? Încă mi le amintesc în fiecare zi. Îți amintești cântecul de leagăn pe care ți-l cântam ca să adormi?", spunea bătrânul, cu inima frântă.

Apoi, i-a cântat Dianei un cântec de leagăn pe care îl fredona când ea era micuță. Și în timp ce făcea asta, ochii fiicei sale s-au umplut de lacrimi. Apoi, bătrânul a observat o mișcare ciudată și a strigat după doctori.

"Doctore! ... Asistentă! ... Vă rog să veniți aici, repede! ...Repede!... I-am văzut mâna mișcându-se! Mâna fiicei mele tocmai s-a mișcat! Vă rog să veniți repede!", a spus el, uimit.

"Domnule Mason, trebuie să plecați chiar acum. Trebuie să o examinăm. Soră, vă rog să-l ajutați să iasă", au spus medicii.

Alex a așteptat nerăbdător în afara salonului să primească noi vești despre Diana.

"Iisuse, te rog, salveaz-o pe fiica mea. Te rog, dă-mi o șansă să vorbesc cu ea și să o audă spunându-mi tată din nou", s-a rugat el.

Medicii au examinat-o pe Diana și, după o jumătate de oră, au venit cu o veste incredibilă.

"Este de necrezut. Începe să reacționeze! Este un miracol, domnule Mason. Este destul de rar să răspundă la stimuli în acest stadiu".

Bunicul a simțit cum inima îi sare din piept de fericire. Peste încă două săptămâni, starea Dianei era stabilă. Și-a recăpătat cunoștința și, încet-încet, a reușit să se miște și să meargă din nou. Chiar și așa, habar nu avea că tatăl ei era prin preajmă, iar Alex evita să se întâlnească cu ea pentru că îi era teamă de reacția ei. Mai mult, Jack îi ceruse să nu o vadă pe femeie până când nu era momentul să dezvăluie surpriza.

Cu doar câteva momente înainte de externarea Dianei, Jack s-a apropiat de ea și luat-o de mână, cu ochii în lacrimi.

"Mamă, mi-a fost dor de tine! Ce m-aș fi făcut fără tine? Hai să mergem acasă", a spus el, emoționat.

Diana era fericită și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că i-a salvat viața. În același timp, simțea ceva ciudat în jurul său.

"Nu sunt sigură, dar mă simt ca și cum aș fi călătorit înapoi în timp și l-a auzit pe bunicul tău cântându-mi acel cântec de leagăn", a spus ea.

Atunci, Jack a început să zâmbească pentru că, în sfârșit, sosise momentul să îi spună adevărul.

"Oh, chiar așa, mamă? L-ai văzut pe bunicul? Dar am auzit că pacienții aflați în comă au puține șanse să aibă viseze. Cum a fost posibil atunci?", a zis tânărul.

"Da, asta mă întrebam și eu. Am simțit mâinile lui atingându-mi fața. I-am simțit respirația pe pielea mea. Îl puteam auzi cum cânta și plângea. Nu poate fi un vis. Dar cum este posibil?", a spus Diana, îngândurată.

"Ei bine, mamă, te rog să închizi ochii și să-i deschizi doar când îți spun eu. Vei primi răspunsurile de care ai nevoie!"

Diana a închis ochii și i-a deschis în momentul în care Jack i-a cerut să o facă. Apoi a tresărit de uimire când l-a văzut pe tatăl ei stându-i în față. Avea în mâini câteva baloane și o plăcintă cu mere, preferata fiicei sale.

"Tati?! Cum m-ai găsit?", a strigat ea, bucuroasă.

"Draga mea! Sunt atât de fericit să te văd! Te-am găsit datorită fiului tău, nepotul meu!", i-a răspuns Alex, iar apoi a îmbrățișat-o strâns.

La scurt timp după aceea, au plecat cu mașina spre casa pe care tatăl vitreg al lui Jack o cumpărase în Lincoln Park. Pe drum, Diana a început să povestească ce s-a întâmplat în timpul tragicului ei accident. În mod surprinzător, ea mergea spre azilul în care locuia tatăl ei în acea zi. Voia să se împace cu el. Din păcate, un camion care mergea cu viteză a pierdut controlul și a forțat-o să evite o coliziune, sfârșind prin a se izbi cu mașina într-un copac.

"Am crezut că nu voi supraviețui. Dar acum, cred în miracole!. Mulțumesc este un cuvânt mic pentru ceea ce ați făcut. Vă iubesc, dragii mei", le-a spus ea celor doi.

La scurt timp după aceea, Diana și soțul ei, Eric, care se întorsese dintr-o călătorie de afaceri, i-au propus lui Alex să se mute cu ei. Bătrânul a fost atât de încântat de propunerea lor și a acceptat pe loc să facă acest pas.

Într-o zi, în timp ce vorbea cu tatăl ei, Diana i-a spus ceva care l-a emoționat până la lacrimi și l-a făcut să râdă ca niciodată.

"Nu am visat, tată. Te-am auzit cântând acel cântec de leagăn în timp ce eram inconștientă. Tu m-ai readus la viață. Te iubesc, tată!", a spus ea, în timp ce tatăl ei o îmbrățișa.

Tu ce crezi despre această poveste emoționantă?

Citește și: O bătrână a adoptat un băiețel pierdut, care avea doar un bilet în buzunar. Ce lecție de viață i-a oferit el mai târziu mamei biologice

Surse foto: iStock, Pexels, Unsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Un bărbat s-a trezit din comă după 19 ani și a aflat ca soția și copilul său au ajuns în stradă, după ce au fost îndepărtate de familie
Un bărbat s-a trezit din comă după 19 ani și a aflat ca soția și copilul său au ajuns în stradă, după ce au fost îndepărtate de familie
Ce incapere din casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce incapere din casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (38)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.