Sora mea este geloasă pe mine pentru că ea crede că sunt "copilul preferat" al părinților noștri

Sora mea este geloasă pe mine pentru că ea crede că sunt "copilul preferat" al părinților noștri

Redactor Divahair.ro

Gelozia nu este un sentiment plăcut, cu certitudine, iar ea poate apărea, din păcate, și între frați și surori. O tânără care este extrem de îngrijorată în legătură cu situația din familia sa a trimis o scrisoare celor de la Bright Side și le-a cerut ajutorul pentru a-și rezolva problema.

Audrey a aflat că sora sa, care este mai mare ca ea, consideră că părinții lor fac favoritisme și că o iubesc pe mezină mai mult. Tocmai de aceea, Julia, sora mai mare, este geloasă și se simte neîndreptățită de către mama și de tatăl lor. Audrey le-a trimis celor de la Bright Side o scrisoare în care a explicat situația în care se află și a cerut sfaturi pentru a rezolva problema. Găsești povestea ei în rândurile de mai jos.

"Numele meu este Audrey și am o soră pe care o cheamă Julia. Este cu 2 ani mai mare decât mine și crede că sunt "copilul preferat" al părinților noștri doar pentru că sunt mai mică. Ea crede că părinții noștri mă laudă mai mult, că le place să petreacă mai mult timp cu mine decât cu ea, că îmi cumpără mai multe lucruri mie decât ei și așa mai departe.

Eu chiar nu cred că părinții noștri fac favoritisme și sunt sigură că ne iubesc pe AMBELE în mod egal. Cum pot să-i explic asta Juliei? Este trist că ea crede că este "numărul 2" de mulți ani... Nu vreau să existe tensiuni între noi și îmi iubesc sora atât de mult! Ce ar trebui să fac?"

Acesta este răspunsul primit de la Bright Side:

"Bună Audrey! Îți mulțumim pentru mesajul și pentru încredere! Situația este destul de complicată. Uneori, frații mai mari pot crede că părinții își iubesc mai mult pe cei mici, dar asta nu înseamnă că așa stau lucrurile.

Părinții devotați își iubesc toți copiii la fel de mult, dar uneori unul dintre micuții lor necesită mai multă atenție decât celălalt. De exemplu, un frate mai mic și o soră mai mică pot avea nevoie de ceva mai multă atenție DOAR PENTRU CĂ SUNT MICII și mai dependenți de părinți decât frații lor mai mari.

Cred că sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru ca Julia să se simtă mai bine și mai fericită cu viața de familie. Iată ce ai putea încerca:

• Vorbește cu Julia. Încearcă să-i spui partea ta de poveste și explică-i că sentimentele ei nu simte ceea ce simte din vina ta și că nu faci nimic special pentru a-i face pe părinții tăi să te "iubească mai mult".

• Roag-o să-ți explice de ce crede că părinții te iubesc mai mult decât pe ea. Poate că ea crede că ai mai mult succes decât ea într-un anumit domeniu (studiile, de exemplu) și este mereu atentă când părinții te laudă pentru rezultatele bune la școală, dar nu observă cum o laudă pe ea pentru altceva.

• Întreab-o pe Julia ce ar dori să se întâmple. Cum vede ea o relație perfectă cu tine și cu părinții voștri? Încercați să vă gândiți cum puteți face ca acest lucru să se întâmple cu toții, ca familie.

• Vorbește cu părinții voștri. Spune-le că ai observat că sora ta este geloasă. Este posibil ca ei să nu știe nimic despre asta dacă ea nu le-a spus până acum.

Lucruri pe care le poate face Julia:

• Să vorbească cu părinții. Gelozia și frustrarea nu aduc niciodată lucruri bune și nu are rost să țină supărarea în ea. O conversație sinceră cu părinții o poate face pe Julia să se simtă mai bine, iar aceștia îi pot explica că nu fac favoritisme și că vă iubesc pe amândouă la fel de mult.

• Să încerce să-și exprime emoțiile prin artă. Exprimarea sentimentelor puternice (cum ar fi gelozia, furia și frustrarea) prin exerciții, arte sau hobby-uri o poate face să se simtă mai bine. Încercați să faceți ceva împreună pentru a vă elibera emoțiile într-un mod sigur și amuzant.

• Să se concentreze pe lucrurile pozitive mai degrabă decât pe cele negative. Poate chiar să înceapă un jurnal în care să noteze toate lucrurile bune care i se întâmplă în decursul unei zile."

Tu ce crezi despre această situație? Cum crezi că s-ar putea rezolva problema Juliei?

Citește și: De ce bărbații pe care îi vrei nu te vor pe tine

Surse foto: iStock

Surse articol: Brightside

Articolul urmator
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.