Tragedie greu de închipuit pentru acest băiețel, rămas orfan de ambii părinți într-o secundă

Tragedie greu de închipuit pentru acest băiețel, rămas orfan de ambii părinți într-o secundă

Redactor Divahair.ro

Îmbrățișarea plină de iubire și căldură a unui părinte nu ar putea fi înlocuită vreodată. Copilul își găsește refugiu în brațele celor care l-au adus pe lume încă din primele secunde ale existenței și știe că acolo se va putea ascunde întotdeauna de orice rău al vieții. Ce se întâmplă, totuși, atunci când părinții tăi, acele persoane care ar trebui să-ți ofere iubire, protecție și înțelegere, dispar pentru vecie? Un băiețel de doi ani a ajuns, din păcate, într-o astfel de situație chiar în ziua de 4 iulie...

Ziua de 4 iulie, Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, este sărbătorită anual cu mare fast. Această sărbătoare federală este marcată de numeroase evenimente, activități patriotice, carnavaluri, spectacole de artificii și parade. Multe persoane aleg să petreacă un astfel de moment în familie, alături de copii, mai ales pentru că festivitățile se adresează tuturor vârstelor. Acesta este și cazul soților McCarthy.

Kevin și Irina McCarthy au așteptat cu nerăbdare ziua de 4 iulie. Ei plănuiseră să participe la parada din Highland Park, Illinois, împreună cu fiul lor cel mic, Aiden. Nu aveau nici cea mai mică idee că o frumoasă sărbătoare se va transforma într-o tragedie de nedescris...

Ziua cea mare a sosit, parada a început, iar după doar 10 minute de veselie s-a așternut haosul peste Highland Park. Oamenii, panicați, alergau de colo-colo căutând un adăpost, scaune, pături și alte obiecte erau aruncate în stânga și-n dreapta, iar autoritățile le cereau tuturor participanților să se ascundă pentru a se salva.

Din păcate, șapte dintre aceștia nu mai aveau șansa să scape. Printre aceștia se numărau și Kevin și Irina, doi oameni nevinovați, care doar au vrut să-i ofere micuțului Aiden o experiență de neuitat cu ocazia sărbătorii de Ziua Independenței. Și uite așa, într-o singură secundă, un băiețel de doar doi ani a rămas orfan...

Imagine cu Aiden McCarthy

Ce s-a întâmplat, de fapt? Un tânăr de 21 de ani s-a urcat pe acoperișul unui magazin și a început să tragă, la întâmplare, în cei care participau la defilare. În total, peste 70 de focuri de focuri au fost trase. În carnagiu și-au pierdut viața șapte persoane, iar altele 30 au avut nevoie de spitalizare imediată. Criminalul plănuise tragedia până la cel mai mic detaliu, cu mult timp înainte de a se întâmpla totul.

După ce și-a pierdut părinții chiar de Ziua Independenței, Aiden a avut norocul de a fi găsit de doi oameni cu suflet mare. Potrivit unor surse, Lauren Silva ieșise să ia micul dejun cu iubitul ei, Tom Brooks, și fiul acestuia, Morgan, atunci când i-a zărit pe părinții lui Aiden întorși cu fața în jos. Aceștia l-au salvat pe băiețel din carnagiu și, ulterior, l-au lăsat în grija altui cuplu, care l-a dus la adăpost.

 

Imagine cu Tom Brooks, și fiul acestuia, Morgan, în timpul unui interviu
Tom Brooks, și fiul acestuia, Morgan

"De fiecare dată când încercam să îl întreb cum îl cheamă, răspunsul pe care mi-l dădea era: "Mama, tata... să vină să mă ia curând'. Mașina lui mami vine să mă ia în curând"", a mărturisit Dana, una dintre salvatoarele micuțului.

În tot acest timp, în celălalt capăt al orașului, bunicul matern al lui Aiden, Michael Levberg, primea groaznica veste.

"O vecină a trecut pe acolo, mi-a arătat poza, era Aiden. L-am luat de la secția de poliție", și-a amintit el.

Într-un final, un detectiv local l-a găsit pe Aiden alături de familia Ring, iar apoi l-a dus la secția de poliție din Highland Park. Acolo, micuțul s-a reunit cu bunicul său. Atunci când l-a văzut pe bătrân, el a zis: "Mami și tati vin în curând".

Imagine cu Dana și Greg Ring în timpul unui interviu
Dana și Greg Ring

În ciuda tragediei sfâșietoare care i-a furat părinții, băiețelul încă mai crede că mama și tatăl lui sunt în viață. El speră că aceștia vor continua să îl iubească și să îl protejeze așa cum au făcut-o și până acum. Din păcate, este mult prea mic pentru a înțelege că mami și tati nu se mai întorc niciodată acasă...

Michael a povestit, ulterior, că tatăl băiatului a murit în timp ce încerca să îl salveze. Kevin și-a protejat copilul dulce cu trupul său, un act altruist care a atins inimile a milioane de oameni.

Bătrânul a mai mărturisit, de asemenea, că fiica sa, era totul pentru el. Ea era singurul lui copil și "dragostea vieții lui". Mămica se născuse în Rusia, dar s-a stabilit în Chicago împreună cu părinții ei imigranți, Michael și Nina Levberg. Lucrase ca ospătăriță și urmase cursurile Liceului Stevenson din Lincolnshire. Mai târziu, după ce a primit o licență în finanțe, aceasta a obținut un loc de muncă în domeniul marketingului digital la o companie farmaceutică. Pe Kevin îl cunoscuse chiar la locul de muncă.

În urma împușcăturilor în masă, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Aiden, a cărui mamă, Irina, 35 de ani, și tată, Kevin, 37 de ani, au murit în mod tragic.

"La vârsta de doi ani, Aiden a fost lăsat într-o situație de neconceput: să crească fără părinții săi. El va avea un drum lung de parcurs pentru a se vindeca, pentru a găsi stabilitate și, în cele din urmă, pentru a naviga prin viață ca și copil orfan", este mesajul de pe pagina GoFundMe.

Ce părere ai despre această tragedie cumplită?

Citește și: Un bebeluș a venit pe lume fix la aceeași oră la care tatăl lui își dădea ultima suflare

Surse foto: Facebook, Youtube

Surse articol: Amomama, Theguardian, Choice

Articolul urmator
Un băiețel care a rămas fără casă și a fost nevoit să doarmă într-un garaj izbucnește în lacrimi când aude că va avea un nou cămin
Un băiețel care a rămas fără casă și a fost nevoit să doarmă într-un garaj izbucnește în lacrimi când aude că va avea un nou cămin
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.