Soțul devotat, în vârstă de 93 de ani, își vizitează zilnic soția la azil: "Știi că te iubesc?"

Soțul devotat, în vârstă de 93 de ani, își vizitează zilnic soția la azil: "Știi că te iubesc?"

Redactor Divahair.ro

Chiar dacă au stat despărțiți mai bine de patru ani, doi bătrânei căsătoriți de 71 de ani nu au renunțat niciodată la povestea lor de dragoste. Problemele de sănătate pe care le-au avut nu le-au mai permis să fie fizic împreună, însă flacăra iubirii dintre ei nu s-a stins niciodată.

Sam și Shirley Kleiman, doi bătrânei din Winnipeg, Manitoba, Canada, s-au căsătorit în anul 1950 și de atunci nu au făcut decât să-și clădească o viață minunată împreună. Au fost foarte devotați mariajului lor încă din prima secundă și s-au bucurat nespus de mult să-și întemeieze o familie și să devină părinți. Relația lor a fost clădită cu multă încredere, dragoste și respect și toate provocările care le-au ieșit în cale i-au ajutat, de fapt, să își întărească legătura.

Totul a mers bine pe parcursul căsniciei celor doi, însă, la un moment dat, cuplul s-a lovit de o situație dificilă. Shirley a suferit un accident vascular cerebral și a avut nevoie de îngrijire și tratament intensiv din partea medicilor. Astfel că a ajuns la Saul & Claribel Simkin Centre, un centru de îngrijire pentru persoanele în vârstă, și soțul ei a rămas de unul singur, acasă. Bineînțeles, Sam a rezistat cu greu fără iubita sa soție, așa că a vizitat-o cât de des a putut.

Imagine cu Sam Kleiman în timpul unui interviu

Trecea în fiecare dimineață la centru, după micul dejun, și o scotea pe Shirley la o plimbare. Uneori, cei doi bătrânei căutau un loc liniștit în care să stea de vorbă, reflectând la minunata lor viață împreună și imaginându-și un viitor la fel de fericit. Chiar dacă nu mai erau fizic, zi de zi, unul lângă celălalt, relația lor nu s-a răcit deloc, ba dimpotrivă. Au "funcționat" astfel timp de câțiva ani și totul a fost bine până când, în 2020, a început pandemia de COVID-19. Atunci, oamenii din întreaga lume au fost trimiși în regim de izolare și carantină, iar distanțare socială a devenit noua realitate a tuturor.

După cum era de așteptat, vizitele zilnice ale lui Sam nu au mai fost posibile. După ce noile măsuri de siguranță au intrat în vigoare, azilul a restricționat contactul fizic între rezidenți și vizitatori. Soții Kleiman au acceptat cu greu această situație, căci nu mai puteau merge împreună la plimbări, însă nu au avut de ales decât să se conformeze.

Dar asta nu înseamnă că Sam a renunțat la vizitele sale zilnice, ci doar că a găsit o modalitate de a-și vedea soția respectând noile reguli ale centrului în care aceasta era internată. Cum nu a mai putut intra în clădire, și-a adus un scaun cu el și l-a pus afară, în fața unei ferestre de lângă dormitorul lui Shirley. Și astfel, zi de zi, un îngrijitor o aducea pe bătrânică în fața geamului pentru a-și vedea mult iubitul soț.

Mai mult de atât, o asistentă i-a oferit un telefon femeii pentru a-i putea auzi vocea partenerului ei. Sam a profitat de moment și i-a spus soției sale: "Bună, iubito. Știi că te iubesc?". Într-o singură clipită, fața ei s-a luminat și zâmbetu-i minunat i-a răsărit pe chip. Din păcate, nu a putut spune prea multe, căci s-a ales cu probleme de vorbire după accidentul vascular cerebral, dar i-a transmis pupici cu palmele. Atunci, el avea 93 de ani, iar ea 92.

Imagine cu Sam and Shirley Kleiman care vorbesc prin fereastră

Momentul simpatic a ajuns viral pe Facebook, după ce personalul medical, recunoscător pentru că i-a fost dat să vadă o astfel de legătură profundă, l-a distribuit în mediul online.

"Cum poate fi atât de înduioșătoare și sfâșietoare această poză?! Acești doi porumbei, care își dau sărutări de adio, sunt de invidiat, oricum!", este descrierea imaginii.

Chiar și cu un perete de sticlă între ei, Sam nu a considerat niciodată că a fost despărțit de soția sa. Relația lor a fost clădită pe încredere, respect și iubire, motiv pentru care a știut că poate depăși orice obstacol alături de Shirley, chiar și despărțiți fizic fiind.

"Poate că suntem despărțiți în sensul că nu putem fi fizic unul lângă celălalt, dar nu suntem, de fapt, despărțiți", a spus el.

Sam și Shirley au îndurat multe provocări împreună, inclusiv moartea a doi dintre cei trei copii ai lor. Dar, chiar și așa, au reușit să le depășească pe toate cu brio, căci s-au susținut constant unul pe celălalt.

După ce au fost despărțiți timp de patru ani, soții Kleiman s-au reunit în ianuarie 2022. Momentul a fost sărbătorit de întregul personal de la Centrul Simkins. Potrivit personalului azilului, Shirley a intrat în izolare după ce a contractat COVID-19, ceea ce însemna că soțul ei nu o mai putea vizita.

Dar atunci când a putut să o vadă pe partenera sa în persoană, care îi este soție de 71 de ani, Sam a răsuflat ușurat și s-a bucurat enorm. Momentul respectiv a ajuns, de asemenea, viral în mediul online.

Internauții au fost înduioșați de o astfel de poveste de iubire și au vrut să își exprime gândurile bune în secțiunea de comentarii. Cuplul de bătrânei a fost scăldat în comentarii de laudă și apreciere pentru că a dat dovadă că iubirea adevărată are puterea de a depăși orice obstacol. Redăm în rândurile de mai jos câteva dintre comentariile lor:

"Asta este dragostea adevărată!",

"Dumnezeu să-i binecuvânteze!!!",

"Asta este cu adevărat dragoste pură, care m-a făcut să lăcrimez",

"Unii dintre noi pur și simplu nu am fost meniți să avem un partener de viață. Sunt atât de fericită pentru acești doi oameni și pentru toți cei care au un angajament pe viață față de dragostea lor adevărată.".

Tu ce părere ai despre această poveste emoționantă?

Citește și: Un șofer a dat afară din mașină o femeie cu bebelușul care plângea, fără să știe legătura de sânge dintre ei

Surse foto: Winniepeg, Facebook, Twitter

Surse articol: Cbc, Inspiremore, Amomama

Articolul urmator
După 32 de ani de căsnicie, nu mă mai simt împlinit alături de soția mea
După 32 de ani de căsnicie, nu mă mai simt împlinit alături de soția mea
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.