Soția mea vrea să facem schimb de parteneri. Ce să fac?

Soția mea vrea să facem schimb de parteneri. Ce să fac?

Redactor Divahair.ro

Știm cu toții că relațiile de lungă durată, uneori, sunt afectate de monotonie. Sau, cel puțin, asta se întâmplă atunci când viața intimă nu mai reprezintă o prioritate pentru cei doi parteneri. Și uite așa, amorul începe să-și piardă din farmec încetul cu încetul. Ce este de făcut în acest sens?

Ei bine, multe cupluri de vârstă mijlocie înțeleg, după vreun deceniu sau doi de relație, ca flacăra iubirii trebuie reaprinsă cumva. Partenerii încep să caute diverse metode de a-și condimenta viața intimă și așa ajung, la un moment dat, să-și propună unul altuia scenarii amoroase interesante, unele chiar de neconceput. 

Asta s-a întâmplat și în cazul unui cuplu care și-a expus povestea pe Timesofindia. Cei doi parteneri consideră că viața lor intimă, pe care o numesc "aproape inexistentă", le-ar putea destrăma căsnicia, așa că au cerut sfatul specialiștilor în domeniu. Descoperă în rândurile de mai jos poveștile fiecăruia, dar și răspunsurile pe care le-au primit de la un îndrumător relațional și un life coach!

 Imagine cu un cuplu supărat care stă în pat

Ce spune el: "Eu și soția mea suntem căsătoriți de 10 ani, iar, în prezent, amândoi avem în jur de 40 de ani. Soția mea mi-a propus să facem schimb de parteneri în weekend pentru a ne condimenta viața intimă. Sunt de acord că ar trebuie să facem ceva în acest sens, dar nu-mi doresc să fac schimb de soție cu altcineva. Nu am încercat niciodată asta și mi se pare îngrozitor.

Nu știu cum aș putea rezolva această problemă. Și mi se pare atât de ciudat că soția mea a venit cu această idee. Bănuiesc că ar putea motive ascunse, dar ea spune că vrea să facă asta doar pentru noi și nu doar pentru ea sau pentru mine. Ce ar trebui să fac?"

Ce spune ea: "Îmi iubesc foarte mult soțul. Suntem împreună de peste un deceniu și totul merge de minune... mai puțin viața noastră intimă, care, practic, aproape că nu există. Încercăm să ne facem timp pentru asta săptămânal, dar parcă o facem mai mult obligați, ci nu din plăcere și dorință.

Recent, o veche prietenă de școală cu care am reluat legătura pe Facebook mi-a spus că și ea și partenerul ei încearcă ceva nou. Se pare că mariajul lor s-a îmbunătățit de când fac shimb de parteneri. Prima mea reacție a fost de dezgust, bineînțeles, dar cu cât m-am gândit mai mult la asta, cu atât mi-am dat seama că și noi ar trebui să încercăm. Imediat după, printr-o simplă bârfă, am aflat că vecinii noștri, un cuplu tânăr, se ocupă cu asta. I-am sugerat soțului meu să încercăm și noi, dar el s-a răstit la mine. Crede că am motive ascunse, dar acest lucru nu este deloc adevărat.

Mă gândeam că în felul acesta ne-am putea salva căsnicia. Până la urmă, amorul joacă un rol foarte important într-o relație. Cum să procedez acum? A fost greșit din partea mea să-i sugerez așa ceva?"

Răspunsul lui Shishir Thakur, life coach: "Este foarte important să înțelegeți ce presupune acest lucru și să vă pregătiți pentru impactul psihologic al schimbului de parteneri. Nu vă grăbiți să faceți asta și fiți foarte transparenți cu privire la sentimentele voastre în legătură cu această situație.

Există multe alte metode prin care vă puteți condimenta viața intimă și, pentru a fi foarte precis, schimbarea partenerului este foarte riscantă chiar și pentru cele mai deschise cupluri.

Am văzut multe cupluri care au regretat această decizie pentru tot restul vieții lor. Mulți au renunțat, pur și simplu, la idee după ce au încercat o astfel de experiență online, în fața unui cerc restrâns sau apropiat. Alții, de asemenea, au încercat să fie intimi în locuri publice și nu au fost deloc încântați de moment sau de urmările sale."

Răspunsul lui Vishal Bhardwaj, îndrumător relațional: "Apreciez faptul că aveți curajul de a vă comunica sentimentele și dorințele, căci acest lucru spune foarte multe despre relația voastră.

Cu toate acestea, eu cred că trebuie să vă gândiți cu seriozitate la consecințele schimbării de partener, mai ales pentru că EL nu este sigur dacă își dorește acest lucru. Ideea de a face amor cu un alt partener ar putea intensifica dorința pe care o aveți unul față de celălalt, dar trebuie să înțelegeți, înainte de toate, că ea nu dispare niciodată, ci doar crește.

Eu vă recomand cu tărie să căutați alte opțiuni pentru a vă condimenta viața intimă și să o plasați pe cea cu schimbatul partenerilor pe ultimul loc. Reveniți la ea doar dacă va fi cazul.

Intimitatea este, într-adevăr, o parte foarte importantă a unei relații, iar lipsa ei poate crea frustrare și lipsă de comunicare în cuplu. Cu toate acestea, este foarte important să înțelegeți și să țineți cont de preferințele și antipatiile personale.

Condimentarea vieții amoroase, mai ales pentru un cuplu de vârstă mijlocie, are nevoie de un amalgam perfect de "senzualitate" și "încredere". Dacă aceste două condiții nu sunt îndeplinite, relația s-ar putea destrăma."

Ce crezi despre această situație? Cum consideri că s-ar putea rezolva problema celor doi?

Citește și: Mi-am pierdut virginitatea în ziua nunții, dar nu cu soțul meu

Surse foto: Pexels

Surse articol: Timesofindia

Articolul urmator
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Am avut parte de cel mai bun somn din viața mea când am hotărât să părăsesc dormitorul matrimonial
Cati parteneri sexuali ai avut?
Incepe quiz
Cati parteneri sexuali ai avut?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.