Sper că alegi să-ți lași fricile în seama lui Dumnezeu

Sper că alegi să-ți lași fricile în seama lui Dumnezeu

Redactor Divahair.ro

Frica este un sentiment normal și toți ne temem de ceva în viață. Oricât am vrea să credem că suntem puternici și că nimic nu ne zdruncină existența, trebuie să recunoaștem că avem anumite slăbiciuni și că în unele momente avem nevoie de cineva care să ne redea încrederea.

Când suntem triști, speriați sau agitați, apelăm întotdeauna la cei dragi pentru a ne spune o vorbă bună sau pentru a ne da o îmbrățișare caldă. Dar te-ai gândit vreodată că Dumnezeu ți-ar putea alina suferințele mult mai repede? Tu de câte ori ai vorbit cu El când te-ai simțit nesigur/ă și fără speranță?

Femeie matură care se roagă în pădure

Este inevitabil să nu trecem prin greutăți de-a lungul vieții. Fără ele nu am putea face diferența dintre bine și rău, dintre bucurie și tristețe, dintre iubire și durere. Chiar și în Biblie există anumite pasaje din care înțelegem că în această viață vom avea necazuri.

„Fie ne aruncăm grijile asupra Domnului, fie le purtăm cu noi, provocând boli în jurul nostru și în interiorul nostru.” (Ioan 16:33)

În termeni biblici, fie le aruncăm în Marea Moartă, fie în Marea Galileei. Ce înseamnă asta? Iată explicația simplă care te va ajuta să înțelegi de ce este importantă relația ta cu divinitatea:

Conform relatărilor biblice, regiunea Mării Moarte a fost cândva plină de viață. Abia după ce Dumnezeu a făcut să plouă cu foc și pucioasă asupra orașelor Sodoma și Gomora, spațiul a devenit pustiu, iar apa mării s-a transformat într-o groapă cu smoală și gunoaie.

În schimb, Marea Galileei este cunoscută ca scena mai multor episoade din viața lui Hristos, inclusiv a Predicii sale de pe Munte, în cadrul căreia a dat binecuvântările Fericirii și a vorbit pentru prima dată despre Rugăciunea Domnului.

Întrebările pe care trebuie să ți le pui acum sunt: „Ce văd când apar probleme în viața mea? Văd jumătatea goală sau pe cea plină a paharului? Îmi las grijile în Marea Galileei, marea binelui și a belșugului, unde lucrurile cresc sau sunt blocat/ă în Marea Moartă unde domină frica?”

Nu uita că în aceasta din urmă nu crește nimic niciodată. Nu îți vei recăpăta stima de sine dacă lași fricile să te cuprindă și dacă refuzi să vezi părțile bune ale vieții.

Chiar dacă temerile apar în mod inevitabil, Dumnezeu ne oferă posibilitatea să facem alegeri menite să ne ajute să depășim clipele grele. Depinde doar de noi dacă luam decizia de a ne lăsa învinși sau dacă facem totul pentru a învinge.

Trebuie să mai știi că Dumnezeu nu te va forța niciodată să faci nimic, dar te va sprijini în orice acțiune. Va sta în spatele tău și îți va călăuzi pașii dacă îi ceri ajutorul, dar nu te va împinge de la spate dacă nu îi vei cere.

Îți voi spune ce am descoperit în timp ce analizam viața mea personală. Poate este o realitate pe care o trăiești și tu, așa că merită să faci o comparație. Când îmi dau seama că mi-e frică de ceva, că mă dezgustă trecutul, că îmi lipsește înțelegerea sau că mă lupt cu necredința, mă întorc la paharul pe jumătate plin. De-a lungul anilor în care ai parte de încercări, devii mai puternic și ești capabil să construiești această perspectivă sănătoasă de fiecare dată.

Chiar dacă nu am avut ocazia să o vizitez niciodată, aș alege oricând să stau pe malul Mării Galileei, să simt cum razele soarelui mă răsfață, să citesc o carte bună și să beau un pahar de Sangria. Sper să mi te alături și tu!

Nu lăsa grijile să te doboare! Spune-i în fiecare seară lui Dumnezeu ce simți și peste ce greutăți vrei să treci. Te va ajuta să faci următorul pas și să devii din ce în ce mai puternic. Știi cum? Îți va arăta partea plină a paharului, distrăgându-ți atenția de la jumătatea goală.

Vei înțelege cât de frumoasă este viața și că nu merită să pui totul pe pauză din cauza unor nesiguranțe. Te vei îndrepta spre evoluție, spre locurile în care te poți dezvolta și nu vei rămâne pentru totdeauna pe loc. Nu uita: fricile te țin pe loc, dar credința în Dumnezeu te ajută să mergi mai departe!

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Knetris Jones și publicat pe Collective.

Descoperă cele 9 moduri minunate prin care te poți conecta cu Dumnezeu fără să mergi la biserică

Surse foto: iStock

Surse articol: CollectiveDeepspiritualityMaxlucado

Articolul urmator
Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când, la înmormântarea soției lui, a văzut-o pe femeia iubită lângă sicriu
Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când, la înmormântarea soției lui, a văzut-o pe femeia iubită lângă sicriu
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.